HP Sprocket Studio Review: hoogwaardige prints voor onderweg

Inhoudsopgave:

HP Sprocket Studio Review: hoogwaardige prints voor onderweg
HP Sprocket Studio Review: hoogwaardige prints voor onderweg
Anonim

Bottom Line

De HP Sprocket is een opmerkelijk compacte fotoprinter die in ongeveer een minuut een hoogwaardige 4x6-afdruk kan maken, zowel thuis als onderweg.

HP Sprocket Studio

Image
Image

De HP Sprocket Studio is een draagbare fotoprinter die zowel thuis als onderweg prints van professionele kwaliteit kan leveren. Deze printer is aanzienlijk groter dan de andere apparaten in de Sprocket-lijn, en het is zeker geen zakformaat, maar het afneembare bed en de meegeleverde batterij maken het vrij eenvoudig in te pakken en mee te nemen.

Ik heb onlangs de hulp ingeroepen van vrienden en familie, met de belofte van een aantal gratis 5x7 prints, om een HP Sprocket Studio op de proef te stellen, zowel op kantoor als wat on-demand printen terwijl je onderweg bent. In de loop van ongeveer een week met dit apparaat heb ik zaken getest als kleurweergave, snelheid, de duurzaamheid van afdrukken en het vermogen van de Sprocket Studio om een breed scala aan foto's en actiefoto's te reproduceren.

Ontwerp: te groot voor je zak, maar draagbaar genoeg

Het verkoopargument van de Sprocket-lijn is altijd de mogelijkheid geweest om een batterij-aangedreven printer in je zak te stoppen, en de Sprocket Studio is daar net iets te groot voor. In plaats van een rechthoekige puck-vormfactor zoals de andere Sprocket-printers, herbergt het het afdrukmechanisme in de bekende puck en bevat het ook een rechthoekig bed dat het printerpapier vasthoudt.

Het hoofdgedeelte van de eenheid die ik heb getest, was een matgrijze kleur, met de bovenkant van het puckgedeelte met een aantrekkelijk gespikkeld uiterlijk. Afgezien daarvan is het algehele ontwerp zeer minimalistisch, met een enkele aan / uit-knop, een aanpasbare LED-indicator, een stroomingang en niet veel anders.

Hoewel de Sprocket Studio niet zo draagbaar is als de andere printers in de lijn, is hij toch klein genoeg om in te pakken en mee te nemen. De meegeleverde batterij voegt wat extra volume en gewicht toe, maar dat is het nadeel van de mogelijkheid om overal en altijd te printen.

Als je van plan bent om deze op je bureau te laten liggen, is er één eigenaardigheid aan het ontwerp waarover je moet weten. In tegenstelling tot de meeste printers, heeft deze een aanzienlijke hoeveelheid vrije ruimte aan de achterkant nodig om te kunnen functioneren. Vanwege de manier waarop het elke afdruk door de printkop trekt, heen en weer, voor meerdere passages, heeft u ongeveer vijf centimeter ruimte achter het apparaat nodig om te voorkomen dat uw afdrukken ergens tegenaan lopen.

Configuratieproces: opmerkelijk snel en gemakkelijk

De HP Sprocket Studio is een van de eenvoudigste printerconfiguraties die ik ooit ben tegengekomen. Het is belangrijk op te merken dat deze printer alleen via Bluetooth werkt en dat u vanaf een mobiel apparaat moet afdrukken. U kunt het niet verbinden met uw netwerk en er is geen manier om het rechtstreeks op een computer aan te sluiten. Met dat in gedachten verloopt het installatieproces het soepelst als je de Sprocket-app naar je telefoon downloadt voordat je de printer uitpakt.

De printer zelf wordt geleverd in krimpfolie, dus je moet hem uit de beschermende coating halen en dan de printercartridge erin doen om aan de slag te gaan. Verder hoeft u alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en het fotopapier in de papierlade te plaatsen.

Zodra je de app hebt geïnstalleerd en de printer is geladen en ingeschakeld, is het een kwestie van de printer en je telefoon koppelen via Bluetooth. Daarna print je direct vanaf de telefoon. Zolang u ongeveer 10 meter van de printer verwijderd bent, kunt u nieuwe afdrukken maken.

Afdrukkwaliteit: net zo goed als de fotoafdeling van uw plaatselijke drogisterij

De Sprocket Studio wordt geleverd met genoeg inkt en papier voor 10 afdrukken, maar ik heb een extra cartridge en een stapel papier aangesloten, zodat ik een grotere verscheidenheid aan opnamen in een grotere verscheidenheid aan omstandigheden kon afdrukken. Ik heb een aantal van mijn favoriete foto's afgedrukt die ik met mijn Pixel 3 heb gemaakt nadat ik de printer thuis had geïnstalleerd, en toen gooide ik hem in mijn schoudertas en droeg hem een week lang mee, zodat vrienden en familie de 'mijn vriend's sprocket in de app om hun eigen favoriete foto's af te drukken.

De Sprocket Studio lijkt een beetje moeite te hebben met het afdrukken van details in vooral donkere opnamen, maar dat is echt het enige probleem dat me opviel. Het verwerkte stilstaande beelden, actiefoto's, zowel echte als nep-bokeh-effecten, en mijn nicht en neef kregen een kick van de optie om stickers en andere effecten toe te voegen.

Over het algemeen merkte ik geen verschil in de kwaliteit van deze afdrukken in vergelijking met wat ik zou verwachten van de plaatselijke drogisterij of Walmart. Ik vind de kleurweergave ook beter dan vergelijkbare printers die gebruikmaken van Zink-technologie. Als de uiteinden van de foto's na het afdrukken worden afgescheurd, blijft er een nauwelijks waarneembare ruwe rand achter, maar de werkelijke beeldkwaliteit is geweldig.

Bottom Line

De werkelijke afdruksnelheid is afhankelijk van wat u afdrukt, maar dit zal nooit de snelste printer zijn die er is. Er zijn vier passages nodig voor elke afdruk om cyaan, magenta, geel en zwart vast te leggen, en naar mijn ervaring duurden de meeste foto's ongeveer een minuut om te voltooien. Fotoprinters die alles in één keer afhandelen, kunnen dingen sneller gedaan krijgen, maar een minuut per afdruk is best goed vanaf zo'n draagbaar apparaat.

Connectiviteit: beperkt tot Bluetooth

Zoals ik al eerder zei, is de HP Sprocket Studio beperkt tot Bluetooth in termen van connectiviteit. Je kunt geen verbinding maken met een computer via je thuisnetwerk of een USB-kabel, en er is geen optie om een SD-kaart of USB-stick in te pluggen. Sommige concurrenten van Sprocket Studio bieden die functies wel, dus het gebrek aan connectiviteit is iets om in gedachten te houden als je vanaf iets anders dan je telefoon wilt afdrukken.

Software: Eenvoudige HP-telefoonapp

Je kunt de HP Sprocket Studio niet gebruiken zonder de Sprocket-app te installeren. Het goede nieuws is dat de app snel downloadt en installeert, en dat hij uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken is. Ik kon het instellen en binnen een minuut beginnen met afdrukken, en je vrienden en familie kunnen het zelfs downloaden en de instelling "Mijn vriend's sprocket" selecteren als je ze rechtstreeks vanaf hun eigen apparaat wilt laten afdrukken in plaats van je te e-mailen foto's om af te drukken.

De app is vrij kaal. Je hebt de mogelijkheid om een foto van je apparaat te kiezen of er een te pakken van een verbonden account, zoals Facebook of Instagram, en dan geeft de app je een aantal basishulpmiddelen om de helderheid, het contrast, de kleurniveaus en andere instellingen aan te passen. Het is niet echt Photoshop, maar het is er als je in een handomdraai moet aanpassen voordat je het afdrukt.

Naast de basisaanpassingen van afbeeldingen, kun je met de app ook een rand, tekst, stickers en verschillende effecten invoegen.

Prijs: u beta alt voor draagbaarheid

De HP Sprocket Studio heeft een adviesprijs van $ 150. Hoewel het meestal voor iets minder beschikbaar is, biedt een aantal concurrenten hun eigen 4x6-fotoprinters aan voor minder geld. Het verschil is dat hoewel die eenheden vaak net zo klein zijn als de Sprocket Studio, ze niet echt draagbaar zijn.

Met de batterij van de Sprocket Studio, die zeker wat extra kosten toevoegt aan de initiële investering, is deze printer echt draagbaar en kun je printen waar je maar wilt.

De lopende gebruikskosten zijn min of meer in lijn met de meeste concurrenten. Een pak van 80 vellen fotopapier en twee inktpatronen, genoeg voor 80 afdrukken, kost ongeveer $ 35 voor een kostprijs van ongeveer $ 0,44 per afdruk.

HP Sprocket Studio vs. Canon Selphy

De Canon Selphy heeft een adviesprijs van $ 1110 (bekijk op Amazon) voor alleen de printer, of $ 180 voor de printer en een batterijpakket. Dat maakt de basiseenheid goedkoper dan de HP Sprocket Studio, maar je krijgt geen echte draagbaarheid tenzij je beta alt voor een aanzienlijke upgrade.

De Selphy biedt veel veelzijdigheid die de HP Sprocket Studio mist. Naast 4x6-afdrukken kan de Selphy ook in een aantal andere formaten afdrukken, helemaal tot 2,1 x 2,1-inch vierkanten. Het beschikt ook over een ingebouwd LCD-scherm, Wi-Fi-connectiviteit, Airprint-compatibiliteit en de optie om af te drukken vanaf zowel SD-kaarten als USB-geheugensticks.

Ik hou van de Sprocket Studio voor de lagere prijs, vergeleken met de batterijversie van de Selphy, en voor de iets betere draagbaarheid. Het inpakken van deze kleine printer en het afdrukken van foto's voor vrienden en familie onderweg was opmerkelijk veel plezier. De Selphy is echter de betere optie als u van plan bent de printer op uw bureau te laten staan.

Mooie foto's in minder dan een minuut, waar je ook bent

De HP Sprocket Studio is een vrij beperkt apparaat, in die zin dat je alleen foto's van 4x6 inch kunt printen. Het doet die ene taak echter buitengewoon goed, in een opmerkelijk draagbaar pakket en voor een betaalbare prijs per afdruk. Als je op zoek bent naar een fotoprinter om specifiek 4x6 inch foto's af te drukken, dan is de HP Sprocket Studio een geweldige optie. Als je een meer veelzijdige set formaten wilt printen, wil je ergens anders kijken, maar de HP Sprocket Studio is absoluut mijn keuze voor een zeer draagbare 4x6 inch fotoprinter.

Specs

  • Productnaam Sprocket Studio
  • Product Merk HP
  • Prijs $149.99
  • Productafmetingen 6,7 x 10,8 x 2,7 inch.
  • Garantie Een jaar beperkt
  • Aantal lades 1
  • Type printer Kleurstofsublimatie
  • Ondersteunde papierformaten 3,9 x 5,8 inch
  • Afdruksnelheid 61 seconden per afdruk
  • Verbindingsopties Bluetooth

Aanbevolen: