Hoe profielen te verwijderen op Xbox 360 en Xbox One

Inhoudsopgave:

Hoe profielen te verwijderen op Xbox 360 en Xbox One
Hoe profielen te verwijderen op Xbox 360 en Xbox One
Anonim

Wat te weten

  • Op Xbox 360: Ga naar Instellingen > Systeeminstellingen > Opslag, zoek uw profiel en selecteer het en selecteer vervolgens Verwijderen.
  • Op Xbox One: Ga naar System > Settings > Account >Remove accounts en selecteer vervolgens het profiel dat u wilt verwijderen.
  • Opmerking: Kinect-aanmeldingsgegevens en eventuele lokaal opgeslagen spelvoortgang gaan verloren. Je kunt spelgegevens die in de cloud zijn opgeslagen herstellen.

Dit artikel legt uit hoe je een Xbox-profiel verwijdert op de Xbox 360 of Xbox One.

Een Xbox 360-profiel verwijderen

Xbox 360-consoles verwerken gamertag-profielen op een enigszins unieke manier. Het profiel is gekoppeld aan het apparaat waarop het is opgeslagen, maar profielen hoeven niet op interne harde schijven te worden opgeslagen. Dit komt door het feit dat de Xbox 360 oorspronkelijk zowel met als zonder harde schijf verkrijgbaar was, dus consoles zonder harde schijf moesten profielen op verwisselbare media kunnen opslaan.

Dat betekent dat als je je Xbox 360 aanzet, de profielen die je ziet mogelijk zijn opgeslagen op de interne harde schijf, een van de geheugenkaarten of zelfs op een USB-flashstation.

Als je een profiel wilt verwijderen, moet je uitzoeken waar het precies is opgeslagen.

  1. De eerste stap is om toegang te krijgen tot de systeeminstellingen op je Xbox. U kunt dit doen door eerst op de Guide-knop in het midden van uw controller te drukken om de Xbox Guide te openen. Navigeer vervolgens naar Instellingen > Systeeminstellingen en druk op de A-knop

    Image
    Image
  2. Met het scherm Systeeminstellingen geopend, navigeert u naar Opslag en drukt u op de A-knop.

    Image
    Image
  3. Op de Xbox 360 kunnen profielen worden opgeslagen op de harde schijf of op een verwijderbaar geheugen. Markeer de harde schijf, geheugeneenheid of USB-opslagapparaat die het profiel bevat dat u wilt verwijderen en druk op de A-knop.

    Image
    Image
  4. Met de harde schijf, geheugeneenheid of USB-opslagapparaat bestandsbeheer geopend, selecteert u Profielen en drukt u op de A-knop. Dit zal een scherm openen waar u alle profielen kunt zien die op dat apparaat zijn opgeslagen.

    Image
    Image
  5. Met het profielenscherm geopend, markeert u de profile die u wilt verwijderen en drukt u op de A-knop. Als u slechts één profiel ziet en dit is het profiel dat u wilt verwijderen, wordt dit automatisch gemarkeerd. Druk in dat geval gewoon op de A-knop.

    Image
    Image

    Als je het profiel dat je wilt verwijderen niet ziet, ga dan terug naar het scherm Opslagapparaten en selecteer een ander opslagapparaat. Profielen kunnen worden opgeslagen op de harde schijf, verwijderbare geheugenkaarten en USB-drives.

  6. Met het profielbeheerscherm open, markeer Delete en druk op de A-knop.

    Image
    Image
  7. Het verwijderen van profielen is definitief, dus dit is je laatste kans om van gedachten te veranderen. Je hebt echter twee verschillende opties, en het is belangrijk om de juiste te kiezen:

    • Selecteer Delete Profile and Items en druk op de A-knop als je alle opgeslagen games en andere geassocieerde items permanent wilt verwijderen met het profiel.
    • Selecteer Alleen profiel verwijderen en druk op de A-knop als je denkt dat je het profiel later wilt herstellen.
    Image
    Image

    Je kunt een verwijderd profiel herstellen als je toegang hebt tot internet en het wachtwoord voor het profiel onthoudt, maar opgeslagen games kunnen niet worden hersteld als je ze verwijdert.

  8. Nadat je hebt gekozen met welk type verwijdering je wilt doorgaan, moet je wachten terwijl de Xbox je profiel verwijdert. Als het klaar is, ziet u een scherm met de resterende profielen op uw apparaat.

    Als je het enige profiel hebt verwijderd, zie je een scherm dat aangeeft dat er geen profielen meer zijn.

    Image
    Image

Een profiel verwijderen op Xbox One, inclusief Xbox One S en Xbox One X

De Xbox One, Xbox One S en Xbox One X delen allemaal een identieke procedure voor het verwijderen van profielen, die accounts worden genoemd. In tegenstelling tot de Xbox 360 kun je een Xbox One-profiel niet opslaan op verwisselbare opslagmedia, dus je hoeft niet uit te zoeken waar het op je console is opgeslagen om het te verwijderen.

Als je je console kwijtraakt en alles in één keer wilt verwijderen, wil je misschien je Xbox One resetten in plaats van alleen een profiel te verwijderen.

  1. De eerste stap is om toegang te krijgen tot het systeeminstellingenmenu op je Xbox One. Dit kan worden bereikt door op de Guide-knop op uw controller te drukken, naar System > Settings te gaan en op de A-knop te drukken..

    Image
    Image
  2. Met het instellingenmenu geopend, moet u navigeren naar Account > Accounts verwijderen.

    Image
    Image
  3. Als je meerdere profielen hebt die aan je Xbox One zijn gekoppeld, moet je nu selecteren welke je wilt verwijderen. Markeer de profile die u wilt verwijderen en druk op de A-knop.

    Als je maar één profiel aan je Xbox One hebt gekoppeld, wordt dit automatisch gemarkeerd. Druk in dat geval op de A-knop om door te gaan.

    Image
    Image
  4. De laatste stap is om Remove te markeren en op de A-knop te drukken. Hiermee wordt de verwijdering van het profiel van je Xbox One voltooid.

    Image
    Image

Kinect-aanmeldingsgegevens en eventuele lokaal opgeslagen gamevoortgang gaan permanent verloren wanneer je een profiel van je Xbox One verwijdert. U kunt echter wel toegang krijgen tot alle spelvoortgang die in de cloud is opgeslagen als u uw profiel op een later tijdstip herstelt. Om je profiel te herstellen, heb je internettoegang en het wachtwoord voor het profiel nodig.

Waarom uw Xbox-profiel verwijderen?

Er zijn veel redenen om een profiel van een Xbox 360 of Xbox One te verwijderen. Het is een goed idee om uw profiel te verwijderen voordat u uw console verkoopt of weggeeft, zodat niemand anders toegang kan krijgen tot uw account. In sommige gevallen kan het verwijderen en herstellen van een profiel ook problemen oplossen die optreden als gevolg van beschadigde gegevens.

Aanbevolen: