Canon PIXMA Pro-100 Review: prachtige prints

Inhoudsopgave:

Canon PIXMA Pro-100 Review: prachtige prints
Canon PIXMA Pro-100 Review: prachtige prints
Anonim

Bottom Line

De Canon Pixma Pro-100 is de meest betaalbare van Canon's professionele fotoprinterreeks, maar dat betekent niet dat hij beknibbelt op kwaliteit. Bouw, functieset en afdrukkwaliteit zijn allemaal boven het instapniveau, en het weet veel te bieden voor de prijs.

Canon PIXMA Pro-100

Image
Image

We hebben de Canon PIXMA Pro-100 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Canon PIXMA Pro-100 is het instapmodel van Canon in het assortiment professionele inkjetfotoprinters. Het beschikt over een acht-inktsysteem en een maximaal randloos printformaat van 13x19 inch, passend bij de duurdere fotoprinters van Canon. Hoewel hij gemakkelijk documenten kan printen, is de PIXMA Pro-100 ontworpen met fotografen in het achterhoofd. We hebben er een in handen gekregen en hebben hem uitgeprobeerd om te zien hoe hij presteert wanneer hij op de proef wordt gesteld. Van ontwerp en configuratie tot de afdrukprestaties en prijs, we dekken het allemaal.

Ontwerp: een verbluffende kolos van een printer

Het is moeilijk om over het ontwerp van de PIXMA Pro-100 te praten zonder eerst de grootte van dit ding te noemen. De PIXMA Pro-100 weegt maar liefst 43,2 pond en meet 15,2 x 27,2 x 8,5 inch. Hoewel dat misschien niet zo geweldig is als hij moet worden verplaatst, laat de bouwkwaliteit van de PIXMA Pro-100 weinig twijfel bestaan over de duurzaamheid en robuustheid ervan.

De PIXMA Pro-100 heeft een zeer vierkant ontwerp en een zeer rechthoekig ontwerp, afgezien van de afgeronde randen op de vier hoeken van de printer. Wanneer ze niet worden gebruikt, kunnen de verschillende papierhouders en -laden worden opgevouwen en mooi op hun plaats worden vergrendeld voor een veel schoner uiterlijk. De vergrendelingsmechanismen voor de papierlade en de printhouder maken gebruik van zeer solide contactpunten, wat de printer een premium gevoel geeft omdat deze voor en na gebruik wordt geopend en gesloten.

Image
Image

Er zijn slechts drie knoppen op het apparaat: de aan/uit-knop, een papierinvoerknop en een speciale WPS-knop voor een directe draadloze verbinding. Net als bij andere Canon-fotoprinters, zou het leuk geweest zijn om een soort scherm te zien om de inktniveaus te bekijken en door het menu te navigeren, maar Canon lijkt dat te hebben gereserveerd voor zijn alles-in-één printers en veel duurdere ImagePROGRAF Pro -1000 printer.

Setup: een beetje werk, maar uiteindelijk de moeite waard

Omdat het een professionele inkjet-fotoprinter is, is de PIXMA Pro-100 een fluitje van een cent om te installeren. Canon biedt alle benodigdheden om in de doos van de grond te komen. Nadat u de printer, kabels, inkt, printkop, schijven, handleidingen en accessoires uit de doos hebt gehaald, is de eerste stap - wachten tot deze is aangesloten - om de stekker in het stopcontact te steken. Vanaf daar moet de toegangsklep van de printkop worden opgetild zodat de printkop en de inkt kan worden geïnstalleerd. We doorliepen het proces van het plaatsen van de printkop en inktcartridges in een kwestie van 90 seconden of zo - een proces dat werd geholpen door inktcartridgecompartimenten die groen oplichtten wanneer de cartridge correct was geïnstalleerd en rood wanneer deze onjuist was geïnstalleerd.

Nadat de inkt is geïnstalleerd, doorloopt de PIXMA Pro-100 het inktinitiatieproces, wat een paar minuten duurt. Terwijl het zijn ding deed, hebben we de tijd genomen om de juiste stuurprogramma's en bijbehorende software te installeren. In plaats van de meegeleverde schijven te gebruiken, hebben we ervoor gekozen om de verschillende stuurprogramma's en software rechtstreeks van Canon's PIXMA Pro-100-downloadpagina te downloaden, omdat we geen toegang hadden tot een cd-station.

Omdat het een professionele inkjet-fotoprinter is, is de PIXMA Pro-100 een fluitje van een cent om te installeren. Canon biedt alle benodigdheden om in de doos van de grond te komen.

Omdat het een serieuze printer is voor professionals, biedt Canon een paar extra plug-ins en programma's om bijna elk detail van het printproces te verfijnen. Voor onze tests hebben we de plug-in Adobe Photoshop/Lightroom geïnstalleerd, zodat we onze foto's rechtstreeks vanuit Lightroom konden afdrukken. De installatie van de verschillende software duurde in totaal 8 tot 10 minuten tussen het vinden van de programma's die we nodig hadden en het daadwerkelijke installatieproces.

Zodra we de stuurprogramma's en software hadden geïnstalleerd, hebben we onze computer via de meegeleverde USB-adapter op de printer aangesloten. We hebben de draadloze verbinding opgezet met behulp van de geïntegreerde WPS-knop, maar hebben uiteindelijk besloten om een bedrade verbinding te gebruiken voor onze tests omdat we grote foto's met hoge resoluties afdrukten. Binnen Lightroom hebben we de Canon Print Studio-plug-in gebruikt om foto's met volledige resolutie rechtstreeks vanuit Adobe Lightroom af te drukken, een proces waar we in de volgende twee secties iets meer op ingaan.

Image
Image

Software/connectiviteit: software vol functies en eenvoudige connectiviteit

Zoals eerder vermeld, wordt alle benodigde software om aan de slag te gaan meegeleverd in de doos van de PIXMA Pro-100. Als alternatief kunt u de stuurprogramma's en programma's rechtstreeks downloaden van de website van Canon, wat de optie is die we hebben gekozen omdat onze computer geen optisch schijfstation heeft.

Het installeren van alle programma's kan enige tijd duren, maar het is een eenmalige beproeving en updates kunnen in de toekomst automatisch worden geïnstalleerd. Omdat het een professionele fotoprinter is, kunnen de verschillende programma's en plug-ins, zoals Canon Print Studio, in het begin een beetje ontmoedigend zijn. Maar na vijf of tien minuten spelen en een paar testafdrukken maken, was het gemakkelijk om het onder de knie te krijgen. De mogelijkheid om Canon Print Studio-integratie rechtstreeks toe te voegen aan Adobe-producten is ook een leuke toevoeging, omdat het een stap minder in het postproductieproces betekent.

Het installeren van alle programma's kan enige tijd duren, maar het is een eenmalige beproeving en updates kunnen in de toekomst automatisch worden geïnstalleerd.

Zoals we hierboven hebben opgemerkt, biedt de PIXMA Pro-100 wifi-connectiviteit. Om het in te stellen met behulp van de speciale WPS-knop aan de voorkant van de printer, hebt u een compatibele router nodig. Anders moet u eerst de printer aansluiten via de meegeleverde USB-poort en handmatig de draadloze instellingen invoeren voor toekomstig gebruik. Als je de voorkeur geeft aan een bekabelde verbinding zoals wij deden, is het proces nog eenvoudiger, omdat het een standaard USB-stekker is en je op weg bent naar de races. Hetzelfde geldt voor de geïntegreerde Ethernet-poort - gewoon aansluiten en je bent klaar om te gaan.

Afdrukkwaliteit: goed voor tekst, geweldig met foto's

Deze printer is gemaakt voor het afdrukken van foto's, maar als u een standaarddocument moet afdrukken, kunt u erop vertrouwen dat de tekst en alle afbeeldingen er fantastisch uitzien, zelfs op standaard printerpapier. We hebben verschillende lettertypen getest in verschillende groottes, van 8 punten tot 72 punten en alle tekst is fantastisch geworden. Verschillende grafieken en afbeeldingen bleken ook geweldig, zoals je zou verwachten van een printer als deze.

Als we verder gaan met waar de PIXMA Pro-100 eigenlijk voor is gemaakt, zijn de foto's die deze printer uitspuugt verbluffend. Voor onze tests hebben we het Canon Pro Luster-fotopapier gebruikt en onze afbeeldingen afgedrukt vanaf een kleurgekalibreerde MacBook Pro met behulp van de Canon Print Studio-plug-in voor Lightroom. Na een paar testprints om te controleren of alles correct was gekalibreerd, had de PIXMA Pro-100 geen probleem met het printen van randloze prints van 8,5 x 11 inch die er fantastisch uitzagen. We merkten wel dat het af en toe moeite had om de details in schaduwen weer te geven, maar de plug-in staat wel compensatie toe, wat hielp om met wat gepruts meer aangename resultaten te produceren.

Image
Image

Zoals bij alle professionele fotoprinters, was de kalibratie een van de belangrijkste elementen van onze tests. Om ervoor te zorgen dat uw afdruk er precies zo uitziet als op uw computerscherm, moet u ervoor zorgen dat het computerscherm correct is gekalibreerd, dat u de juiste papierprofielen hebt voor proefdrukken (alle papiersoorten van Canon en nog veel meer fabrikanten zijn al geïnstalleerd in de Canon Print Studio-software), en uw verschillende vergoedingen worden verantwoord. Als je de moeite neemt, spreken de resultaten voor zich.

Canon beoordeelt zijn ChromaLife 100+-inkt al meer dan 100 jaar, maar er is geen manier om die claim op de proef te stellen. Toch is het veilig om te zeggen dat prints die met Canon-inkt zijn gemaakt op deze printer en dat kwaliteitspapier tientallen jaren meegaat als het in een UV-beschermd frame en uit de buurt van direct zonlicht wordt bewaard.

De op kleurstof gebaseerde ChromaLife 100+-inktcartridges die door de PIXMA Pro-100 worden gebruikt, geven mogelijk niet de precieze tonaliteit en lange levensduur van de LUCIA Pro-inkten op pigmentbasis van de duurdere Pro-10 en ImagePROGRAF Pro van Canon -1000, maar wat het op die afdelingen mist, wordt goedgemaakt door extra verzadiging en donkerdere zwarttinten.

Image
Image

Prijs: de moeite waard in de uitverkoop

De Canon PIXMA Pro-100 staat officieel vermeld op de website van Canon voor $ 500. Op B&H Photo wordt de printer echter vermeld voor $ 360 met een postkorting van $ 200, wat de uiteindelijke prijs op $ 160 brengt. Deze kortingen zijn gebruikelijk voor deze specifieke printer en als u goed oplet, kan de PIXMA Pro-100 soms worden gescoord voor $ 100 of minder als hij wordt gekocht met een Canon-camera.

Het is duurder dan je drogisterij verderop, maar de resultaten zijn het prijsverschil zeker waard.

Een volledige set inkt voor de PIXMA Pro-100, inclusief alle acht inktcartridges, kost $ 125. Proberen de exacte kosten per afdruk vast te stellen is moeilijk vanwege de fluctuerende prijzen van verbruiksartikelen, het gebruikte papier en andere variabelen, maar onze wiskunde laat zien dat een standaard 8x10-inch afdruk ergens in het bereik van $ 1,50 tot $ 2 per stuk kost door de tijd waarin u rekening houdt met verbruiksartikelen en de kosten van de printer zelf bij een levensduur van vijf jaar. Voor die prijs is het duurder dan je drogisterij verderop, maar de resultaten zijn het prijsverschil zeker waard als je het niet erg vindt om zelf de afdrukken te maken. Dollar voor dollar, het zal moeilijk zijn om een printer te vinden die de resultaten krijgt die de PIXMA Pro-100 levert voor minder dan $ 500.

Image
Image

Canon PIXMA Pro-100 versus Epson SureColor P400

De Canon PIXMA Pro-100 is het gemakkelijkst te vergelijken met de SureColor P400 Wide Format-printer van Epson. Beide printers hebben een adviesprijs van $ 600, maar zijn in de detailhandel veel goedkoper en bieden vergelijkbare functiesets. Beide printers bieden een maximale printbreedte van 13 inch en gebruiken acht inktsystemen om ongelooflijk levendige prints te maken met op kleurstof gebaseerde inkten. Zelfs de ontwerpen van de twee printers zijn vergelijkbaar, met inklapbare trays en houders en een opvallend gebrek aan schermen.

De PIXMA Pro-100 heeft een betere maximale resolutie van 4800 x 2400 in vergelijking met de 5760 x 1440 dpi van de SureColor P400. De PIXMA Pro-100 drukt ook iets sneller af, ongeveer 50 seconden voor een afdruk van 8 x 10 inch, vergeleken met 68 seconden voor de SureColor P400. Op het moment van schrijven biedt B&H de PIXMA Pro-100 en Epson SureColor P400 aan voor respectievelijk $ 160 en $ 360. Voor die prijs, en rekening houdend met de functieset, komt de PIXMA Pro-100 als beste uit de bus, vooral als je hem in de uitverkoop kunt vinden of kunt profiteren van een korting.

Geïnteresseerd in andere opties? Lees onze lijst met de beste fotoprinters op de markt door.

Een grote printer met de mogelijkheid voor grote resultaten

De bouwkwaliteit is ongelooflijk, de afdrukken die uit deze printer komen zijn onberispelijk als ze goed zijn gekalibreerd, en hoewel de inkt niet bepaald goedkoop is, biedt de printer zelf veel waar voor je geld, vooral als het kunt u vinden tijdens een van Canon's frequente kortingsaanbiedingen. Het is niet klein, dus je hebt wat ruimte nodig, maar als je thuis geweldige afdrukken wilt maken met een budget van minder dan $ 500, zul je geen betere printer vinden.

Specs

  • Productnaam PIXMA Pro-100
  • Product Merk Canon
  • Prijs $499.99
  • Gewicht 43,2 lbs.
  • Productafmetingen 15,2 x 27,2 x 8,5 inch.
  • Kleur Zilver/zwart
  • Type printer Inkjet
  • Afdrukresolutie 4800 x 2400 dpi
  • Inktsysteem 8-kleuren
  • Spuitmonden 6, 144
  • Afdruksnelheid 51 seconden per 8x10 inch foto zonder witrand
  • Papierformaten 4 x 6, 5 x 7, 8 x 10, Letter, Legal, 11 x 17, 13 x 19
  • Papierladecapaciteit 150 standaardvellen; 20 fotovellen
  • Interfaces Draadloos LAN, Ethernet, USB, PictBridge
  • Geheugenkaartsleuven Geen

Aanbevolen: