Hoe slimme luidsprekers je hartslag kunnen volgen

Inhoudsopgave:

Hoe slimme luidsprekers je hartslag kunnen volgen
Hoe slimme luidsprekers je hartslag kunnen volgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een recent onderzoek laat zien hoe slimme luidsprekers voor thuis net zo goed je hartslag kunnen volgen als wearables van fitnesstrackers.
  • Slimme luidsprekers voor thuis kunnen nuttig zijn in telezorgsituaties voor het op afstand volgen van de gezondheid.
  • Experts zeggen dat dit soort contactloze monitoring de toekomst is van het bijhouden van uw gezondheidsgegevens.
Image
Image

Naast het nemen van commando's en het afspelen van muziek, kunnen je slimme luidsprekers voor thuis het potentieel hebben om nauwkeurig de hartslag te lezen, volgens een recent onderzoek.

Uit het onderzoek van de Universiteit van Washington blijkt dat slimme luidsprekers net zo nauwkeurig, zo niet beter, zijn dan wearables voor het volgen van fitness of smartwatches. Experts zeggen dat slimme luidsprekers in de toekomst meer kunnen worden gebruikt voor gezondheidstoepassingen, vooral in een telezorgwereld.

"Wij geloven dat telegezondheid de toekomst is, maar Zoom-vergaderingen zijn niet genoeg", schreef Anran Wang, co-auteur van de studie en onderzoeksassistent bij het Network and Mobile System Lab aan de Universiteit van Washington, aan Lifewire in een e-mail.

"De apparatuur die tegenwoordig alleen in ziekenhuizen beschikbaar is, zou hun alternatieven voor thuisgebruik moeten hebben, en nog beter, door bestaande apparaten opnieuw te gebruiken."

Wat de studie heeft gevonden

Het onderzoek maakte gebruik van standaard smart home-speakers die veel mensen al in huis hebben, zoals de Amazon Echo of de Google Nest. Hoewel de technologie die in het artikel wordt beschreven momenteel niet beschikbaar is in deze apparaten, laat het onderzoek zien wat er in de toekomst mogelijk is.

Arun Sridhar, een co-auteur van de studie en een hartelektrofysioloog aan de Universiteit van Washington, zei dat wanneer mensen een tot twee voet verwijderd van een slimme luidspreker, de spreker hun hartslag kon oppikken met onhoorbare geluidsgolffrequenties, vergelijkbaar met hoe sonartechnologie werkt.

Het volgende decennium zal in het teken staan van contactloze monitoring zonder dat je een apparaat hoeft te dragen.

Hij zei dat de foutmarge binnen een slag per minuut lag van professionele elektrocardiogram (ECG) apparaten.

De studie keek naar zowel gezonde deelnemers zonder een voorgeschiedenis van hartproblemen als patiënten met hartimplantaten. De slimme luidsprekers lezen met succes de hartslag van beide groepen.

"De toenemende acceptatie van slimme luidsprekers in ziekenhuizen en huizen kan een manier zijn om het potentieel van ons contactloze hartritmebewakingssysteem te realiseren voor het bewaken van besmettelijke of in quarantaine geplaatste patiënten, huidgevoelige patiënten en in telegeneeskunde-omgevingen, " luidt de studie.

Slimme luidsprekers of wearables?

De meeste mensen hebben een smartwatch, een slimme luidspreker of beide, maar de auteurs van het onderzoek zeiden dat de toekomst van het volgen van de gezondheid heel goed in slimme luidsprekers zou kunnen liggen.

Aangezien de meeste smartwatches geen ECG-sensoren hebben, behalve een handvol nieuwere modellen, zei Sridhar dat slimme luidsprekers meerdere toepassingen kunnen hebben bij het volgen van de gezondheid.

"Slimme luidsprekers kunnen worden gebruikt voor fitnessmonitoring voor gezonde mensen om hun conditie of hun hartslag na het sporten te volgen", zei hij. "Het andere aspect is dat ze kunnen worden gebruikt als screeningsinstrument om vroege tekenen van hartaandoeningen op te sporen."

Image
Image

Het voordeel van slimme luidsprekers die je hartslag volgen, is dat ze dit gedurende lange perioden continu kunnen doen. Wang merkt echter op dat er nog steeds enkele nadelen zijn.

"Slimme luidsprekers, hoewel goedkoop en onopvallend, hebben hun eigen beperkingen, zoals dat ze in onze slaapkamer zitten in plaats van ons te volgen, dus ze kunnen onze gezondheid niet volgen als we weg zijn," zei Wang.

Aan de andere kant zei Wang dat wearables regelmatig moeten worden opgeladen, strikte sanitaire voorzieningen nodig hebben als ze door meer dan één persoon worden gebruikt en huidallergieën kunnen veroorzaken, naast het feit dat niet elke wearable of smartwatch ECG-mogelijkheden heeft. In plaats daarvan zei Wang dat beide apparaten kunnen worden gebruikt.

"Ik denk niet dat de een de ander zou vervangen, maar ze zouden collectief in verschillende scenario's worden gebruikt", zei hij.

Over het algemeen zeggen de auteurs van het onderzoek dat de toekomst van het volgen van de gezondheid minder ingrijpend zal zijn voor patiënten en gemakkelijker toegankelijk zal zijn met apparaten die ze al in huis hebben.

"Het volgende decennium zal in het teken staan van contactloos toezicht zonder een apparaat te hoeven dragen," zei Sridhar.

Aanbevolen: