Hoe te kopiëren en plakken op een Chromebook

Inhoudsopgave:

Hoe te kopiëren en plakken op een Chromebook
Hoe te kopiëren en plakken op een Chromebook
Anonim

Je kunt op Chromebooks kopiëren en plakken met behulp van sneltoetsen of via het contextmenu dat verschijnt wanneer je met de rechtermuisknop op tekst of afbeeldingen klikt. Als je een apparaat met aanraakscherm hebt of als je Chromebook geen touchpad-knoppen heeft, kun je nog steeds kopiëren en plakken.

Tekst selecteren en kopiëren op een Chromebook

Het kopiëren en plakken van tekstselecties op een Chromebook is eenvoudig. Zoek de tekst die u wilt kopiëren en selecteer deze. Als de tekst is geselecteerd, kunt u deze kopiëren met een toetsencombinatie of door met de rechtermuisknop te klikken.

Hier leest u hoe u een tekstselectie op een Chromebook kopieert en plakt met de rechtermuisknop:

Als uw touchpad slechts één knop heeft of als de hele touchpad klikt, is het standaard een linkermuisknop.

  1. Zoek de tekst die u wilt kopiëren. De tekst kan op een webpagina, in een e-mail of in een ander document staan waarin u tekst kunt selecteren.

    Image
    Image
  2. Klik met de linkermuisknop op de linkerrand van de tekst die u wilt selecteren.
  3. Houd de linker touchpad-knop ingedrukt en sleep de cursor op het scherm naar rechts totdat je de relevante tekst hebt geselecteerd.

    Image
    Image
  4. Klik met de geselecteerde tekst met de rechtermuisknop ergens op de selectie.

    Als uw touchpad geen rechtermuisknop heeft, houdt u Alt ingedrukt terwijl u klikt. U kunt ook met twee vingers op het touchpad tikken in plaats van één om met de rechtermuisknop te klikken. Om met de rechtermuisknop op een touchscreen te klikken, houdt u uw vinger op het scherm in plaats van erop te tikken.

  5. Selecteer Copy in het contextmenu.

    Image
    Image
  6. Open het bestand waarin je de tekst wilt plakken. Dit kan een e-mail zijn, een Google Docs-bestand of iets anders waarmee u tekst kunt plakken.
  7. Klik met de rechtermuisknop waar u de tekst wilt plakken en selecteer Plakken in het contextmenu.

    Image
    Image

Chromebook verbeterd klembord

De Chrome OS 89-update voegt een verbeterd klembord toe, dat je vijf meest recent gekopieerde items opslaat. Om het verbeterde klembord te openen, drukt u op de Launcher-toets + V en selecteert u het item dat u wilt plakken. Als u geen toegang heeft tot deze functie, kunt u deze inschakelen in uw Chrome-vlaginstellingen.

Tekst kopiëren en plakken met een sneltoets

Naast het contextmenu kunt u ook sneltoetsen gebruiken om tekst op een Chromebook te kopiëren en te plakken. Dit zijn eigenlijk dezelfde standaardsnelkoppelingen die op Windows-computers worden gebruikt, waardoor ze gemakkelijk te onthouden zijn.

De sneltoetsen om te kopiëren en te plakken op een Chromebook zijn:

  • Druk op Ctrl + C om te kopiëren
  • Druk op Ctrl + V om te plakken
  • Druk op de Launcher-toets + V om het verbeterde klembord te openen (exclusief voor Chrome OS)

Het is gemakkelijk te onthouden Ctrl + C aangezien de C staat voor kopiëren. Ctrl + V kan moeilijker te onthouden zijn, maar het kan nuttig zijn om de V te zien als staan voor klittenband. Dit commando kan Ctrl + P niet gebruiken omdat dat wordt gebruikt voor afdrukken.

Tijdbesparing: een hele webpagina of document kopiëren

Het selecteren van tekst om op de ouderwetse manier te kopiëren is niet zo moeilijk, maar het kan lastig zijn als je een hele webpagina of document wilt selecteren, vooral als je moet scrollen om het hele ding te zien. Dit kan lang duren, of scrollen kan uw selectie annuleren.

Om een hele webpagina of document te selecteren, drukt u op Ctrl + A om alles te selecteren.

Image
Image

Als de tekst is geselecteerd, kunt u deze kopiëren vanuit het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken en Copy te selecteren of door de Ctrl te gebruiken + C snelkoppeling om het hele ding te kopiëren.

Image
Image

Hoe afbeeldingen van webpagina's te kopiëren

Tekst is niet het enige dat u op een Chromebook kunt kopiëren. Als je een afbeelding ziet die je leuk vindt, kun je het contextmenu met de rechtermuisknop gebruiken om het op te slaan, of je kunt het kopiëren en plakken in een app voor het bewerken van afbeeldingen. Hiermee kunt u de afbeelding op elke gewenste manier wijzigen voordat u deze deelt.

Hier leest u hoe u een afbeelding op een Chromebook kunt kopiëren:

  1. Zoek een afbeelding die u wilt kopiëren.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding of houd Alt + Klik met de linkermuisknop ingedrukt om het contextmenu te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Kopieer afbeelding in het menu.

    Image
    Image
  4. Open een app voor het bewerken van afbeeldingen en maak een nieuwe afbeelding.

    Image
    Image
  5. Druk op Ctrl + V om de afbeelding te plakken.

    Image
    Image

Sommige afbeeldingen kunnen niet op deze manier worden gekopieerd en in sommige apps voor beeldbewerking kunt u geen afbeeldingen plakken die op deze manier zijn gekopieerd. Als uw app voor het bewerken van afbeeldingen afbeeldingen kan openen vanaf een Universal Resource Locator (URL), probeer dan met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en selecteer in plaats daarvan copy image URL.

Video's kopiëren op een Chromebook

Je kunt een video op een Chromebook niet op dezelfde manier kopiëren als afbeeldingen, maar je kunt de URL wel kopiëren. De URL van een video is de link die je met mensen kunt delen, zodat ze de video ook kunnen bekijken.

Een videolink naar een Chromebook kopiëren:

  1. Zoek een video die je wilt delen.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op de video of houd Alt + Klik met de linkermuisknop ingedrukt om een menu te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Kopieer video-URL.

    Image
    Image

Selecteer video-URL op dit moment kopiëren om een link te krijgen om te delen waarmee je vrienden de video op dat specifieke punt kunnen starten. Dit is handig als het even duurt voordat een video op gang komt, of als je een bijzonder grappig of interessant moment wilt delen.

  1. Open de app waarin je de videolink wilt plakken. Dit kan een e-mail zijn, een berichten-app of een andere app waarmee je tekst kunt plakken.
  2. Klik met de rechtermuisknop waar u de link wilt plakken, of houd Alt + Links klikken ingedrukt om een menu te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Plakken.

    Image
    Image

Aanbevolen: