Een kabelmodem kopen voor breedbandinternet

Inhoudsopgave:

Een kabelmodem kopen voor breedbandinternet
Een kabelmodem kopen voor breedbandinternet
Anonim

Wat te weten

  • Meer informatie over de drie belangrijkste versies van DOCSIS-modems: DOCSIS-versies 1.0 en 1.1, DOCSIS 2.0 en DOCSIS 3.0 en 3.1.
  • De meeste breedbandaanbieders bieden apparaten aan die de functies van een draadloze router en breedbandmodem in één apparaat integreren.
  • Huren kan op de lange termijn geld besparen. Controleer of uw serviceprovider vereist dat u de geleverde apparatuur gebruikt.

Kabelmodems verbinden een thuisnetwerk met de residentiële kabellijn van een internetprovider. Deze modems kunnen aan de ene kant worden aangesloten op een breedbandrouter, meestal met een USB- of Ethernet-kabel, en aan de andere kant op een stopcontact. Kabelinternetproviders verhuren deze modems aan abonnees, maar u kunt er ook een kopen. Hier leest u hoe u er een kunt vinden die aan uw behoeften voldoet.

DOCSIS en kabelmodems

De Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS)-standaard ondersteunt kabelmodemnetwerken. Alle kabel-breedband internetverbindingen vereisen het gebruik van een DOCSIS-compatibele modem.

Er bestaan drie hoofdversies van DOCSIS-modems:

  • DOCSIS-versies 1.0 en 1.1 kwamen eind jaren negentig beschikbaar. Ze zijn nu in de meeste delen van de wereld verouderd. Deze modems ondersteunen tot 38 Mbps downloads en 9 Mbps uploads.
  • DOCSIS 2.0 ondersteunt dezelfde downloadsnelheden van 38 Mbps als 1.x, maar verhoogt de maximale uploadbandbreedte tot 27 Mbps. Nieuwere D2.x-modems ondersteunen ook IPv6. Controleer de productdocumentatie om te bevestigen.
  • DOCSIS 3.0 en 3.1 ondersteunen IPv6 en verbindingen met een hogere bandbreedte (meer dan 100 Mbps) dan D1.x/D2.x. Deze modems zijn achterwaarts compatibel met oudere DOCSIS-versies en netwerken.

Een D3-modem is geschikt voor modern kabelinternet. Hoewel de prijzen voor nieuwe D3-modems hoger kunnen zijn dan voor oudere versies, is het prijsverschil de afgelopen jaren aanzienlijk verminderd. D3-producten hebben een langere levensduur dan oudere versies en kunnen verbindingen met hogere snelheden mogelijk maken dan oudere modems.

Wanneer geen kabelmodem kopen

Controleer de servicevoorwaarden van je internetservice om er zeker van te zijn dat de provider niet vereist dat je alleen de geleverde apparatuur gebruikt. Als je overweegt om van internetprovider te veranderen, kun je misschien geld besparen door voorlopig te huren.

Koop een kabelmodem van een bron die retourzendingen accepteert, zodat u deze kunt uitproberen en indien nodig kunt omruilen.

Kabelmodems huren

Het kopen van een kabelmodem bespaart op de lange termijn meestal geld in vergelijking met het huren van een modem. In ruil voor het leveren van een apparaat dat gegarandeerd compatibel is, rekenen internetproviders doorgaans minimaal $ 5 per maand. Het apparaat kan worden gebruikt en als het volledig fa alt (of vooral af en toe problemen heeft), kan de provider het traag vervangen.

Om er zeker van te zijn dat je een breedbandmodem koopt die compatibel is met het netwerk van je internetprovider, neem je contact op met vrienden of familie die dezelfde provider gebruiken. Online winkels en technische hulpsites houden ook lijsten bij van modems die compatibel zijn met de grote providers.

Upload- en downloadsnelheden zijn afhankelijk van de limieten die zijn ingesteld door de kabelinternetprovider en de servicelaag.

Draadloze gateways voor kabelinternet

De meeste breedbandaanbieders bieden apparaten aan die de functies van een draadloze router en breedbandmodem in één apparaat integreren. Deze draadloze gateways hebben ingebouwde DOCSIS-modems.

Abonnementen op gecombineerde internet-, televisie- en telefoondiensten vereisen het gebruik van deze apparaten in plaats van stand-alone modems. Net als zelfstandige modems zijn ze te koop via de gebruikelijke verkooppunten. Controleer de website van uw provider om compatibiliteit te garanderen.

Is uw kabelmodem compatibel?

Als je overweegt een modem te kopen, controleer dan op compatibiliteit met je provider.

Image
Image

Veel kabelinternetproviders bieden lijsten en hulpmiddelen om te controleren of de modem die u overweegt compatibel is met hun diensten. Een paar voorbeelden zijn:

  • Xfinity
  • Spectrum
  • Cox

Aanbevolen: