Razer Blade 15 Review: een scherpe gaming-laptop

Inhoudsopgave:

Razer Blade 15 Review: een scherpe gaming-laptop
Razer Blade 15 Review: een scherpe gaming-laptop
Anonim

Bottom Line

Ervan uitgaande dat je het niet erg vindt om meestal aan een stopcontact te worden vastgemaakt, biedt de Razer Blade 15 indrukwekkende game-ervaringen in een aantrekkelijke, draagbare vormfactor.

Razer Blade 15 (2021)

Image
Image

We hebben de Razer Blade 15 (2019) gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview. De link om te kopen is geüpdatet naar het 2021-model.

Razer is een bedrijf dat zich volledig richt op high-performance gaming, van de goed aangeschreven toetsenborden en muizen tot de flitsende Razer Phone-handsets. De Razer Blade is een andere uitbreiding van dat ethos. Het is een laptop die is gebouwd voor gaming van topkwaliteit, zodat je geen noemenswaardige kwaliteit hoeft op te offeren, zelfs als je niet voor een desktop zit, en hij ziet er ook nog eens goed uit, dankzij de flitsende, veelkleurige toetsenbordverlichting.

Toegegeven, draagbare stroom is niet goedkoop, en zelfs de instapmodel Razer Blade 15 van 2019 kost een aardige cent - met veel duurdere upgrade-opties voor diegenen die bereid zijn te betalen voor extra voordelen en/of prestaties. Toch, afgezien van een paar opmerkelijke probleempjes, is dit een indrukwekkende notebook die je altijd en vrijwel overal in het spel kan houden … nou ja, in ieder geval overal in de buurt van een stopcontact. Ik heb het basismodel Razer Blade 15 meer dan 40 uur getest, waarbij ik verschillende games speelde, video streamde en het ook als mijn dagelijkse werkcomputer gebruikte.

Ontwerp: Zwart buiten, flits binnen

Gaming-laptops zijn er in allerlei soorten en maten, veel met een opzichtige, overdreven gestileerde 'gamer'-esthetiek intact. De Razer Blade 15 kiest gelukkig voor een meer ingetogen look: het is een flinke zwarte baksteen van gaming-vaardigheid. Het kenmerkende oplichtende, bochtige groene slangenlogo van Razer is de enige echte indicatie dat je een gaming-laptop gebruikt, anders is het vrijwel overal matzwart.

Met 4,63 pond en afmetingen van 13,98 x 9,25 x 0,78 inch (HWD), is de Razer Blade 15 erg groot en de baas. Razer noemt het 'de kleinste gaming-laptop ter wereld', wat meer zegt over de concurrentie dan de Razer Blade 15 zelf, maar dat is eigenlijk geen verrassing. Het is veel zwaarder dan een MacBook Pro of een andere premium, reguliere laptop, maar een gaming-notebook heeft het extra gewicht nodig voor de discrete grafische kaart, een flinke PSU en een reeks poorten. Dat is de afweging. De aluminium behuizing uit één stuk voelt in ieder geval geruststellend stevig aan.

Open het deksel en je krijgt een duidelijkere indicatie van zijn gaming-allure. Hoewel het aan de binnenkant nog steeds matzwart is, pulseert de toetsenbordverlichting met een prachtige regenboog van kleuren - en je kunt zelfs de kleurinstellingen en animatiecycli aanpassen via Razer's meegeleverde Chroma Studio- en Visualizer-apps in Razer Synapse. Het wordt gefactureerd als RGB-verlichting met één zone, maar speel wat met Visualizer en je kunt meerdere kleurzones over de toetsen inschakelen. Merk op dat het duurdere Razer Blade Advanced-model individuele verlichting per toets heeft als je op zoek bent naar meer genuanceerde controle over de kleureffecten.

Hoewel het van binnen nog steeds matzwart is, pulseert de toetsenbordverlichting met een prachtige regenboog van kleuren - en je kunt zelfs de kleurinstellingen en animatiecycli aanpassen.

Er is een minimale rand rond het scherm, waardoor het grote 15,6-inch paneel schijnt, terwijl het toetsenbord aan weerszijden wordt ondersteund door luidsprekers. De rechthoekige aan / uit-knop bovenop de rechterluidspreker ziet eruit als een rijpe maat en positie voor een vingerafdruksensor, maar het is slechts een knop. Evenzo heeft de camera geen Windows Hello-mogelijkheden, wat betekent dat er geen biometrische beveiligingsoptie is op de basis Razer Blade 15. Dat is een teleurstelling, aangezien veel andere high-end laptops tegenwoordig zo'n functie hebben.

Behalve dat ze oplichten, hebben de toetsen ook een lekker veerkrachtig gevoel ondanks een vrij kleine hoeveelheid reizen. Houd er echter rekening mee dat het kleinere toetsen zijn dan op veel laptops, hoewel ze gelukkig niet al te krap bij elkaar zitten. Het kostte wat tijd om te wennen aan de kortere en smallere toetsen van andere laptops. Het touchpad is daarentegen erg groot en reageert snel. Mijn enige klacht over dat onderste deel van de laptop is dat de zwarte matte afwerking een veegmagneet is.

De Razer Blade 15 beknibbelt niet op poorten, met een drietal USB 3.1-poorten van volledige grootte (twee aan de linkerkant, één aan de rechterkant), een USB-C/Thunderbolt 3-poort aan de linkerkant, een Ethernet-poort voor bekabeld internet, een HDMI-poort, een Mini DisplayPort en een 3,5 mm koptelefoonpoort. Het heeft ook een gespecialiseerde poort aan de linkerkant voor de stroomadapter - een kolossale 200w-oplader met een in stof omwikkeld snoer en wat lijkt op een rubberen horlogeband van volledige grootte om het snoer te bundelen voor op reis.

Op het gebied van opslag wordt de Razer Blade 15 geleverd met een 128 GB SSD en een 1 TB HDD, wat voldoende ruimte biedt voor het bewaren van een bibliotheek met games. Andere configuraties bieden desgewenst extra SSD- en/of HDD-ruimte of zelfs een SSD met een lege 2,5-inch SATA-sleuf voor uw eigen secundaire schijf naar keuze.

Image
Image

Bottom Line

Met Windows 10 aan boord kost het niet veel moeite om de Razer Blade 15 in gebruik te nemen. Volg gewoon de aanwijzingen op het scherm om uit verschillende opties te kiezen en log in op een Microsoft-account, en u zou binnen ongeveer 15 minuten op het bureaublad moeten zijn. Van daaruit kun je spelen met de toetsenbordverlichting in Razer Synapse, als je wilt.

Display: groot, helder en een beetje zwak

Het 15,6-inch 1920x1080 LCD-scherm is groot en gedetailleerd, waardoor je een duidelijk zicht hebt op de wereld of het slagveld van je game naar keuze, plus voldoende ruimte voor documenten, media en wat je verder nog zou kunnen gebruiken Razer Blade 15 tbv. Het basismodel heeft een standaard verversingssnelheid van 60 Hz, maar je kunt extra betalen voor een 144 Hz-model, omdat sommige spelers de voorkeur geven aan de toegevoegde verversingssnelheid. Hoewel het matte scherm vooral indruk maakt, is het helaas een beetje zwak - ik had echt iets helderder en krachtiger verwacht dat zou passen bij de kleurrijke uitstraling van de onderstaande toetsen.

Prestaties: Gaming goedheid

De Razer Blade 15 heeft een enorme klap, zelfs met het basismodel, dat is voorzien van een 9e-generatie hexa-core Intel Core i7-9750H-processor en 16 GB RAM, plus een NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti GPU met 6 GB VRAM. Dat is voldoende kracht voor alle dagelijkse computerbehoeften en biedt sterke spelprestaties, inclusief de mogelijkheid om VR-headsets te ondersteunen. Razer biedt grafische kaart-upgrades tegen een prijs, maar met de GeForce RTX 2060 beschikbaar op de Razer Blade 15 en extra opties aangeboden op het geavanceerde model.

In benchmarktests scoorde mijn basismodel 3.465 via de PCMark 10-benchmark, een lichte daling van de 10e generatie Intel Core i7-chip die te zien is in de MSI Prestige 15 (die 3.830 scoorde). De Cinebench-benchmarkscore was echter hoger met 1.869 op de Razer Blade 15 vergeleken met 1.508 op de MSI Prestige 15.

Games zoals Rocket League en Fortnite draaiden probleemloos op hoge instellingen, leverden scherpe details en stabiele framesnelheden, terwijl de meer veeleisende Assassin's Creed Odyssey nog steeds 64 frames per seconde behaalde in de benchmarktest op Very High grafische instellingen. Het is een beest van een laptop die goed voorbereid moet zijn om je nog een paar jaar op een hoog niveau te laten gamen, omdat hij gemakkelijk kan omgaan met wat er vandaag beschikbaar is.

Het is een beest van een laptop die goed voorbereid moet zijn om je nog een paar jaar op hoog niveau te laten gamen, omdat hij gemakkelijk kan omgaan met wat er vandaag beschikbaar is.

Bottom Line

De top-firing stereoluidsprekers van de Razer Blade 15 leveren een solide werk voor het leveren van game- en media-audio, evenals muziek. Ze zijn duidelijk en blijven gelukkig zo vrij hoog in de volume-instellingen, en de Razer Blade kan behoorlijk luid worden. Dat gezegd hebbende, klinkt het afspelen niet zo breed of volumineus als op sommige andere premium laptops, zoals de recente MacBook Pro-modellen.

Netwerk: bedraad of niet?

Met zowel Wi-Fi als bekabelde Ethernet-mogelijkheden, kun je de verbinding kiezen die het beste werkt in elk scenario. De Razer Blade 15 kan gemakkelijk verbinding maken met 2,4 Ghz- en 5 Ghz-netwerken, en ik heb thuis wifi-downloadsnelheden van 83 Mbps en uploadsnelheden van ongeveer 5 Mbps opgenomen via Speedtest.net - binnen het normale bereik voor mij. Vast internet biedt een stabielere verbinding die ideaal is voor gamen, en het is de moeite waard om aan een muur te worden vastgemaakt om ervoor te zorgen dat je niet wordt gehinderd door vertraging tijdens het concurreren.

Image
Image

Batterij: zou beter moeten zijn

De levensduur van de batterij is een belangrijk punt van zorg van de Razer Blade 15. Hoewel de laptop draagbare gamingcapaciteiten biedt, zal hij je niet lang laten spelen als hij niet in de buurt is van een stopcontact. De batterij van 65 Wh zakte naar 21 procent na bijvoorbeeld een uur Rocket League op volle sterkte te hebben gespeeld. De Razer Blade wordt ook erg warm tijdens het gamen, of je nu bent aangesloten of niet.

Je krijgt betere resultaten met andere computertaken, maar de Razer Blade 15 laat al snel zien waarom het geen ideale optie is voor dagelijkse productiviteit. Met mijn normale dagelijkse werkroutine van het typen van documenten, surfen op het web, chatten op Slack en een beetje muziek streamen, leverde de Razer Blade doorgaans iets meer dan drie uur uptime op volledige helderheid.

Onze batterij-uitputtingstest, waarbij een film continu op volledige helderheid op Netflix wordt afgespeeld, duurde 3 uur, 54 minuten voordat hij werd uitgeschakeld. Je zult de Razer Blade niet een groot deel van een dag kunnen gebruiken zonder de stekker in het stopcontact te steken of de helderheid aanzienlijk te verminderen.

Je zult de Razer Blade niet een groot deel van een dag kunnen gebruiken zonder de stekker in het stopcontact te steken of de helderheid aanzienlijk te verminderen.

Bottom Line

Razer houdt Windows 10 hier gelukkig behoorlijk schoon, afgezien van de eerder genoemde Razer Synapse-app, wat een handige manier is om de toetsenbordverlichting en game-instellingen voor de laptop aan te passen. Er zijn ook NVIDIA-apps gekoppeld aan de GPU en de bijbehorende instellingen, maar verder kun je alle apps en games toevoegen die je wilt van internet. Gaming-etalages zoals Steam en de Epic Games Store zijn slechts een paar klikken verwijderd en bieden toegang tot een schijnbaar eindeloze verzameling game-ervaringen.

Prijs: een premie betalen

Voor een startprijs van $ 1.599 die aanzienlijk stijgt met elke optionele GPU, scherm of opslagoptie, is de Razer Blade 15 een dure onderneming. Er zijn goedkopere gaming-laptops van bijvoorbeeld MSI en Acer die je honderden dollars kunnen besparen, hoewel je misschien niet dezelfde mix van hoogwaardige bouw en componenten krijgt of bijna net zo mooi ontwerp en lichteffecten. De Razer Blade 15 is een sterke gaming-optie, maar hij is helemaal niet goedkoop.

Razer Blade 15 vs. MSI Prestige 15

Als je kunt leven met een kleine stap terug in grafische vaardigheden, is de MSI Prestige 15 (bekijk op Amazon) het overwegen waard. Het heeft een nieuwere 10e generatie Intel Core i7-chip met een minder krachtige GTX 1650 (Max-Q) GPU erin, die nog steeds gemakkelijk games als Rocket League en Fortnite aankan, maar genoegen nam met 46 frames per seconde met Medium-instellingen in Assassin's Creed Odyssee. Het heeft echter andere voordelen, met een lichtere constructie, een batterij die langer meegaat en een royale SSD van 512 GB aan de binnenkant. De MSI Prestige begint ook bij $ 1.399, en het is een beter allround apparaat voor dagelijks gebruik, terwijl de Razer Blade 15 vooral uitblinkt in gamen.

Image
Image

Een mes dat het waard is om te hanteren

Als gaming-laptop maakt de Razer Blade 15 zeker indruk: hij is zeer krachtig, heeft een aantrekkelijk ontwerp met opvallende details en heeft responsieve invoer in een duurzame constructie. De levensduur van de batterij is niet geweldig, wat betekent dat je je oplaadsteen op sleeptouw moet nemen, en het scherm zou een paar tandjes helderder kunnen worden. En gezien de beperkte uptime van de batterij, is dit niet de ideale keuze voor een productiviteitslaptop. Maar als je een draagbare pc vooral nodig hebt voor high-end gaming en het niet erg vindt om de meeste tijd aan een muur vastgemaakt te worden, is de Razer Blade 15 tegenwoordig een van je beste opties.

Specs

  • Productnaam Blade 15 (2021)
  • Product Merk Razer
  • SKU 811659032935
  • Prijs $1, 599,99
  • Gewicht 4.63 lbs.
  • Productafmetingen 0,7 x 9,25 x 13,98 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar
  • Platformen Windows 10
  • Processor 2.2Ghz hexa-core Intel Core i7-9750H
  • RAM 16GB
  • Opslag 128GB SSD/1TB HDD
  • Camera 720p
  • Batterijcapaciteit 65 Wh
  • Poorten USB-C/Thunderbolt 3, 3x USB-A 3.1, HDMI, Mini DisplayPort, Gigabit Ethernet, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: