D-Link DIR-600 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

D-Link DIR-600 standaard wachtwoord
D-Link DIR-600 standaard wachtwoord
Anonim

Standaard hebben de meeste D-Link-routers geen wachtwoord nodig om in te loggen op de routerinterface. Dit geldt voor de DIR-600, laat het wachtwoordveld gewoon leeg. D-Link-routers zoals de DIR-600 hebben echter wel een gebruikersnaam. De standaard gebruikersnaam voor de DIR-600 is admin. Het standaard IP-adres voor de D-Link DIR-600 is 192.168.0.1. Bijna alle D-Link-routers gebruiken hetzelfde IP-adres.

Er is slechts één hardwareversie van de D-Link DIR-600-router, dus de bovenstaande informatie geldt voor alle D-Link DIR-600-routers.

Zorg ervoor dat u de D-Link DIR-605L-router niet verwart.

Help! De standaard login voor een D-Link DIR-600l wifi-router werkt niet

De standaard inloggegevens (hierboven besproken) voor de DIR-600 zijn ingesteld door de fabrikant en deze inloggegevens worden gebruikt wanneer de router voor de eerste keer wordt geïnstalleerd. Het wordt echter aanbevolen deze informatie te wijzigen, zodat het voor iemand moeilijker is om wijzigingen aan de router aan te brengen.

Image
Image

Als de standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor de DIR-600 worden gewijzigd, moet u een nieuwe set inloggegevens onthouden in plaats van deze standaard. Als u de nieuwe aanmeldingsgegevens niet weet, stelt u de D-Link DIR-600-router opnieuw in op de fabrieksinstellingen, zodat de gebruikersnaam en het wachtwoord weer op de standaardwaarden worden ingesteld.

De DIR-600-router resetten:

  1. Schakel de router in en draai hem om zodat je toegang hebt tot de achterkant waar de kabels zijn aangesloten.
  2. Houd met een paperclip of een ander klein en puntig voorwerp de Reset-knop 10 seconden ingedrukt.
  3. Wacht ongeveer 30 seconden totdat de router opnieuw is opgestart.
  4. Wanneer het kabellampje stopt met knipperen, koppelt u de voedingskabel een paar seconden los van de achterkant van de router en steekt u de stekker er weer in.
  5. Wacht ongeveer 60 seconden totdat de DIR-600 weer volledig is opgestart. Zorg ervoor dat de netwerkkabel stevig aan de achterkant van de router is bevestigd.
  6. Nadat de D-Link-router is gereset, gebruikt u het standaard https://192.168.0.1 IP-adres om toegang te krijgen tot de inlogpagina. Log in met de standaard gebruikersnaam admin.
  7. Verander het standaardwachtwoord voor de router in iets anders dan admin, maar niet zo moeilijk dat je het vergeet. Een geweldige manier om wachtwoorden nooit te vergeten, is door een gratis wachtwoordbeheerder te gebruiken. Dan kunnen wachtwoorden zo complex zijn als je wilt zonder dat je hoeft te onthouden wat je hebt gekozen.

Wanneer een router wordt gereset, worden aangepaste instellingen (zoals de gebruikersnaam en het wachtwoord) verwijderd, samen met de draadloze netwerkinstellingen zoals de SSID en gastnetwerkinstellingen. Deze informatie moet opnieuw in de router worden ingevoerd.

Nadat u zich hebt aangemeld bij uw DIR-600, configureert u de netwerkinstellingen en maakt u vervolgens een back-up van de instellingen. Om een back-up van de instellingen te maken, gaat u naar het TOOLS > SYSTEM menu van de router en selecteert u Save Configuration Als u reset de router in de toekomst, herstel uw aangepaste instellingen met hetzelfde menu en selecteer Restore Configuration From File

Help! Ik heb geen toegang tot mijn DIR-600-router

De router heeft zijn eigen IP-adres dat u moet weten om er toegang toe te krijgen. Standaard gebruikt deze router 192.168.0.1. Echter, net als bij de gebruikersnaam en het wachtwoord, aangezien dit adres kan worden gewijzigd in iets anders, kunt u het mogelijk niet bereiken met de standaardinformatie.

Computers die op de router zijn aangesloten, slaan dit IP-adres op als de standaardgateway. U hoeft de DIR-600-router niet opnieuw in te stellen om het IP-adres van de router te achterhalen. Volg voor Windows onze handleiding over het vinden van het standaard gateway-IP-adres voor hulp. Het IP-adres dat u vindt, is het adres dat u invoert in een webbrowser om u aan te melden bij de DIR-600-router.

D-Link DIR-600 Handleiding & Firmware Links

De website van D-Link bevat alles wat met deze router te maken heeft. We konden de officiële ondersteuningspagina niet vinden op de Amerikaanse versie van de D-Link-website, maar er zijn alternatieven.

Als u bijvoorbeeld firmware-downloads of een link naar de gebruikershandleiding nodig heeft, kunt u deze verkrijgen via de DIR-600 Download-pagina, beschikbaar via de Australische website van het bedrijf.

Aanbevolen: