De 7 beste Mac-productiviteitsapps van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste Mac-productiviteitsapps van 2022
De 7 beste Mac-productiviteitsapps van 2022
Anonim

De juiste productiviteits-apps kunnen uw werkdag stroomlijnen en u helpen meer gedaan te krijgen in minder tijd. Bij het zoeken naar productiviteit wil je apps vinden die net genoeg toeters en bellen hebben zonder je te overstelpen met opties. Hier zijn enkele van de beste keuzes voor de beste Mac-productiviteits-apps.

Beste voor tekstsnelkoppelingen: TextExpander

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op verschillende apparaten.
  • Biedt een gratis demo.

Wat we niet leuk vinden

Vereist een maandelijks abonnement.

Als je regelmatig soortgelijke berichten of zinswendingen moet typen (of je merkt dat je ingewikkeld, moeilijk te spellen jargon gebruikt), kan een tekstuitbreiding veel tijd besparen. Zelfs als je moeite hebt om een paar specifieke woorden te spellen, kun je TextExpander gebruiken om een sneltoets te implementeren. Met TextExpander kunnen gebruikers aangepaste snelkoppelingen maken die uitgroeien tot volledige zinnen of zinnen.

Als je bijvoorbeeld het woord 'silhouet' veel moet typen, maar moeite hebt om het te spellen, kun je de snelkoppeling 'sl' maken. Zodra u die twee letters typt en op tab drukt, wordt het woord erachter ingevuld. Als je je snelkoppelingen eenmaal onder de knie hebt, kun je jezelf enorm veel tijd besparen.

Beste voor wachtwoordbeheer: 1Password

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veiliger dan hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor meerdere accounts.
  • Toegang met één klik tot verschillende accounts.

Wat we niet leuk vinden

Vereist een maandelijks abonnement.

In plaats van te worstelen met het onthouden van tientallen individuele wachtwoorden, kunt u gebruik maken van een wachtwoordbeheerder zoals 1Password. Het geeft u een enkele login voor alle accounts, maar biedt sterke, veilige wachtwoorden op een externe server, wat betekent dat uw inloggegevens vrijwel ondoordringbaar zijn.

Je hoeft geen moeite te doen om specifieke wachtwoorden te onthouden, en een wachtwoordbeheerder zorgt voor een extra beveiligingsniveau voor je accounts. 1Password biedt een persoonlijk abonnement voor $ 2,99 per maand.

Beste voor takenlijsten: Todoist

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Krachtige functionaliteit, zelfs op het gratis niveau.

  • Waardevolle voordelen voor degenen die de premium-versie kopen.

Wat we niet leuk vinden

Samenwerkingsfunctionaliteit kan meer werk gebruiken.

Todoist is een van de belangrijkste apps voor taakbeheer die vandaag beschikbaar zijn en stelt gebruikers in staat om komende taken in te voeren en herinneringen in te stellen voor dagelijkse, terugkerende taken. Het werkt op alle iOS-platforms en de automatische cloudsynchronisatie maakt het gemakkelijk om een taak in te voeren vanaf je laptop en deze af te strepen van je telefoon zodra je deze hebt voltooid.

Todoist biedt een gratis laag met de meeste van zijn krachtige functies, waaronder een browserextensie en herinneringen. Voor een vergoeding van $29 per jaar krijgen gebruikers toegang tot automatische herinneringen, back-ups en meer.

Beste voor het elimineren van afleiding: focus

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op OS-niveau, zodat gebruikers het niet gemakkelijk kunnen uitschakelen.

  • Laat aangepaste tijdslimieten en websitebeperkingen toe.

Wat we niet leuk vinden

De eenmalige vergoeding is hoog.

Internet is een geweldige plek om te ontdekken en te leren, maar er zijn net zoveel afleidingen. Wanneer u een strakke deadline probeert te halen, kan het moeilijk zijn om gefocust te blijven wanneer sociale media of Reddit lonken. Focus is de oplossing voor dat probleem, waardoor gebruikers bepaalde websites voor een bepaalde tijd kunnen blokkeren. Het staat in je menubalk bovenaan je scherm, dus een enkele klik is alles wat je nodig hebt om het te activeren.

Focus werkt zelfs als je overschakelt naar de incognitomodus of een andere browser, dus er zijn geen manieren om de functionaliteit te omzeilen, behalve om je computer opnieuw op te starten. Omdat dat verder gaat dan de moeite die de meeste mensen willen doen voor afleiding, is het gemakkelijk om gefocust te blijven. Focus wordt geleverd met een gratis proefversie, maar een enkele licentie kost $ 19,99.

Beste om je scherm actief te houden: amfetamine

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een breed scala aan functies zorgt voor een diep niveau van controle.
  • Geweldige vervanging voor de niet langer ondersteunde cafeïne.

Wat we niet leuk vinden

De app zorgt ervoor dat de batterij sneller leegloopt dan normaal.

Amfetamine is een van de beste opties om het scherm aan te houden terwijl je andere taken uitvoert. De app is gratis en biedt een breed scala aan functionaliteit, inclusief specifieke triggers die u kunt instellen om het scherm aan te houden. Als je bijvoorbeeld een video uploadt naar YouTube, kun je Amfetamine laten lopen totdat de upload is voltooid, zodat je niet het risico loopt het proces te onderbreken.

Beste voor het opschonen van je Mac: CleanMyMac

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De app reinigt Mac-schijven op een manier die maar weinig andere programma's doen.
  • Biedt transparantie over wat wordt verwijderd en wat niet.

Wat we niet leuk vinden

De kosten kunnen onbetaalbaar zijn.

CleanMyMac is een krachtige tool die de schijven van je Mac scant en bestanden identificeert die je niet langer nodig hebt en die je de mogelijkheid geeft om ze te verwijderen zonder je systeem te beschadigen. De tool is een geweldige manier om je computer sneller te maken, zodat al je applicaties net iets sneller werken.

Voordat je het uitvoert, vertelt CleanMyMac je hoeveel bestanden het heeft gevonden en hoeveel ruimte er zal worden vrijgemaakt, waardoor je de kans krijgt om terug te gaan als je denkt dat er iets niet klopt aan het aantal. U kunt ook alleen bepaalde partities opschonen als u andere delen van uw schijf onaangeroerd wilt laten. Een enkele licentie van CleanMyMac kost eenmalig $ 39,95.

Beste voor het beheren van de menubalk: barman 3

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Hiermee kunt u de menubalk aanpassen.
  • Geweldige controle over uw scherm.
  • Lage kosten.

Wat we niet leuk vinden

Bartender injecteert code in bestaande apps, wat beveiligingsfouten kan veroorzaken.

De menubalk in de linkerbovenhoek van elke Mac-computer is een van de handigste functies voor het snel activeren van specifieke apps, maar het kan na verloop van tijd overweldigd raken met opties. Er zijn veel pictogrammen waartoe u toegang wilt houden, maar die u niet per se in het hoofdgedeelte van het menu wilt hebben. Dat is waar Bartender om de hoek komt kijken. Met Bartender kun je menubalkpictogrammen herschikken en de pictogrammen die je niet vaak gebruikt verbergen.

Als je maar vier of vijf pictogrammen regelmatig gebruikt, houd die dan binnen handbereik. Alle andere pictogrammen zijn divers en kunnen worden gedegradeerd naar het extra menuvenster dat Bartender toevoegt. Barman is beschikbaar voor een eenmalige vergoeding van $15.

Aanbevolen: