Waarom een nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-game spannend is

Inhoudsopgave:

Waarom een nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-game spannend is
Waarom een nieuwe Teenage Mutant Ninja Turtles-game spannend is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De onthulling van Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge werd met veel enthousiasme op sociale media ontvangen.
  • Ondanks de slechte kwaliteit van de laatste paar games van het pand, zijn fans optimistisch over de terugkeer van de Turtles naar het medium.
  • De blijvende populariteit en het cross-overpotentieel van de franchise behoren tot de waarschijnlijke redenen voor de overweldigend positieve respons.
Image
Image

De onthulling van Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredders Revenge vorige week zette de sociale media in rep en roer en versterkte de enorme uithoudingsvermogen van de meest populaire, geanimeerde reptielen uit de jaren 80.

Het is geen geheim dat reboots en remakes van nostalgische panden big business zijn, van de aankomende Dune-film tot de terugkeer van Punky Brewster op televisie. Koppel dat aan het feit dat videogames een enorme vlucht nemen dankzij COVID-19 en iedereen dwingt nieuwe manieren te vinden om zichzelf thuis te vermaken, en het is de perfecte tijd voor Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael om terug te keren.

"Gaming is de grootste vorm van entertainment, en het is lang geleden dat het pand een plons op die markt heeft gemaakt", zei Ray Carsillo, mede-host van de Geeks Who Like Sports-podcast, in een e-mail interview met Lifewire.

"Maar het is ook een van die IP's die een blijvende aantrekkingskracht heeft. Het zit ingebakken in onze popcultuur. En het is zo'n leuk, tijdloos idee dat het altijd resoneert met een nieuw publiek, wanneer het terugkomt en in wat dan ook formulier."

Nostalgie op de Halve Schelp

Het was dit verlangen naar de gloriedagen van gamen van de Turtles die IGN's uitvoerend redacteur van previews, Ryan McCaffrey, naar Twitter zag gaan met een bijzonder enthousiaste kijk op hun terugkeer.

Voortbouwend op McCaffrey's verwijzing naar het eerdere werk van de ontwikkelaars van de aankomende game, wees Carsillo ook op hun afkomst als een reden waarom Shredder's Revenge beter zou kunnen zijn dan recentere inspanningen, zoals de kritisch gepande Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan.

"Shredder's Revenge lijkt anders omdat het teruggaat en kijkt naar wat in het verleden het beste werkte voor zijn basis, namelijk de side-scrolling beat 'em ups van de vroege jaren '90, en het wordt behandeld door hardcore fans van het pand in Dotemu en Tribute Games."

Crossover-potentieel

Natuurlijk, hoewel de Heroes in a Half Shell de laatste tijd niet veel indruk hebben gemaakt in de gameruimte, hebben ze nooit echt de schijnwerpers verlaten.

"De strips hebben een opleving gezien via [stripboekuitgever] IDW, tekenfilms worden constant geproduceerd door Nickelodeon en de actiefiguren gaan nergens heen", zei Carsillo.

Image
Image

"Er is veel overlap in het Venn-diagram tussen TMNT-fans en gamers, en het is veel te lang genegeerd. Het is een rare blinde vlek die moet worden verholpen."

Naast zijn cross-overpotentieel, veelbelovende afkomst en de blijvende populariteit van zijn sterren, heeft Shredder's Revenge nog een troef in petto. Het is gepositioneerd als een spirituele opvolger van Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time, de kwartetende klassieker die lang werd beschouwd als het beste interactieve uitje van de accommodatie.

Het v alt nog te bezien of de terugkeer van het Foot Clan-verpletterende viertal de hype zal waarmaken, maar op basis van de "Cowabunga!"-rivaliserende reacties na de onthulling, zijn er genoeg fans die niet kunnen wachten om schop tegen een stootje en ontdek het.

Aanbevolen: