DRF-bestand (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

DRF-bestand (What It Is & How to Open One)
DRF-bestand (What It Is & How to Open One)
Anonim

Een bestand met de DRF-bestandsextensie is een VIZ Render-bestand, waarbij DRF staat voor Discreet Render Format. Dit type bestanden wordt gemaakt met behulp van de weergavetoepassing VIZ Render, die is gebundeld met oudere versies van AutoCAD Architectural-software.

Sommige bestanden die deze extensie gebruiken, zijn Dynojet Run-bestanden, die informatie over een voertuig van een diagnostische test opslaan. Deze gegevens kunnen temperatuur, druk, modelgegevens, enz. omvatten.

Delphi Resource-bestanden gebruiken dezelfde bestandsextensie, maar voor tijdelijke bestanden die worden gebruikt tijdens het bouwen van softwareprogramma's in de Delphi-toepassing.

Andere toepassingen kunnen zijn als een documentreferentiebestand dat wordt gebruikt met de Hummingbird DOCS Open-software, of mogelijk als een Kodak Raw-afbeeldingsbestand.

Image
Image

DRF is ook een afkorting voor technologietermen die niets te maken hebben met een bestandsindeling, zoals dataretentiefout, dynamische ontvangstfocus en digitale radiofrequentie.

Hoe een DRF-bestand te openen

DRF-bestanden die VIZ Render-bestanden zijn, kunnen worden geopend met Autodesk's 3ds Max. Eenmaal geopend zijn we er echter vrij zeker van dat u het in een ander formaat (zoals MAX) moet opslaan in plaats van terug naar DRF.

Andere bestanden, zoals Dynojet Run-bestanden, kunnen worden geopend met Dynojet's WinPEP (voorheen bekend als Dyno Run Viewer), terwijl Delphi Resource-bestanden kunnen worden geopend met Embarcadero's Delphi.

Als uw bestand is gekoppeld aan Hummingbird DOCS Open, kan het worden gebruikt met programma's die zijn gekoppeld aan OpenText, maar we weten niet zeker welke toepassingen dit formaat daadwerkelijk gebruiken.

Kodak Raw-afbeeldingsbestanden die zijn opgeslagen met dit bestandsachtervoegsel, moeten worden ondersteund door dezelfde programma's die de meer gebruikelijke DCR-extensie ondersteunen.

Als je bestand niet opent met deze programma's, kan het betekenen dat je een heel ander bestand hebt waarvoor een ander programma nodig is om het te openen. Een suggestie die we meestal doen, is om het te openen met een teksteditor en te kijken of je tekst in het bestand kunt vinden die je kan helpen te identificeren welk programma is gebruikt om dat bestand te maken of in welke indeling het bestand is.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding over het wijzigen van bestandsassociaties in Windows.

Een DRF-bestand converteren

Een DRF-bestand kan in een aantal verschillende omstandigheden worden gebruikt, dus het is het beste om eerst te begrijpen in welk formaat het bestand is voordat u beslist hoe u het gaat converteren.

Als een van de hierboven genoemde programma's het DRF-bestand kan converteren, wordt dit waarschijnlijk gedaan via de File > Save As menu of iets dergelijks, zoals een Export menu.

3ds Max zou bijvoorbeeld in staat moeten zijn om te converteren via exporteren/opslaan naar DWG, DXF en andere afbeeldingsformaten zoals-j.webp

Er zijn echter enkele specifieke tools om DRF-bestanden te converteren als het Kodak-afbeeldingsbestanden zijn. OnlineConverer.com is een online converter die zou moeten werken met dit afbeeldingsformaat om het op te slaan in JPG.

Hoewel DRF één uitzondering is, kunnen de meest voorkomende bestandstypen worden geconverteerd naar andere formaten met behulp van een gratis bestandsconversietool.

Kan het nog steeds niet openen?

Controleer nogmaals of u DRF niet verwart met een andere bestandsextensie. DWF-, WRF-, RFD- (Recogniform Form Designer)- en ERF-bestanden hebben bijvoorbeeld niets te maken met de hierboven beschreven formaten, ook al delen hun bestandsextensies enkele van dezelfde letters.

Aanbevolen: