Hoe u uw Facebook-profiel kunt bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Facebook-profiel kunt bewerken
Hoe u uw Facebook-profiel kunt bewerken
Anonim

Je Facebook-profielpagina heeft verschillende componenten. Elk bestaat uit bannerlinks, waaronder Over, Foto's, Tijdlijn, Vrienden en meer. Onder de banner bevat uw gebruikersprofiel aanvullende secties met basisinformatie over u, de foto's die u hebt gedeeld, vrienden waarmee u contact hebt gehad en hun recente berichten. De tijdlijn rangschikt je berichten en de berichten waarin je bent getagd op datum.

Bottom Line

Je hebt toegang tot je Facebook-profielpagina door je naam of profielpictogram in de rechterbovenhoek te selecteren, de kleine badge met je profielfoto.

Begrijp het Facebook-profiel en de tijdlijnlay-out

Als je ergens op Facebook op je profielfoto klikt, kom je op de pagina die vaak je tijdlijn wordt genoemd. (Jaren geleden heette het je muur.)

Je kunt de informatie op deze pagina op elk moment wijzigen door Profiel bewerken te selecteren in het bannermenu.

Image
Image

De profielpagina omvat zowel je tijdlijn als je introsectie. Degene aan de rechterkant is de tijdlijn van uw activiteit, die de Facebook-activiteit weergeeft die door u is gemaakt of waarin u wordt vermeld. De kolom aan de linkerkant is uw Intro-gebied, waarin enkele basisbiografische informatie over u wordt beschreven, inclusief waar u woont en waar u werkt. U kunt bewerken hoeveel van deze informatie u wilt weergeven of delen met de tool Profiel bewerken.

Image
Image

Bottom Line

Je ziet vier tabbladen onder je profielfoto. De eerste twee worden Tijdlijn en Over genoemd. U kunt uw tijdlijn of Info-informatie bewerken. Klik op die tabbladen om naar de Tijdlijn of Over pagina's te gaan.

Bewerk je Facebook Over-pagina

Selecteer op je Facebook-profielpagina Over in het bannermenu onder je omslagfoto om je persoonlijke gegevens te bekijken en te bewerken. Het gebied Over omvat uw biografische gegevens, contactgegevens, relaties en andere gegevens die u wilt delen. Selecteer het three-dot icoon naast een stukje informatie om het te bewerken of te verwijderen.

Image
Image

Secties voor werk, muziek, films, vind-ik-leuks en meer

Standaard is de pagina Over verdeeld in twee kolommen. De linkerkolom bevat tabbladen voor elke categorie informatie over u. Wanneer u er een selecteert, wordt de rechterkant gevuld met die informatie en kunt u deze wijzigen of toevoegen. De namen van elke categorie geven een goed idee van welke informatie elke categorie omvat.

  • Overzicht bevat de basisinformatie die op je hoofdprofielpagina wordt gedeeld, zoals waar je woont en waar je vandaan komt.
  • Werk en onderwijs gaat over je opleiding, teruggaan naar de middelbare school en plaatsen waar je hebt gewerkt. Mensen kunnen de plaatsen die je binnengaat gebruiken om contact met je op te nemen.
  • Contact en basisinformatie bevat de meeste algemene informatie over jou. Hier kunt u e-mailadressen, links naar sociale media, telefoonnummers en persoonlijke informatie invoeren, zoals uw geboortedatum. Wees voorzichtig bij het delen van de informatie in dit gedeelte. U bepa alt wie toegang heeft tot elk item door Vrienden te selecteren en vervolgens Openbaar, Vrienden, Alleen ik te kiezen, of Aangepast
Image
Image

Met de laatste drie secties kun je contact maken met familieleden of romantische partners die je op Facebook hebt (Familie en relaties). U kunt andere details over uzelf invoeren, zoals namen uit het verleden, favoriete citaten of bijnamen (Details over u). U kunt ook belangrijke gebeurtenissen in uw leven toevoegen (Levensgebeurtenissen).

De rest van de pagina is verdeeld in rijen voor je foto's, vrienden, check-ins, muziek, groepen en een verscheidenheid aan andere likes. Elk van deze kan verder worden bewerkt door het three-dot icoon in de rechterbovenhoek van elke sectie te selecteren.

Bezoek onze Facebook-omslagfoto-gids voor meer informatie over het beheren van je omslagfoto bovenaan de pagina.

De volgorde van Facebook-profielsecties wijzigen

Selecteer More in het bannermenu op je profielpagina om een of meer van de secties Over te verwijderen, toe te voegen of te herschikken. Wanneer een ander menu verschijnt, selecteer Manage Sections.

Er wordt een nieuw venster geopend in het midden van het scherm. Schakel de secties in of uit om ze te tonen of te verbergen. Degenen die grijs worden weergegeven, betekenen dat u ze niet kunt wijzigen. Als u klaar bent, selecteert u Opslaan.

Het Facebook-helpcentrum biedt aanvullende instructies voor het beheren van uw persoonlijke gegevens op het netwerk.

Aanbevolen: