Is GTA 5 Online uit of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is GTA 5 Online uit of ligt het aan jou?
Is GTA 5 Online uit of ligt het aan jou?
Anonim

Als je geen verbinding kunt maken met GTA Online, is er mogelijk een probleem met de GTA-servers of kan er een probleem zijn met je verbinding of zelfs je GTA online-account. Het kan moeilijk zijn om erachter te komen waar het probleem ligt en of GTA 5 online niet beschikbaar is of niet. Er zijn meestal tekens die aangeven of het het een of het ander is.

De instructies in dit artikel zijn algemeen van toepassing op alle apparaten waarop Grand Theft Auto 5 kan worden gespeeld, inclusief Sony PlayStation 3, Sony PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Hoe weet ik of GTA 5 niet beschikbaar is

Als je denkt dat de GTA Online-servers voor iedereen down zijn, probeer dan deze stappen:

  1. Controleer de GTA-servicestatuspagina.

    Deze pagina wordt gehost door Rockstar Games, dus afhankelijk van het probleem is de informatie hier mogelijk niet up-to-date of gemakkelijk toegankelijk.

  2. Zoek op Twitter naar gtadown. Let op wanneer gebruikers tweeten over de mogelijkheid dat GTA niet beschikbaar is om te bepalen of het probleem een actueel probleem is of niet.

    Terwijl je op Twitter zit, kun je net zo goed de Twitter-pagina van Rockstar Games controleren voor updates over of GTA Online en zijn servers niet beschikbaar zijn.

    Als je Twitter ook niet kunt openen en andere populaire sites zoals YouTube zijn ook offline, dan ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant of aan je ISP.

  3. Gebruik een andere externe "status checker" website zoals Downdetector of Outage. Report.

    Image
    Image

    Als niemand anders problemen met GTA5 meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan jouw kant.

Wat te doen als je geen verbinding kunt maken met GTA 5 Online

Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen als GTA Online goed lijkt te werken voor iedereen behalve jij.

  1. Start je computer of console opnieuw op, afhankelijk van het systeem waarop je het probeert te spelen. Opnieuw opstarten lijkt veel problemen op te lossen, omdat tijdelijke gegevens worden gewist die mogelijk beschadigd zijn of ontbreken.
  2. Start je router opnieuw op. Net zoals het herstarten van een computer, werkt het herstarten van uw kabelmodem en router op een vergelijkbare manier om u opnieuw verbinding te laten maken met een schone lei.
  3. Hoewel dit niet erg gebruikelijk is, kan er een probleem zijn met uw DNS-server. Als je van DNS-server wilt wisselen, zijn er tal van gratis en openbare opties.

  4. Controleer of je game-installatie up-to-date is en volledig is gepatcht.
  5. Probeer een ander karakterslot te laden.

    Als het probleem beperkt is tot één personage, is het een bekende bug waarvoor Rockstar een oplossing heeft uitgebracht.

  6. Test de game-cd op een andere console om te zien of er een probleem is met de console.

GTA 5 Online-foutmeldingen

Grand Theft Auto V biedt niet veel standaard foutmeldingen, maar er zijn er een paar om op te letten. Bijvoorbeeld:

  • Bestanden die nodig zijn om GTA Online te spelen, kunnen niet worden gedownload van de Rockstar Games Service Ga terug naar Grand Theft Auto V en probeer het later opnieuw. Dit bericht betekent meestal dat er serveronderhoud wordt uitgevoerd en dat je later naar het spel zou moeten kunnen terugkeren als het klaar is.
  • Social Club kan niet worden geïnitialiseerd. Deze of soortgelijke berichten over een probleem waarbij Rockstar Social Club niet werkt, betekent dat u Social Club opnieuw moet installeren.
  • Je profiel heeft geen toegang tot GTA Online. Als je op een console speelt, betekent dit dat je online lidmaatschap van Xbox Live Gold of PlayStation Plus is verlopen en moet vernieuwd worden.

Als GTA 5 Online niet beschikbaar is met een bericht over een soort van onderhoud, dan is wachten het enige wat je kunt doen.

Aanbevolen: