De 6 beste externe optische schijven van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste externe optische schijven van 2022
De 6 beste externe optische schijven van 2022
Anonim

Veel moderne laptops hebben geen enkele manier meer om cd's en dvd's te lezen of bestanden op fysieke media te branden, wat betekent dat de beste optische schijven relevant blijven, zelfs voor moderne hardware. Hoewel er veel inhoud beschikbaar is om te downloaden of online te streamen - en de meesten van ons hebben een hele bibliotheek met films en muziek op onze telefoons en laptops - hebben fysieke schijven nog steeds hun nut. Dus als je iets nodig hebt, hebben we een groot aantal geweldige keuzes, van compact en betaalbaar tot krachtig en volledig uitgerust.

Voor een geweldige machine om een van deze schijven mee te koppelen, verzamelen onze beste laptops-razzia's enkele van de beste draagbare pc's op de markt, of lees verder voor onze selectie van de beste optische schijven.

Beste algemeen: ASUS BW-16D1X-U Blu-ray-drive

Image
Image

Hoewel veel van de beste externe optische schijven voor een kleinere vormfactor gaan, waardoor ze gemakkelijker mee te nemen zijn, wordt deze keuze voor topprestaties groot. De ASUS BW-16D1X-U meet 2,48 x 6,50 x 9,57 inch, waardoor het een beetje een bureauzwijn is, maar met dat extra formaat krijg je serieuze prestaties voor elke taak.

De ASUS BW-16D1X-U heeft snelle toegangstijden op alle soorten optische media, zodat u minder lang hoeft te wachten. Het heeft toegang tot cd-rom in 160 ms, dvd-rom in 170 ms en BD-rom in 180 ms. De lees- en schrijfprestaties zijn ook geweldig met 40x, 16x en 8x leessnelheden op respectievelijk cd, dvd en Blu-ray. Evenzo kan het CD-R branden op 40x, DVD-R op 16x en zelfs BD-R op 16x.

Dus, of je nu media van schijven wilt rippen of er gegevens op wilt branden, de Asus BW-16D1X-U kan de klus snel klaren. Het ondersteunt ook BDXL, waardoor opslag tot 128 GB op een enkele compatibele schijf mogelijk is. Om het pakket nog mooier te maken, ondersteunt de ASUS BW-16D1X-U zowel Windows- als Mac-computers.

Beste budget: LG GP65NB60 externe schijf

Image
Image

Als je de Blu-ray-mogelijkheden van sommige van de meer premium externe optische stations niet nodig hebt, dan kun je veel krijgen op een standaard cd/dvd-station. LG's GP65NB60 is een low-profile en betaalbare combo drive die zowel lees- als schrijfmogelijkheden biedt voor cd en dvd. Met afmetingen van 0,6 x 5,4 x 5,6 inch en een gewicht van slechts 0,4 pond, geeft het zelfs onze beste compacte keuze een run voor zijn geld.

De LG GP65NB60 kan cd-rom lezen met een snelheid van 24x en dvd-rom met een snelheid van 8x, wat betekent dat hij ondanks zijn budgetprijs niet achterblijft bij de meeste concurrenten. Schrijfsnelheden zijn ook behoorlijk, met tot 24x op cd-r en tot 8x op dvd-r. En de LG GP65NB60 heeft slechts een enkele USB-aansluiting nodig voor al zijn behoeften op het gebied van stroom en gegevensoverdracht. Verdere afronding van het pakket, de LG GP65NB60 ondersteunt Windows en Mac, kan M-Disc van archiefkwaliteit branden en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met zwart, goud, wit en zilver in de aanbieding.

Runner-Up, beste budget: Dell DW316 USB dvd-drive

Image
Image

De Dell DW316 meet 0,55 x 5,41 x 5,67 inch, waardoor hij zowel een budget- als een compacte concurrent is. Samen met zijn slanke profiel weegt het apparaat slechts 0,44 pond, dus je zult het nauwelijks merken in je laptoptas. Met een enkele USB-verbinding voor stroom- en gegevensoverdracht is er niet veel nodig om de Dell DW316 aan de gang te krijgen. Ondersteuning voor Windows is bevestigd, maar recensenten hebben vermeld dat de Dell DW316 ook met Mac-computers wordt gebruikt.

Wat de prestaties betreft, scoort de Dell DW316 goede punten in lijn met wat de meeste concurrenten te bieden hebben. Het biedt maximale leessnelheden van 24x voor cd's en 8x voor dvd's. Het kan dezelfde schrijfsnelheden bieden.

Meest compact: letterlijke externe slanke Blu-ray-schrijver (70102)

Image
Image

Veel moderne laptops en ultrabooks besluiten af te zien van een optische drive om hun formaat en gewicht te verminderen. Maar die reductie zou niet waardevol zijn als u een optisch station nodig heeft en een grote bij u moet dragen. Gelukkig hebben we een geweldige compacte keuze die compatibel is met Windows- en Mac-computers.

Met afmetingen van slechts 0,45 x 5,24 x 5,75 inch is de Verbatim 70102 supercompact. Bovendien betekent de verkleining niet een hoop compromissen. Het is gebouwd met een metalen behuizing, voor een eersteklas uiterlijk en gevoel, en het is snel. Het kan cd's met 24x schrijven, dvd's met 8x en Blu-rays met 6x - en ondersteunt zelfs M-Disc. Ja, dat klopt, het is een volledige cd/dvd/bd-drive en hij weegt minder dan een half pond. De Verbatim 70102 is een duidelijke mobiliteitskampioen, met stroom- en gegevensoverdracht allemaal via USB, dus je hebt maar één kabel nodig.

Runner-Up, meest compacte: ASUS ZenDrive

Image
Image

Waar een compacte footprint telt, is ASUS' ultradunne ZenDrive een kwaliteitskeuze. Dit is een eenvoudig cd/dvd-combostation, zonder ondersteuning voor Blu-Ray, maar dat betekent dat het voor een aanzienlijk lagere prijs binnenkomt. En hij meet slechts 0,55 x 5,33 x 5,61 inch, met een enkele USB-aansluiting die nodig is voor stroom.

De ZenDrive biedt uitstekende prestaties voor zijn formaat, met lees- en schrijfsnelheden voor cd's tot 24x en lees- en schrijfsnelheden voor dvd's tot 8x. Het bevorderen van die prestaties zijn snelle toegangstijden; de Asus ZenDrive heeft toegang tot cd- en dvd-inhoud in 160 ms. Voor iedereen die archiefkwaliteit nodig heeft, ondersteunt de ZenDrive ook branden naar M-Disc voor langdurige gegevensopslag.

De Asus ZenDrive ondersteunt zowel Windows als Mac en bevat CyberLink-software om u op weg te helpen met het opslaan van inhoud op fysieke media. De schijf wordt ook geleverd met zes maanden gratis cloudopslag van ASUS, zodat u inhoud van uw cd's en dvd's kunt rippen en ze daar waar nodig kunt verplaatsen.

Beste Ultra-HD Ready: Lite-On EB1

Image
Image

Als je van plan bent fysieke 4K-films te kopen, kunnen oudere Blu-Ray-drives de nieuwere schijven mogelijk niet lezen. Dat is waar een Ultra HD Blu-Ray-ready drive van pas kan komen. Lite-On heeft een betaalbare drive die vergelijkbare specificaties biedt als veel van de beste schijven op onze lijst en die ook nieuwe Ultra HD Blu-Ray-media ondersteunt. De Lite-On EB1 heeft snelle toegangstijden op alle mediatypes en biedt lees- en schrijfsnelheden van 24x voor cd's, 8x voor dvd's en 6x voor BD-ROM. De schijf ondersteunt ook M-Disc, voor het geval u langdurige back-ups wilt maken.

Des te indrukwekkender is dat de Lite-On EB1 slechts 0,53 x 5,9 x 5,5 inch meet en een bescheiden 0,66 pond weegt. Dat maakt het een haalbare keuze voor een mobiele Ultra HD Blu-Ray-lezer. Houd er echter rekening mee dat, afhankelijk van uw pc, mogelijk nog steeds speciale software nodig is om te profiteren van Ultra HD Blu-Ray.

FAQ

    Wat zijn de voordelen van een optische drive?

    Met media die steeds meer overgaan op digitale in plaats van fysieke opslagoplossingen, lijkt een optische drive misschien verouderd. Maar er zijn nog steeds een aantal redenen om te investeren in een optische drive, niet in de laatste plaats om toegang te krijgen tot oudere media, waarvan een aanzienlijk percentage nog steeds niet is overgeschakeld naar een digitale/online oplossing. Dit is vooral het geval als je games, video's, foto's of documenten hebt geback-upt op fysieke media. Optische stations kunnen ook een handige manier zijn om snel en goedkoop nieuwe back-ups te maken, en voor sommige programma's zijn schijven nodig voor noodopstarthulpmiddelen.

    Kunt u een dvd lezen in een Blu-Ray-station?

    Ja, zowel cd's als dvd's zijn compatibel met Blu-Ray-drives en er zijn combo-drives die ook alle drie de typen schijven kunnen branden. Daarentegen kunnen dvd-stations geen Blu-Ray-media lezen.

    Hoe werkt een optische drive?

    Optische stations lezen en schrijven gegevens naar schijven door middel van een laser. Om te schrijven, creëert de laser putjes in een organische kleurstoflaag op het oppervlak van de schijf, waarvan het gereflecteerde licht vervolgens kan worden gelezen door fotodiodes in de drive en weer kan worden omgezet in de originele gegevens. De schijf wordt in het station rondgedraaid, waardoor de laser achtereenvolgens de sporen op het oppervlak kan lezen.

Aanbevolen: