Apple Maps gebruiken op Apple TV

Inhoudsopgave:

Apple Maps gebruiken op Apple TV
Apple Maps gebruiken op Apple TV
Anonim

Je kunt Apple Maps openen en verkennen met een Apple TV. Een manier om dit te doen is met de TV Maps-app van Arno Appenzeller. De app is een van de eerste kaartapps die voor Apple TV verschijnt. Hiermee kunt u routes en kaartinformatie delen met behulp van een bijbehorende iPhone-app op uw smartphone.

Wat is tv-kaarten?

TV Maps is een uitgebreide kaartclient met standaard wegenkaarten, 3D-kaarten en de Apple Flyover-functie (indien beschikbaar). Met de app kun je over de planeet springen in standaard-, satelliet- en hybride weergaven. Er is ook een Flyover-demomodus waarmee je als screensaver kaarten van sommige steden kunt bekijken.

Je kunt ook routes, kaarten en locaties delen met de bijbehorende TV Maps-app die beschikbaar is voor iOS-apparaten.

Het komt goed tot zijn recht voor groepen mensen die een reis plannen, of voor mensen die op het punt staan een geheel nieuwe bestemming te bezoeken. Het is voor elk gezin gemakkelijker om samen te werken met een kaart op een groot tv-scherm dan met een computer of iPhone.

Image
Image

Controls

TV Maps is gebouwd om te werken met je Siri-afstandsbediening op Apple TV 4. Het werkt ook met elke compatibele afstandsbediening, inclusief de Remote-app op een iPad of iPhone.

Dit biedt alle voordelen van aanraakgevoeligheid, maar sommige bedieningselementen zijn niet meteen duidelijk. Om toegang te krijgen tot kaartspelden, om in en uit te zoomen op de kaart, of uw weergave te verplaatsen, tikt u op de Play/Pause-knop.

Je hebt ook toegang tot de volgende functies via het aanraakoppervlak op je afstandsbediening:

  • Zoeken.
  • Verander het gezichtspunt.
  • Maak een route.
  • Ga naar Flyover, laat een speld vallen en navigeer door standaard-, satelliet- en hybride weergaven door het tandwielpictogram te selecteren dat verschijnt.

De app start altijd in Street View. U kunt langs de rand van de Siri Remote omhoog en omlaag schuiven om in en uit te zoomen op wat er op het scherm gebeurt. Zodra je de besturing onder de knie hebt, kun je kaarten verkennen zoals je zou doen met iOS op een iPhone of macOS op een Mac.

Wanneer u het aanraakoppervlak ingedrukt houdt, het tandwielpictogram selecteert en vervolgens Flyover-demo kiest, brengt de app u naar een van de Apple-viaductkaarten voordat u er doorheen fietst naar een andere bestemming.

Routebeschrijving maken en delen

Hier leest u hoe u een routebeschrijving maakt en deelt met Apple Maps op Apple TV.

  1. Houd het aanraakvlak op de Siri Remote ingedrukt.
  2. Druk op de linkerknop in het menu dat bovenaan het tv-scherm verschijnt.
  3. Je wordt gevraagd om zowel het begin- als het eindpunt voor je reis in te stellen. Maak uw keuze en druk op Go.

Na een korte vertraging bepa alt het systeem uw route, inclusief de reisafstand en -duur. Het biedt ook twee extra pictogrammen die u kunt gebruiken:

  • Een telefoonpictogram waarmee je kunt delen met je iOS-apparaat.
  • Een Toon routebeschrijving-knop waarmee u het pad op uw tv-scherm kunt bekijken.

Je kunt ook locaties in de invoervelden dicteren met je Siri-afstandsbediening, wat goed werkt als je langzaam en duidelijk spreekt. Als er een nadeel is, is het dat het, in plaats van aanwijzingen in lijstvorm, aanwijzingen geeft als een reeks vakjes bovenaan het Apple TV-scherm. Het zou leuk zijn om de beschikbare ruimte op het scherm volledig te benutten en de hele route in een of meer weergaven te verkennen.

Werkt het?

Afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding, kun je soms wat vertraging ervaren. Dit komt omdat TV Maps de Apple MapKit gebruikt voor het in kaart brengen, weergeven en maken van routebeschrijvingen.

Je kunt ook wat vertraging ervaren bij het laden van kaartsegmenten en wat haperingen bij het verkennen van plaatsen in de Flyover-modus. Dit weerspiegelt waarschijnlijk de afbeeldingen met een hogere resolutie die de app van MapKit en de Apple iPhone- en iPad-gerichte servers ha alt.

Conclusie

Een van de geweldige dingen van de platforms van Apple is de ontwikkelaarsgemeenschap. TV Maps is een uitstekend voorbeeld van hoe ontwikkelaars in staat worden gesteld om oplossingen te creëren die mensen nodig hebben met behulp van de tools die Apple biedt.

De grootste irritatie bij deze app is de vertraging die je tegenkomt bij het laden van sommige afbeeldingen. Over het algemeen lijkt dit echter een geweldige oplossing als u kaarten op uw tv wilt bekijken.

Aanbevolen: