EarDial HiFi Earplug Review: geweldige, low-profile concert-oordopjes

Inhoudsopgave:

EarDial HiFi Earplug Review: geweldige, low-profile concert-oordopjes
EarDial HiFi Earplug Review: geweldige, low-profile concert-oordopjes
Anonim

Bottom Line

De EarDial zijn geweldige oordopjes voor het geld, vooral als een onopvallend ontwerp bovenaan je lijst staat.

EarDial HiFi-oordopjes

Image
Image

We hebben de EarDial HiFi-oordopjes gekocht zodat onze deskundige recensent ze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De EarDial HiFi-oordopjes zijn een behoorlijk goed ontworpen product voor iets waarvan je anders zou denken dat het heel eenvoudig is. Oordopjes zijn, op het eerste gezicht, slechts kleine klodders materiaal die je gebruikt om je oren af te sluiten, dus je denkt misschien niet dat er zoveel in gaat. Maar als je bedenkt hoe belangrijk het is om je oren te beschermen in luidruchtige omgevingen zoals houtbewerking, livemuziekconcerten, enz., is het fijn dat EarDial de tijd heeft genomen om wat wetenschap achter het ontwerp te plaatsen.

De andere reden hiervoor is dat je met traditionele schuimrubberen oordopjes vaak een goed afgerond geluidsspectrum opoffert in plaats van veilige decibelniveaus. Dit kan leiden tot een gedempte, soms baszware ervaring bij een concert. De pluggen van EarDial zijn bedoeld om het geluid nauwkeuriger te dempen met een meer levensecht spectrum. We hebben een week met ons paar doorgebracht, ze getest in het dagelijks leven, tijdens de slaapuren en zelfs bij een luid concert.

Ontwerp: eenvoudig, klein en onopvallend

Behalve de techniek van het geluidsspectrum (daar komen we op terug in het gedeelte over prestaties), het belangrijkste dat EarDial in zijn marketingmateriaal stopt, is het onopvallende uiterlijk van de HiFi-stekkers. Dit kan leuk zijn, vooral als je van plan bent om de oordopjes in het openbaar te dragen tijdens een concert, want als je ze eenmaal in je oor hebt gedaan, zijn ze voor iemand anders heel moeilijk te zien - het maakte het erg lastig om een goede foto van de oordopjes toen ze eenmaal in iemands oren zaten.

Ze zijn helemaal duidelijk en het grootste deel van de build bestaat uit een kegelvormige vorm met twee niveaus. Het ziet er bijna uit als een mini-chocoladefontein. Er steekt een heel kleine rubberen vin uit de achterkant die het gemakkelijker maakt om ze in je oren te steken, maar verder behoren dit tot de kleinste oordopjes die we hebben getest. Ze zijn elk minder dan een centimeter lang en iets meer dan een centimeter breed. De behuizing zelf is ook niet veel groter, ongeveer anderhalve centimeter. Dit alles draagt bij aan de "blijf uit de weg"-mentaliteit die EarDial heeft overgenomen in de benadering van het ontwerp van de oordopjes hier. Het is een verfrissende benadering als je bedenkt hoe gek die feloranje schuimpluggen eruit kunnen zien.

Image
Image

Comfort: Zacht en gemakkelijk te dragen voor lange sessies

Een van de belangrijkste kenmerken van oordopjes is hoe comfortabel ze zijn om te dragen. Dit is vergelijkbaar met hoofdtelefoons in oordopjes, maar is in dit geval misschien belangrijker, vooral als u van plan bent de oordopjes te gebruiken om geluiden van buitenaf te blokkeren wanneer u probeert te slapen. De HiFi-oordopjes van EarDial bieden zeker een zachte, gezellige bouw. Dit heeft de neiging een beetje afbreuk te doen aan de duurzaamheid, maar als je ze eenmaal in je oor stopt, merk je nauwelijks dat ze erin zitten.

Ze zijn gemaakt van zachte, hypoallergene siliconen (hoewel, om eerlijk te zijn, alle siliconen van medische kwaliteit hypoallergeen zijn), wat betekent dat het de gehoorgangen van de meeste dragers niet mag irriteren en zal zitten en mooi vormen naar jouw oren. We konden deze comfortabel dragen voor lange concerten en om te slapen, en omdat ze niet zo veel uit je oor steken, interfereren ze niet met het beddengoed als je ligt. In feite is de enige betere pasvorm die je zou vinden, als je op maat gemaakte oordopjes hebt.

Ze zijn gemaakt van zachte, hypoallergene siliconen (hoewel, om eerlijk te zijn, alle siliconen van medische kwaliteit hypoallergeen zijn), wat betekent dat het de gehoorgangen van de meeste dragers niet mag irriteren en zal zitten en mooi vormen naar je oren.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: zacht en enigszins kwetsbaar

De keerzijde van de comfortmunt is de duurzaamheid van zacht materiaal. Als je zoveel waarde hecht aan comfort, dan moet het materiaal zacht zijn, wat betekent dat het niet zo duurzaam is als iets stijvers. In onze week met deze, merkten we geen schade, zelfs niet nadat we ze in onze zak hadden gestopt, ze in en uit onze oren hadden getrokken, en dergelijke.

Dit is mogelijk dankzij de stevige sleutelhanger die bij de oordopjes wordt geleverd, dus zolang je ervoor zorgt dat je ze daar opbergt, zou het goed moeten komen. We vermoeden dat na een lange tijd in het bezit te zijn van dergelijke pluggen, sommige delen van de constructie kunnen gaan slijten, zoals het kleine treklipje aan de rand, dus we raden aan voorzichtig te zijn. Wat leuk is, is dat ze, omdat ze doorzichtige siliconen zijn, op de lange termijn gemakkelijk schoon te maken moeten zijn.

Image
Image

Nog een laatste opmerking: EarDial beweert dat ze "oorsmeerbescherming" hebben toegevoegd om het filter vrij te houden, maar ze geven geen andere informatie over dit punt. We denken dat dit voornamelijk marketingpraat is, omdat we een beetje opbouw hebben gevonden op de afdeling oorsmeer.

Prestaties en effectiviteit: Echt solide demping

Het belangrijkste doel van een oordopje is natuurlijk om het geluid om je heen zachter te maken, en om eerlijk te zijn, doen de meeste oordopjes dit redelijk goed, zelfs de dikke schuimrubberen oordopjes die je bij bouwmarkten vindt. Wat deze budget-oordopjes echter niet goed doen, is de integriteit van het geluidsspectrum behouden. In plaats daarvan dempen ze de meeste middentonen en laten modderige bas er doorheen gluren. EarDial heeft geprobeerd dit op te lossen door gebruik te maken van in het laboratorium geteste filters (gehuisvest in de centrale cilinder) die zullen helpen dat geluidsspectrum een beetje af te vlakken. In onze tests klopte dit - toen we deze oordopjes bij de meeste concerten droegen, voelde het alsof we het hoofdvolume gewoon lager hadden gezet. Dit werkte niet zo goed met bijzonder complexe geluidsspectra, zoals zware gesprekken of lawaai van menigten, maar het werkte prima voor muzikale doeleinden.

We vermoeden dat na een lange tijd in het bezit te zijn van dergelijke pluggen, sommige delen van de constructie zouden kunnen slijten, zoals het kleine treklipje aan de rand, dus we raden aan voorzichtig te zijn.

Op papier beloven deze oordopjes het volume met ongeveer 11 dB te verlagen, wat handig is, omdat de meeste concerten de neiging hebben om 100 dB van het volume te breken - een geluidsniveau waar je echt niet langer dan 20 minuten aanwezig zou moeten zijn. Als je dat met 11 dB verlaagt, heb je wat meer tijd en krijg je niet dezelfde mate van gehoorschade als het niet dragen van oordopjes. En dit alles hoeft niet ten koste te gaan van de geluidskwaliteit zelf.

Toegevoegde functies en accessoires: eenvoudige accessoires, interessante app

Wat oordoppen in deze prijsklasse betreft, is dit eigenlijk een vrij eenvoudig pakket. Je krijgt natuurlijk de twee oordopjes en je krijgt een echt stevige aluminium hoes die ook een sleutelhangerclip in kreeft-stijl heeft. Je krijgt geen tips met meerdere maten of filters in verschillende stijlen zoals sommige van de andere dure pluggen, maar omdat deze zo zacht zijn en gemakkelijk in je oren passen, denken we niet dat dit een groot probleem is. EarDial heeft hier echter een interessante mobiele app toegevoegd. Sommige oordopjes neigen naar onze mening te ver in de richting van de technische gimmick, vooral die van bedrijven als Bose. Deze zijn bedoeld om u te helpen de hoeveelheid geluidsisolatie aan te passen met behulp van apps, actieve ruisonderdrukkingstechnologie en zelfs instelbare filters.

De app geeft het dB-niveau weer, maar vertelt je ook precies hoelang je in dat gebied kunt blijven zonder noemenswaardige blijvende gehoorschade. blijvende gehoorschade.

In de meeste gevallen werken deze trucs niet. EarDial heeft in plaats daarvan een zeer eenvoudige decibelmeter-app meegeleverd die de microfoon van je telefoon gebruikt om te proberen het geluidsniveau van de kamer aan je einde te lezen. Dit is erg handig omdat je in ruimtes met een gemiddeld volume misschien niet echt weet dat het volume te hard voor je is. De app geeft het dB-niveau weer, maar vertelt je ook precies hoe lang je in dat gebied kunt blijven zonder noemenswaardige blijvende gehoorschade. Dit is echt een leuke, eenvoudige aanvulling op het pakket dat ons een paar keer heeft geholpen om te beslissen of we überhaupt pluggen moeten dragen.

Image
Image

Prijs: Meestal de investering waard

Per oordopje kosten de schuimrubberen oordopjes die je in grotere hoeveelheden kunt kopen meestal stuivers in plaats van dollars. Deze EarDial-oordopjes kosten doorgaans iets minder dan $ 30. Dat klinkt misschien als veel voor iets dat geluid blokkeert, maar wat je krijgt is een prachtige geluidsisolerende ervaring. Het comfortniveau past ook bij het prijskaartje, en het is zelfs leuk om de toegevoegde bonus van een handige dB-reader-app erbij te hebben. We maken ons een beetje zorgen over de duurzaamheid van het rubber op de lange termijn (hoewel het vermeldenswaard is dat EarDial belooft dat de elasticiteit een goede mate van duurzaamheid zal opleveren). Maar als je iets wilt dat geluidskwaliteit en comfort voorop stelt, dan is dit waarschijnlijk het geld waard.

Nog een laatste opmerking: EarDial beweert dat ze "oorsmeerbescherming" hebben toegevoegd om het filter vrij te houden, maar ze geven geen andere informatie over dit punt. We denken dat dit voornamelijk marketingpraat is, omdat we een beetje opbouw hebben gevonden op de afdeling oorsmeer.

Concurrentie: slechts een paar uitblinkers

Oordopjes met lus (Bekijk op Amazon) : Deze weinig bekende optie ziet af van het kleine treklipje voor wat handigere lussen met meer grip. Deze zullen niet zo onopvallend zijn, maar ze lijken duurzamer.

Eargasm High Fidelity Earplugs (Bekijk op Amazon): De iets meer premium Eargasm-pluggen geven je meerdere maten, een stevigere behuizing en iets betere geluidsblokkerende technologie voor je extra geld.

Vibes High Fidelity Earplugs (View on Walmart): Met een heleboel verschillende tips en een veel meer oordopjesachtige vormfactor, is dit een heel andere draagervaring.

Premium oordopjes met een bijpassende prijs

Over het algemeen moet je op de markt zijn voor premium oordopjes om zelfs maar iets te overwegen voor deze prijs. Dat kan het geval zijn als je veel concerten bijwoont en comfortabele oordopjes wilt die de kwaliteit van het geluid waar je naar luistert niet overdreven vertroebelt. Als je op de markt bent, zijn deze oordopjes eigenlijk een geweldige aankoop, een die vooral goed werkt voor concerten. Maar ze zijn misschien te duur als je af en toe gehoorbescherming nodig hebt.

Specs

  • Productnaam HiFi-oordopjes
  • Product Merk EarDial
  • SKU B00P2NTVPA
  • Prijs $27,87
  • Gewicht 0,16 oz.
  • Kleur Helder
  • Geluidsdemping 11 dB

Aanbevolen: