Kun je FaceTime voor Android downloaden?

Inhoudsopgave:

Kun je FaceTime voor Android downloaden?
Kun je FaceTime voor Android downloaden?
Anonim

FaceTime was niet de eerste app voor videogesprekken, maar het is misschien wel de meest bekende en een van de meest gebruikte. Apple maakt echter geen Android-versie, en de enige manier voor mensen die dat platform gebruiken om deel te nemen, is door een iPhone-gebruiker uit te nodigen voor een gesprek waar ze al mee bezig zijn. En als je FaceTime op Windows wilt gebruiken, heb je momenteel pech.

Om video- en audiogesprekken op Android te hosten, moet je een compatibele app hebben die de functies heeft die je wilt van FaceTime (en misschien enkele andere functies die het niet heeft). Zodra je de juiste hebt gevonden, laat je je vrienden en familie dezelfde app op hun telefoons installeren. Bekijk deze negen alternatieven voor FaceTime voor videobellen op Android die beschikbaar zijn op Google Play.

Alle onderstaande apps zouden voor u moeten werken, ongeacht welk bedrijf uw Android-telefoon maakt, inclusief Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Facebook Messenger

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bijna iedereen heeft Facebook.
  • Web en mobiele platforms.
  • Tekst- en videochat.

Wat we niet leuk vinden

  • Messenger-app op mobiel is invasief.
  • Meldingen kunnen vervelend worden.

Messenger is de zelfstandige app-versie van de webgebaseerde berichtenfunctie van Facebook. Je kunt het gebruiken om te videochatten met je Facebook-vrienden. Het biedt ook spraakoproepen (gratis via wifi), tekstchat, multimediaberichten en groepschats. Groepsgesprekken op Messenger zijn beperkt tot 50 personen.

Facebook Messenger Kosten: Gratis.

Platforms: Android, iOS en het web.

Google Hangouts

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Extreem populair.
  • Meerdere manieren om te chatten.
  • Krachtige mogelijkheden voor groepschat.

Wat we niet leuk vinden

Misschien ingewikkeld om te starten.

Hangouts ondersteunt videogesprekken van maximaal 10 deelnemers (of 25 voor zakelijke en educatieve gebruikers). Het voegt ook spraakoproepen, sms'en en integratie met andere Google-services zoals Google Voice toe. Gebruik het om te bellen naar elk telefoonnummer ter wereld. Oproepen naar andere Hangouts-gebruikers zijn gratis. Bekijk deze coole dingen die je kunt doen met Google Hangouts.

Google Hangouts-kosten: gratis.

Platforms: Android, iOS en het web.

imo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Groeps- en één-op-één gesprekken.
  • Meerdere manieren om te chatten.
  • Encryptie voor extra veiligheid.
  • Gratis internationaal bellen.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo populair als andere opties.

imo biedt een standaardset functies voor een app voor videogesprekken. Het ondersteunt gratis video- en spraakoproepen via mobiele data en Wi-Fi. Het kan worden gebruikt voor tekstchats tussen individuen en groepen (tot 100.000 leden!), en voor het delen van foto's en video's. Een leuke functie van imo is dat de chats en oproepen privé en veilig zijn omdat ze versleuteld zijn.

imo Kosten: Gratis.

Platforms: Android en iOS.

Lijn

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt een heleboel apparaten.
  • Meerdere manieren om te chatten.
  • Sommige spraakoproepen zijn gratis.

Wat we niet leuk vinden

  • Social media-functies voelen niet op hun plaats.

  • Niet alleen voor communicatie.

Line biedt video- en spraakoproepen, tekstchat en groepsteksten. Het verschilt van vergelijkbare apps omdat het een mobiel betalingsplatform en functies voor sociale netwerken bevat. Gebruik Line om verbinding te maken met uw sociale media-accounts en om statussen te posten, commentaar te geven op de status van vrienden en om beroemdheden en merken te volgen. Het brengt kosten in rekening voor internationale gesprekken (check de tarieven), terwijl andere providers in deze lijst deze diensten gratis aanbieden.

Lijnkosten: gratis app. Uitgaande internationale gesprekken worden betaald.

Platforms: Android, Asha, Chrome OS, Firefox OS, iOS, Mac, Windows en Windows Phone.

Skype

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Populair en bekend.
  • Breed scala aan apparaatondersteuning.

Wat we niet leuk vinden

  • Sommige gesprekken zijn niet gratis en de prijzen kunnen complex zijn.

Skype is een van de oudste, meest bekende en meest gebruikte apps voor videobellen. Het biedt spraak- en video-oproepen, tekstchat, scherm- en bestandsdeling en meer. Het ondersteunt een breed scala aan apparaten, waaronder enkele smart-tv's en gameconsoles. De app is gratis, maar oproepen naar vaste en mobiele telefoons, evenals internationale oproepen, worden betaald als je gaat of met een abonnement (bekijk de tarieven).

Skype ondersteunt groepsgesprekken tot 50 personen.

Skype-kosten: gratis app. Betaal voor oproepen naar vaste, mobiele en internationale nummers.

Platforms: Android, iOS, Linux, Mac, Windows en Windows Phone. Het kan ook in een webbrowser worden gebruikt.

Tango

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis bellen.
  • Tekst- en videochat.

Wat we niet leuk vinden

  • In-app microtransacties.
  • Misplaatste functies voor sociale media.

Je beta alt niet voor gesprekken - internationaal, vast of anders - als je Tango gebruikt, hoewel het wel in-app-aankopen van e-kaarten en verrassingspakketten met stickers, filters en games biedt. Het ondersteunt spraak- en videogesprekken, tekstchat en het delen van media. Het heeft ook enkele sociale functies, waaronder openbare chats en de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen.

Tango Messenger-kosten: gratis app, met in-app-aankopen.

Platforms: Android en iOS.

Tango heeft de afgelopen jaren zijn focus aanzienlijk veranderd. Het is tegenwoordig meer gericht op het zijn van een live-streaming video sociaal netwerk. Dat gezegd hebbende, de functies voor videobellen zijn nog steeds beschikbaar.

Viber

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis video, spraak en tekst naar Viber.
  • Ondersteuning voor grote groepen.

Wat we niet leuk vinden

  • Betaalde mobiele gesprekken.
  • In-app aankopen.

Viber vinkt praktisch elk vakje aan voor een app in deze categorie. Het biedt gratis video- en spraakoproepen, tekstchats met individuen en groepen tot 250 personen, het delen van foto's en video's en in-app-games. In-app-aankopen voegen stickers toe die uw communicatie opfleuren. Bellen naar vaste en mobiele nummers is betaald; alleen Viber-naar-Viber-oproepen zijn gratis.

Viber-kosten: gratis app, in-app-aankopen en vaste en mobiele gesprekken worden betaald.

Platforms: Android, iOS, Mac en Windows.

WhatsApp

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Talloze platforms ondersteund.
  • Gratis video-, spraak- en tekstchat.
  • Deel foto's en video's.

Wat we niet leuk vinden

Alleen app-naar-app-gesprekken.

WhatsApp werd algemeen bekend toen Facebook het in 2014 voor 19 miljard dollar kocht. Sindsdien is het uitgegroeid tot meer dan een miljard maandelijkse gebruikers. WhatsApp biedt een robuuste reeks functies, waaronder gratis app-naar-app spraak- en video-oproepen wereldwijd, de mogelijkheid om opgenomen audio- en sms-berichten te verzenden, groepschats en het delen van foto's en video's.

Whatsapp heeft een groepslimiet van vier personen.

WhatsApp-kosten: gratis app.

Platforms: Android, iOS, Nokia, Windows Phone en internet. De webversie is alleen voor sms'en, niet voor bellen.

Waarom je FaceTime voor Android niet kunt krijgen

In theorie zou FaceTime compatibel kunnen zijn met Android omdat beide gebruik maken van gemeenschappelijke audio-, video- en netwerktechnologieën. Maar om het te laten werken, zou Apple een officiële versie van FaceTime voor Android moeten uitbrengen of zouden ontwikkelaars een compatibele app moeten maken.

Ontwikkelaars zullen waarschijnlijk geen compatibele app kunnen maken, aangezien FaceTime van begin tot eind is gecodeerd en het zou vereisen dat die codering wordt verbroken of dat Apple deze moet openen.

Android is mogelijk open source (hoewel dat niet helemaal nauwkeurig is) en maakt aanpassing door gebruikers mogelijk, maar het toevoegen van functies en aanpassingen vereist medewerking van derden.

Het is mogelijk dat Apple FaceTime naar Android kan brengen, maar het is onwaarschijnlijk. Het bedrijf zei oorspronkelijk dat het van plan was om van FaceTime een open standaard te maken, maar dat is nooit gebeurd. Apple en Google concurreren op de smartphonemarkt. Door FaceTime exclusief voor de iPhone te houden, heeft Apple een voorsprong.

FaceTime is niet de enige Apple-technologie die mensen op Android willen gebruiken. Veel mensen houden ook van iMessage. Meer informatie over iMessage voor Android en hoe u het kunt krijgen en gebruiken.

Aanbevolen: