Stubbs the Zombie' is terug, maar er is niets veranderd

Inhoudsopgave:

Stubbs the Zombie' is terug, maar er is niets veranderd
Stubbs the Zombie' is terug, maar er is niets veranderd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Stubbs the Zombie is een venster op een bepaald tijdperk van gamedesign. We hebben een lange weg afgelegd sinds 2005.
  • Als je alleen maar ongerichte chaos wilt, ben je hier aan het juiste adres.
  • Het is echter nog steeds best leuk om een zombiemeester te zijn.
Image
Image

Er zit niet veel inhoud in Stubbs the Zombie in Rebel Without A Pulse, maar je kunt wel een aantal mensen veranderen in je persoonlijke zombieleger, en dat is een lach waard.

Stubbs, dat vorige week opnieuw werd uitgebracht voor moderne consoles, is een actiegame uit 2005 gebouwd op dezelfde engine als de eerste Halo. Het plaatst je midden in een zombie-apocalyps, maar draait het script om door jou degene te maken die eraan begint.

Als Stubbs, een grotendeels stomme maar verrassend slimme zombie, is het jouw taak/passie om iedereen te zomben die je kunt bereiken in de retro-futuristische sciencefictionstad Punchbowl.

Stubbs is een vermakelijke maar armoedige splatterpunk-komedie die veel goedkope opnamen maakt van sciencefiction uit de jaren 50.

Het is niet uitdagend, maar vreemd genoeg louterend, en ik geef toe dat ik een paar duistere, gekke wetenschapper-lacht heb gekregen om het bevel over mijn zombieleger te voeren. Naar mijn mening is de echte vraag echter waarom Stubbs überhaupt terug is.

Het is niet

De onverklaarbare terugkeer van de dode groene dope

Tot deze week was Stubbs the Zombie een van de vergeten games van zijn generatie. Het is gemaakt door de mede-oprichter van Bungie, Alex Seropian's Wideload Games, als exclusief voor de originele Xbox in 2005, waar het fatsoenlijk verkocht en goede recensies kreeg. Er waren plannen voor een vervolg in 2008, maar die werden onderbroken toen Disney Wideload in 2009 kocht.

Sindsdien heeft Stubbs een slechte run gehad. De Steam-poort uit 2007 werd van de lijst gehaald en in 2012 stilletjes van Xbox Live gehaald. Dat liet Stubbs bijna tien jaar in de kou staan, niet meer gedrukt en moeilijk te vinden.

Stubbs' oorspronkelijke uitgever Aspyr Media kondigde eerder dit jaar, op 17 februari, plotseling aan dat het de game op 16 maart opnieuw zou uitbrengen voor moderne consoles en Steam. We gingen van Stubbslessness naar een Stubbs-renaissance in minder dan een maand.

Image
Image

"Sinds de release van de originele game in 2005 heeft iedereen bij Aspyr een speciale voorliefde voor Stubbs", zegt Ted Staloch, executive VP bij Aspyr, in een e-mail aan Lifewire. "We hebben de voortdurende steun van fans gezien over hoeveel ze van het spel hielden. We vonden dat de tijd rijp was om Stubbs terug te brengen."

Daar kan ik tegenin gaan.

Voedsel is denken

Ongebruikelijk voor een retro-heruitgave in 2021 is Stubbs the Zombie geen remake of remaster. Het is gewoon de originele versie uit 2005, geen trucjes.

"Het is hetzelfde spel dat veel fans kennen en waarderen", zei Staloch.

"We hebben de nieuwe game echter ontwikkeld als native port om de best mogelijke gameplay-ervaring te garanderen op de moderne consoles en pc's van vandaag. Daardoor konden we verschillende textuurresoluties verbeteren, maar zelfs dan voelt het nog steeds waar naar het origineel."

Dat betekent dat Stubbs, zoals veel games in 2005, lelijk, erg bruin en verrassend ongericht is. Het laat je vaak in het ongewisse over wat je moet doen om door een level te komen, en speelt zich voornamelijk af in een stoet van saaie gangen.

Het is ook bizar eenvoudig. De meeste mensen die je in Stubbs bevecht, zijn te dom om volgens plan te leven, en net als zombies zijn ze alleen gevaarlijk in menigten. Ze zijn er om piñatas te zijn, en belangrijker nog, nieuwe rekruten.

Image
Image

Elke mens die Stubbs verslaat, reanimeert kort daarna als een zombie onder jouw bevel, en elke mens die hij doodt, wordt ook gezombificeerd. Als je eenmaal een paar andere zombies voor back-up hebt, wordt Stubbs een stuk interessanter, omdat je ze kunt inzetten als afleiding, menselijke schilden en kanonnenvoer. Als Stubbs zijn belangrijkste gimmick niet speelde om te lachen, zou het angstaanjagend zijn.

Zoals het is, voelt Stubbs, afgezien van een paar goede momenten, gewoon een beetje vreemd aan. Het is een artefact uit een specifieke periode, in dat post-Grand Theft Auto III-tijdperk waar videogames verliefd waren op grote cathartische vernietigingsacties. Stubbs is niet zo explosief als Destroy All Humans of Hulk: Ultimate Destruction, maar maakt het goed met domme lachjes.

Het is niet slecht, vooral niet als je een mooi groot zombieleger tot je beschikking hebt, maar er is veel over Stubbs the Zombie dat slecht verouderd is. Uiteindelijk ben ik er meer in geïnteresseerd als een historische momentopname dan als een spel, maar ik hoop oprecht dat Stubbs eindelijk zijn vervolg krijgt. Zombies zijn tenslotte nooit uit de mode geraakt.

Aanbevolen: