Bestands- en printerdeling in- of uitschakelen in Windows

Inhoudsopgave:

Bestands- en printerdeling in- of uitschakelen in Windows
Bestands- en printerdeling in- of uitschakelen in Windows
Anonim

Sinds Windows 95 ondersteunt Microsoft het delen van bestanden en printers. Deze netwerkfunctie is vooral handig op thuisnetwerken, maar kan een veiligheidsprobleem zijn op openbare netwerken.

Hieronder vindt u instructies voor het inschakelen van de functie als u bestanden en printertoegang met uw netwerk wilt delen, maar u kunt ook volgen om het delen van bestanden en printers uit te schakelen als dat u aangaat.

De stappen voor het in- of uitschakelen van het delen van bestanden en printers zijn iets anders voor Windows 10/8/7, Windows Vista en Windows XP, dus let goed op de verschillen wanneer ze worden opgeroepen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 11, 10, 8, 7, Vista en XP.

Bestands- en printerdeling in- of uitschakelen in Windows 10, 8 en 7

  1. Open het Configuratiescherm. De snelste methode is om het Run dialoogvenster te openen met de Win + R toetsenbordcombinatie en de command control en druk op Enter.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk en internet als u de categorieën in het Configuratiescherm bekijkt, of ga naar stap 3 als u alleen maar een aantal appletpictogrammen van het Configuratiescherm ziet.

    Image
    Image
  3. Open Netwerkcentrum.

    Image
    Image
  4. Kies in het linkerdeelvenster Wijzig geavanceerde instellingen voor delen.

    Hier staan de verschillende netwerken die je gebruikt. Als u het delen van bestanden en printers op het openbare netwerk wilt uitschakelen, opent u dat gedeelte. Kies anders een andere.

    Image
    Image
  5. Zoek de Bestands- en printerdeling sectie van dat netwerkprofiel en pas de optie aan door ofwel Bestands- en printerdeling inschakelen te selecteren of Bestands- en printerdeling uitschakelen.

    Sommige andere opties voor delen zijn hier mogelijk ook beschikbaar, afhankelijk van uw versie van Windows. Dit kunnen opties zijn voor het delen van openbare mappen, netwerkdetectie, HomeGroup en codering voor het delen van bestanden.

    Image
    Image
  6. Kies Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image

Met de bovenstaande stappen heeft u meer controle over het delen van bestanden en printers, maar u kunt de functie ook in- of uitschakelen via Configuratiescherm > Netwerk en internet > NetwerkverbindingenKlik met de rechtermuisknop op de netwerkverbinding en ga naar Properties en vervolgens naar het tabblad Networking. Schakel Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken in of uit

Bestands- en printerdeling in- of uitschakelen in Windows Vista en XP

  1. Open Configuratiescherm.
  2. Kies Netwerk en internet (Vista) of Netwerk- en internetverbindingen (XP) als je in de categorieweergave bent of ga naar beneden naar Stap 3 als u de appletpictogrammen van het Configuratiescherm ziet.
  3. Kies in Windows Vista Netwerkcentrum.

    Kies in Windows XP Netwerkverbindingen en ga verder naar stap 5.

  4. Kies in het linkerdeelvenster Netwerkverbindingen beheren.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding waarbij printer- en bestandsdeling moet worden in- of uitgeschakeld en selecteer Eigenschappen.
  6. In het Networking (Vista) of General (XP) tabblad van de eigenschappen van de verbinding, vinkt u het vakje naastaan of uit. Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken.
  7. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Aanbevolen: