Epson SureColor P800 Review: enorme, mooie en betaalbare prints

Inhoudsopgave:

Epson SureColor P800 Review: enorme, mooie en betaalbare prints
Epson SureColor P800 Review: enorme, mooie en betaalbare prints
Anonim

Bottom Line

De Epson SureColor P800 drukt prachtige foto's af in een groot aantal verschillende formaten, waaronder enorme prints van 17 x 22 inch, direct uit de doos.

Epson SureColor P800-printer

Image
Image

We hebben de Epson SureColor P800 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Epson SureColor P800 is een fotoprinter die kan afdrukken op verschillende papiersoorten en -formaten, met een maximaal standaard afdrukformaat van 17x22 inch. Met een optionele papierrolinvoer kan hij aanzienlijk langere panorama's en banners afdrukken.

De SureColor P800, die grenst tussen het soort kosten dat een hobbyfotograaf kan rechtvaardigen en het soort mogelijkheden dat professionals nodig hebben, vertegenwoordigt een behoorlijke upgrade ten opzichte van de oudere Epson Stylus Pro 3880 en een waardige concurrent voor mensen als de Canon Prograf 1000.

Ik heb onlangs een paar weken doorgebracht met een Epson SureColor P800 die op mijn kantoor was opgesteld, en ik heb een aantal van mijn favoriete foto's afgedrukt die ik heb gemaakt met mijn Canon Eos Rebel T6 DSLR, kleinere foto's die ik heb gemaakt met de bedrieglijk competente camera in mijn Pixel 3 en eindeloze foto's voor vrienden en familie die van hun eigen apparaten zijn gemaakt. Dus is deze enorme printer de investering waard of de enorme hoeveelheid ruimte die hij in beslag neemt? Blijf lezen om erachter te komen.

Ontwerp: bedrieglijk massief en zwaar

Zonder iets ernaast om schaal te bieden, lijkt de SureColor P800 heel veel op elke andere printer voor één doel. Alle onderdelen bevinden zich op min of meer dezelfde plaats als elk consumentenmodel, en er is niet echt iets om het te onderscheiden. Dan realiseer je je dat het papier dat eruit steekt 17 inch breed is, niet 11, en het wordt meteen duidelijk dat deze printer een beest is.

Afgezien van zijn wonderbaarlijke formaat en gewicht, is de P800 echt nuchter en ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Het linker voorpaneel klapt gemakkelijk omhoog om de negen inktcartridgesleuven te onthullen, en een opklapbaar touchscreen bevindt zich direct rechts daarvan. Onder de printkop en het display vindt u een neerklapbaar paneel dat toegang biedt tot de invoer voor losse vellen en de papierlade.

Aan de achterkant van de printer vindt u de automatische papierinvoer. Het ziet eruit en werkt net als een vergrote versie van elke andere papierinvoer aan de bovenzijde. Het kan ook worden neergeklapt voor opslag of voor een optionele papierrolinvoer.

Afgezien van zijn enorme formaat en gewicht, is de P800 echt nuchter en ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd.

Configuratieproces: verrassend snel en gemakkelijk

Het installeren van de SureColor P800 verschilt niet van het installeren van een Wi-Fi-printer van consumentenkwaliteit, met de voor de hand liggende uitzondering dat hij aanzienlijk groter en zwaarder is. Krijg wat hulp om het op je tafel of bureau te tillen als je dat nodig hebt, en het installatieproces is daarna gemakkelijk in de omgang.

De P800 wordt geleverd in huishoudfolie en blauwe tape, die allemaal tijdens het installatieproces moeten worden verwijderd. Dan ben je klaar om hem op te starten en te verbinden met je wifi-netwerk. Ik kon dit volledig bereiken via de interface op het scherm die in de printer was ingebouwd, waarna de Epson-app op mijn telefoon en de afdruksoftware op mijn computer de printer probleemloos vonden.

Als onderdeel van het installatieproces moet u negen afzonderlijke inktcartridges installeren, waaronder vier soorten zwart, twee soorten cyaan en levendig magenta en een geel. Deze cartridges zijn vrij groot, maar ze passen moeiteloos op hun plaats.

Tijdens het installatieproces raad ik aan om de functie "Automatisch wisselen van zwarte inkt" uit te schakelen. Deze functie wisselt automatisch tussen foto- en matzwart wanneer een taak daarom vraagt, wat nogal wat inkt kan verspillen. Als de functie is uitgeschakeld, ziet u een prompt wanneer een schakelaar nodig is. Als je afdruktaken hebt met het huidige type zwarte inkt, heb je de mogelijkheid om ze door te nemen en wat inkt te besparen.

Er zijn veel andere instellingen en opties, zoals papierformaat en -type, en afdrukkwaliteit en -snelheid, maar u hoeft er niet meteen iets mee te doen. Zorg ervoor dat u alles op de juiste instelling hebt ingesteld voordat u voor het eerst afdrukt.

Image
Image

Afdrukkwaliteit: fantastische kleurweergave en spelonkachtige zwarttinten

Met mijn Windows-computer verbonden met de SureColor P800 via Wi-Fi, begon ik mijn testprocedure door een aantal basisdocumenten af te drukken, zowel met als zonder afbeeldingen, om een idee te krijgen van de printer. Deze printer is een heleboel overkill voor basisdocumenten in zwart-wit, maar ik heb kunnen vaststellen dat hij perfect in staat is om extreem scherpe tekst en afbeeldingen af te drukken zonder een spoor van strepen.

Dat deel van de test uit de weg, ging ik verder met het afdrukken van een verscheidenheid aan foto's vanaf zowel mijn Windows-pc als mijn Pixel 3. Ik drukte kleine 4x6-inch kiekjes, grotere 8x10 foto's en een heleboel foto's af. enorme 17x22-inch foto's, inclusief portretten, actiefoto's, landschappen en natuurfoto's, om een goed idee te krijgen van de mogelijkheden van deze printer.

Zonder uitzondering voldeed de SureColor P800 aan mijn verwachtingen en overtrof ze deze. Hoewel het slechts negen inktpatronen heeft in vergelijking met de 11 of meer die in sommige van de concurrentie worden gevonden, werd ik overweldigd door de fijne details, levendige kleurenreproductie en abyssale zwarttinten.

Of je nu een hobbyfotograaf bent die je favoriete foto's wil printen, of je bent een professional die de mogelijkheid wil om on-demand te printen zonder buitensporige doorlooptijd of vertragingen, je zou meer dan onder de indruk moeten zijn van de manier waarop de SureColor P800 uw afbeeldingen verwerkt.

Hoewel het slechts negen inktcartridges heeft in vergelijking met de 11 of meer die in sommige van de concurrenten worden gevonden, werd ik overweldigd door de fijne details, levendige kleurenreproductie en abyssale zwarttinten.

Papierverwerking: automatische invoer en losse vellen

De twee standaard papierverwerkingsmethoden die bij de SureColor P800 worden geleverd, zijn een pad voor losse vellen aan de voorzijde en een automatische invoer aan de boven- en achterkant van het apparaat.

De capaciteit van de bovenste lade is afhankelijk van het soort papier dat je erin stopt, en het is voorzien van een schuifmechanisme voor vellen van verschillende breedtes. Het algemene bereik is ongeveer 20 vellen met bijzonder dikke media, of wel 100 vellen dunne media. Ik had geen moeite om de feeder met meerdere vellen te laden, en het mechanisme faalde altijd om één vel te pakken en het vierkant in te voeren.

Hoewel de automatische invoer papier tot 18 millimeter dik kan verwerken, biedt de voorlader een gemakkelijke manier om losse vellen dik papier tot een breedte van 17 inch in te voeren. Als u afdrukt op fine art-papier of posterboard, is dit de methode die u moet gebruiken.

Optionele functie: vertraag die rol niet

In tegenstelling tot de oudere Epson Stylus Pro 3880 heeft de P800 een optionele rolinvoer. Mijn testeenheid bevatte geen rolinvoer, dus ik heb geen persoonlijke ervaring of testresultaten om te vertellen, maar dit is een fantastische optie om in je achterzak te hebben.

De optionele rolinvoer voegt ongeveer $200 toe aan de totale kosten van de printer. Het is vrij eenvoudig, zonder ingebouwd snijgereedschap of zelfs een spanner, maar je kunt er wel foto's mee afdrukken tot een lengte van 3 meter.

Stel je voor dat je standaard 17x22-inch prints kunt printen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aanraken van het bedrukbare oppervlak tijdens het instellen, en vervolgens naadloos overgaat op het printen van enorme panorama's vanaf dezelfde rol. Met de optionele rolinvoer kan de SureColor P800 dat doen.

Bottom Line

Bij het afdrukken van enorme afdrukken van 17 x 22 inch in standaardkwaliteit en -snelheid, duurt de P800 ongeveer zes en een halve minuut per afdruk. Kleinere foto's gaan aanzienlijk sneller voorbij, waarbij deze printer 4x6-inch afdrukken maakt in ongeveer een minuut plat en ongeveer twee minuten nodig heeft om 8x10-inch afdrukken te maken. Tijden variëren afhankelijk van factoren zoals beeldresolutie en kwaliteitsinstellingen op de printer, maar ik ben niets bijzonders tegengekomen.

Connectiviteit: veel manieren om verbinding te maken en af te drukken

De SureColor P800 heeft ingebouwde Wi-Fi, die u rechtstreeks vanaf het eigen touchscreen van de printer kunt configureren. Als de Wi-Fi-verbinding is ingeschakeld, kunt u draadloos afdrukken vanaf elke computer of elk mobiel apparaat waarop de juiste driver of app is geïnstalleerd. U hebt ook de mogelijkheid om Wi-Fi Direct, Epson iPrint, Airprint of Google Cloud Print te gebruiken om de draadloze afdrukmethoden die door de P800 worden ondersteund, af te ronden.

De Epson iPrint-app maakt draadloos printen vanaf mobiele apparaten mogelijk en is zeer gebruiksvriendelijk. Als u meerdere Epson-printers heeft, kunt u ze zelfs allemaal vanuit dezelfde app beheren.

De app biedt u de mogelijkheid om foto's of documenten vanaf uw apparaat af te drukken, vanuit de cloud af te drukken of een document vast te leggen met uw mobiele apparaat. Je hebt ook een handvol opties die je met de app kunt aanpassen, zoals papierformaat, lay-out en afdrukkwaliteit.

Als u de voorkeur geeft aan een betrouwbaardere verbinding en u uw SureColor P800 op een locatie kunt plaatsen waar een bekabelde verbinding mogelijk is, heeft de P800 ook een USB 2.0-poort en een Ethernet-poort.

De SureColor P800 wordt geleverd met de stuurprogramma's die nodig zijn om de printer te gebruiken met uw Windows- of macOS-computer, maar ik raad aan om Epson Print Layout te downloaden als deze niet op de schijf staat die bij uw printer wordt geleverd. Deze software werkt op zichzelf, maar bevat ook exportplug-ins voor zowel Photoshop als Lightroom om uw workflow te vereenvoudigen.

Image
Image

Bedrijfskosten: grote inkttanks helpen de lopende kosten te verlagen

De SureColor P800 maakt gebruik van massieve tanks van 80 ml, waardoor de bedrijfskosten omlaag gaan. Deze printer is niet goedkoop om te gebruiken, meer dan dat hij in de eerste plaats goedkoop is om te kopen, maar grotere inktcartridges vertalen zich echt in lagere prijzen per afdruk.

Elke tank kost ongeveer $ 55, met een iets hogere adviesprijs van $ 60, en er zijn in totaal negen tanks. Het is niet mogelijk om precies te zeggen hoeveel inkt een bepaalde afdruk nodig heeft, maar een afdruk van 17 x 22 inch zou ongeveer $ 3,30 aan inkt moeten verbruiken, plus de kosten van het papier dat u kiest. Een veel kleinere 4x6-inch afdruk daarentegen kost ongeveer $ 0,20 aan inkt.

Veel verschillende factoren zijn van invloed op het inktverbruik, waaronder printerinstellingen zoals snelheid en kwaliteit, en de resolutie en compositie van uw afbeeldingen. Overschakelen tussen foto- en matzwarte inkt brengt ook kleine kosten met zich mee, omdat er bij elke omschakeling een klein beetje inkt wordt verspild.

Prijs: Duur maar niet uit de pas

Je kunt er niet omheen dat dit een dure printer is. Met een adviesprijs van $ 1.295, een optionele papierrol die ongeveer $ 200 kost, en negen inktcartridges die elk ongeveer $ 55 kosten als je eerste inkt op is, is dit geen budgetprinter. Als je geen hobbyist of professionele fotograaf bent, is het waarschijnlijk moeilijk om dat soort uitgaven te rechtvaardigen. Als je dat wel bent, is het echt niet in lijn met de concurrentie.

Als u op zoek bent naar een fotoprinter die papier tot 17x22 aankan, of zelfs langer met de optionele rolbevestiging, zal de SureColor P800 u niet teleurstellen.

Epson SureColor P800 versus Canon imagePrograf 1000

De Canon imagePROGRAF PRO-1000 heeft een adviesprijs van $ 1.300, waardoor hij met de SureColor P800 in een doodlopende straat terechtkomt. De SureColor P800 is doorgaans voor iets minder verkrijgbaar en heeft ook een forse korting die gewoonlijk beschikbaar is, maar deze twee printers zijn redelijk vergelijkbaar in prijs en mogelijkheden.

Beide printers bieden een maximale afdrukgrootte van 17x22-inch, beide zijn in staat om randloos af te drukken en ze hebben allebei een fantastische beeldkwaliteit. De grootste verschillen zijn dat de Pro-1000-inkt wat meer kost en dat de P800 een optionele rolinvoer heeft. Met de rolinvoer kunt u printen op 13 en 17-inch printrollen die tot 3 meter lang zijn, iets wat de Pro-1000 gewoon niet kan.

Als je een Pro-1000 in de uitverkoop kunt vinden en je hoeft niet vanaf rollen af te drukken, dan is het echt een prima fotoprinter. Gezien vergelijkbare prijskaartjes wint de P800 met een kleine marge vanwege goedkopere inkt, de rolinvoeroptie en iets eenvoudigere bedieningselementen.

Massieve afdrukken met lage gebruikskosten

De meeste mensen kunnen prima rondkomen met een 11- of 13-inch printer van consumentenkwaliteit, maar de Epson SureColor P800 is voor degenen die dat gewoon niet kunnen. Deze printer kan alles met gemak aan, van 4x6-inch snaps tot enorme 17x22-inch foto's, produceert opmerkelijk hoogwaardige prints met acceptabele snelheden, en is nog betaalbaarder in gebruik dan veel kleinere printers vanwege de schaalvoordelen die betrokken zijn bij de enorme inkttanks. Als u op zoek bent naar een fotoprinter die papier tot 17x22 aankan, of zelfs langer met de optionele rolbevestiging, dan zal de SureColor P800 u niet teleurstellen.

Specs

  • Productnaam SureColor P800-printer
  • Product Merk Epson
  • SKU P800
  • Prijs $1, 295,00
  • Gewicht 43 lbs.
  • Productafmetingen 26,93 x 14,8 x 9,85 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Apple macOS 10.13.x - 10.12.x, OS X: 10.11x-10.7x Microsoft Windows: 10, 8.1, 7
  • Type printer Inkjet fotoprinter
  • Cartridges 8 kleurencartridges, matzwart, lichtzwart, lichtlichtzwart
  • Vervagingsbestendigheid Tot 200 jaar (kleur), tot 400 jaar (zwart-wit)
  • Maximum formaat losse vellen 17" x 22"
  • Connectiviteitsopties USB 2.0, Ethernet, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Epson iPrint mobiele app, Apple Airprint, Google Cloud Print

Aanbevolen: