Apple's M1 Max GPU draait rondjes rond de originele M1-chip

Apple's M1 Max GPU draait rondjes rond de originele M1-chip
Apple's M1 Max GPU draait rondjes rond de originele M1-chip
Anonim

Een nieuwe benchmarktest toont aan dat Apple's M1 Max GPU inderdaad veel sneller is dan zijn voorganger.

Apple beweert dat de onlangs onthulde M1 Max-siliciumchip meerdere keren de GPU-prestaties van de huidige M1-processors aanprijst, en dat lijkt het geval te zijn. Geekbench heeft de GPU van de nieuwe chip op de proef gesteld en de eerste resultaten zijn binnen, wat aantoont dat er in feite een duidelijke verbetering is.

Image
Image

Geekbench belast alle processorkernen tegelijk en kalibreert vervolgens de resultaten tegen een basislijn van 1.000 punten (afgeleid van een Intel Core i3-8100). Hoe hoger de score, hoe beter de prestaties, en de M1 Max heeft tot nu toe een Metal-score van 68, 870 behaald.

Voor het perspectief: de M1 die wordt gebruikt in de 13-inch MacBook Pro heeft een metalen score van 20, 581, ongeveer een derde van die van de M1 Max. Het is dus bijna drie keer sneller (in plaats van de aangekondigde vier keer sneller) in vergelijking met de oudere chip, maar dit is ook slechts de eerste GPU-benchmark-test.

Zoals MacRumors opmerkt, specificeert de test niet of het de 24-core of 32-core versie van de M1 Max gebruikt.

Volgens deze eerste Geekbench-resultaten slaagt de M1 Max er nog steeds in om elke andere Apple-computer (laptop of desktop) te overtreffen in single-core prestaties. En als het gaat om multi-core-snelheden, kunnen alleen geavanceerde Mac Pro- en iMac Pro-systemen dit verslaan.

Image
Image

Houd er ook rekening mee dat het dit prestatieniveau bereikt, terwijl het volgens Apple tot 40% minder stroom verbruikt.

Momenteel zal de M1 Max beschikbaar zijn als optie voor de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro's, die op 26 oktober beschikbaar zullen zijn. De M1 Max-versie van de laptops kost $3,099 en $3, 499, respectievelijk.

Correctie - 21 oktober 2021: Dit artikel is gecorrigeerd om de 14-inch M1 Max MacBook Pro op te nemen in de laatste paragraaf.

Aanbevolen: