Hoe je met nieuwe technologie VR kunt typen

Inhoudsopgave:

Hoe je met nieuwe technologie VR kunt typen
Hoe je met nieuwe technologie VR kunt typen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers hebben een nieuwe manier van typen in virtual reality voorgesteld die AI gebruikt om de trillingen van je botten te analyseren.
  • TapID kan mensen op elk oppervlak laten typen met virtuele headsets.
  • Oculus ontwikkelt technologie om de camera's op de headset te gebruiken om je vingerbewegingen te lezen wanneer je typt op een virtueel toetsenbord.
Image
Image

Typen terwijl je een virtual reality-headset draagt, kan gemakkelijker worden dankzij een nieuwe uitvinding die de trillingen in je botten analyseert.

Het gebruik van een toetsenbord in VR is lastig omdat je echt niet kunt zien waar je vingers terechtkomen. De nieuwe TapID-gadget is een polsbandje met twee bewegingssensoren, waarvan er één om elke pols wordt gedragen, volgens onderzoekers die onlangs een paper over hun uitvinding hebben gepubliceerd. Het apparaat detecteert tikken van elk van de vingers van de gebruiker afzonderlijk.

"Op dit moment gebruiken de meeste VR-gebruikers een handheld-controller die een soort laserpointer is", zei Scott Camball, een liefhebber van telecommunicatie en teleconferenties, in een e-mailinterview. "Ze moeten naar elke letter op het virtuele toetsenbord wijzen en het kan erg lang duren om dingen uit te typen. Dit werkt voor videogames, maar niet voor werkgerelateerde taken. TapID zou gebruikers in staat stellen een virtuele werkruimte met grote schermen te hebben zonder het grootste deel van een desktopcomputer.”

Laat je vingers spreken

TapID werkt door de trillingen door je skelet te analyseren met behulp van een machine learning-algoritme. In VR-omgevingen kunnen gebruikers met hun vingers typen op een virtueel toetsenbord of communiceren met virtuele objecten op een oppervlak.

"TapID zou gebruikers in staat stellen een virtuele werkruimte met grote schermen te hebben zonder het grootste deel van een desktopcomputer."

"We stellen voor om alle directe interactie in VR naar passieve oppervlakken te verplaatsen", schreven de auteurs in hun paper. "Vergeleken met interactie in de lucht, biedt aanrakingsinteractie op oppervlakken gebruikers de mogelijkheid om hun armen te laten rusten tussen interacties en tegelijkertijd fysieke ondersteuning te bieden tijdens langdurige interacties."

Andere manieren om VR in te typen

Virtual reality-bedrijven hopen gebruikers productiever te maken door alternatieven aan te bieden voor de huidige aanwijssystemen. Facebook Reality Labs ontwikkelt technologie om camera's op de Oculus-headset te gebruiken om je vingerbewegingen te lezen wanneer je typt op een virtueel toetsenbord, benadrukt Camball.

"Het voordeel hiervan is dat er geen armband nodig is, maar de handtracking van Facebook Labs werkt momenteel niet goed genoeg voor reguliere adoptie", voegde hij eraan toe."Momenteel is de ergonomie van typen in VR een belangrijk punt van zorg, aangezien de gebruikelijke invoermethoden met een virtueel toetsenbord vermoeiend zijn vanwege de noodzaak om een controller of handen in het zicht van de camera te houden."

Image
Image

Fabrikanten werken ook aan een ringvormige gadget die gebruikers van virtual reality op hun vinger kunnen leggen, zei Ivan Pleshkov, een ontwikkelaar bij ScienceSoft, een softwareontwikkelingsbedrijf, in een e-mailinterview. "Het is nog handiger om te dragen en intuïtiever in gebruik - de gebruiker kan karakters in de lucht tekenen en is niet afhankelijk van de cameralocatie", voegde hij eraan toe.

Een andere invoermethode die in ontwikkeling is, is een virtueel toetsenbord dat gebruikmaakt van eye-tracking. "Dankzij de sensor die de locatie van de ogen vangt en verwerkt, kan een gebruiker tekens typen door zijn blik erop te laten rusten om ze in te typen", zei Pleshkov. "Het belooft een minder vermoeiende ervaring te worden, hoewel de typesnelheid in twijfel wordt getrokken - de methode vereist enige aanpassing om het te verhogen.”

Een echt toetsenbord gebruiken in VR is een optie, hoewel het op dit moment onpraktisch is. De app Immersed voor de Oculus Quest is een gedeelde virtuele werkruimte die een manier biedt om een fysiek toetsenbord te kalibreren, zodat je in VR kunt typen. In een demonstratie op Reddit demonstreerde de oprichter van Immersed, Renji Bijoy, typen met 164 woorden per minuut met behulp van de functie.

Sommige ontwikkelaars hopen dat spraakbesturing beter zou kunnen zijn dan welk toetsenbord dan ook.

Onhandige handcontrollers schrikken vaak nieuwe VR-gebruikers af, zei Ottomatias Peura, hoofd groei bij Speechly, een softwarebedrijf voor stembesturing, in een e-mailinterview. "Dit is vooral problematisch in bepaalde VR-omgevingen die slechts een of twee keer kunnen worden gebruikt, zoals omgevingen voor onroerend goed of livemuziek," voegde hij eraan toe.

Oefening kan de manier waarop gebruikers standaardcontrollers besturen verbeteren, maar VR manipuleren via spraak is nog beter, zei Peura.

“Voice is ook een geweldige optie om de gebruikerservaring in VR te verbeteren, omdat het de meest natuurlijke interactiemodaliteit is voor ons mensen,” voegde hij eraan toe. "Hoewel het moeilijk kan zijn om op B te klikken met de linkercontroller met je VR-bril op, is het heel intuïtief om 'open deur' te zeggen."

Aanbevolen: