Hoe maak je een projectorscherm schoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een projectorscherm schoon
Hoe maak je een projectorscherm schoon
Anonim

Wat te weten

  • Benodigd gereedschap: microvezeldoek of pluisvrije doek, kom, water, afwasmiddel, latexhandschoenen, afplakband, isopropylalcohol en wattenstaafjes.
  • Optionele reinigingstools: ingeblikte lucht, Formula 409, grote potloodgommen en schuimborstels.
  • Onthoud altijd handschoenen te dragen als je het scherm moet aanraken.

Dit artikel legt verschillende technieken uit voor het reinigen van een handmatig of gemotoriseerd projectorscherm.

Image
Image

Projectorschermreiniging: wat u nodig heeft

In de meeste gevallen gebruik je deze items om een projectorscherm schoon te maken:

  • Microvezel of pluisvrije zachte katoenen doek (mogelijk heb je er twee of drie nodig)
  • Kom
  • Water (gedestilleerd heeft de voorkeur)
  • Afwasmiddel
  • Latex handschoenen
  • Afplakband
  • Isopropylalcohol
  • Wattenstaafjes
Image
Image

Optionele reinigingstools

Optionele items die het werk gemakkelijker kunnen maken:

  • Ingeblikte lucht
  • Formule 409
  • Grote potloodgommen
  • Schuimborstels
Image
Image

Doe de latexhandschoenen aan en begin met schoonmaken

Volg de meegeleverde reinigingstips voor het scherm van de videoprojector zorgvuldig, aangezien niet alle schermen hetzelfde materiaal gebruiken. Raadpleeg voordat u verder gaat de gebruikershandleiding van uw scherm voor details over wat u wel of niet moet doen.

Als uw scherm op maat is geïnstalleerd, raadpleeg dan uw dealer of installateur om ervoor te zorgen dat de volgende procedures het schermmateriaal niet beschadigen. Als uw scherm periodieke reiniging en onderhoud omvat, laat de dealer of installateur het werk dan doen.

  1. Haal de makkelijke dingen. Verwijder om te beginnen los stof en andere deeltjes van het scherm. Deze reiniging kan worden gedaan met een droge microvezeldoek of ingeblikte lucht. Als je een doek gebruikt, maak dan voorzichtig een beweging naar links/rechts of omhoog/omlaag in korte segmenten om het scherm af te vegen.

    Gebruik nooit een cirkelvormige veegbeweging om een projectiescherm schoon te maken. Vanwege variaties in de constructie van het reflecterende oppervlaktemateriaal, kan cirkelvormig vegen het scherm beschadigen.

    Image
    Image

    Als je ingeblikte lucht gebruikt, gebruik dan korte stoten om het stof en de deeltjes los te maken.

    Houd de sproeikop minstens 2,5 cm van het scherm.

    Image
    Image

    Controleer na het voltooien van dit proces het scherm. Als er geen teken van stof, deeltjes of iets anders is dat het kijken kan belemmeren, is dit misschien alles wat u nodig heeft. Als u echter denkt dat u verder moet gaan, gaat u verder met de volgende stap.

  2. Til de hardere dingen eraf Zoek naar deeltjes die aan het scherm vastzitten. Wikkel plakband om je hand (bedek je vingernagels en knokkels), een schuimborstel of een grote zachte gum met de plakzijde naar buiten gericht. Dep vervolgens de tape op een deeltje om te zien of je het kunt verwijderen. Raak de lijm niet aan op het schermoppervlak om geen kleine beschadigde plekken te creëren.

    Als je je ongemakkelijk voelt bij het gebruik van plakband op het scherm, sla deze stap dan over.

    Image
    Image

    Inspecteer het scherm na het voltooien van de bovenstaande stap om te zien of u door moet gaan.

    Als u het schermoppervlak moet aanraken om het te inspecteren, draag dan latexhandschoenen om te voorkomen dat er deeltjes of olie op uw hand op het schermoppervlak terechtkomen.

  3. Tijd voor een vochtige doek. Als u door wilt gaan, doe dan wat warm water met een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel in een kom. De verhouding moet ongeveer 5 procent wasmiddel tot 95 procent water zijn.

    Je kunt ook Formula 409 gebruiken, maar spuit het niet op het scherm. Meng in plaats daarvan een kleine hoeveelheid met water (niet mengen met andere reinigingsmiddelen) en breng het aan volgens de onderstaande procedure.

    Dip een microvezel- of pluisvrije katoenen doek in het water. Na het verwijderen knijp je erin, zodat de doek net vochtig is (je wilt niet dat er water langs het scherm of je arm druppelt).

    Gebruik korte bewegingen naar links/rechts of omhoog/omlaag, beginnend in de linker- of rechterbovenhoek van het scherm. Veeg voorzichtig af totdat u het proces voor het hele schermoppervlak of het gebied dat u moet reinigen, hebt voltooid.

    Image
    Image

    Als er water op het scherm komt of langs het scherm loopt, pak dan een droge microvezeldoek om vlekken te voorkomen.

  4. De droge doek follow-up. Gebruik na het voltooien van de stap met een vochtige doek een droge microvezel- of katoenen doek om het schermoppervlak af te drogen. Gebruik dezelfde zachte beweging naar links/rechts of omhoog/omlaag. Begin vanaf dezelfde plek als met de vochtige doek.

    Image
    Image

    Als je klaar bent, inspecteer je het scherm om te zien of het schoon is. Als dat zo is, kunt u stoppen. Als je nog steeds een paar vastzittende deeltjes opmerkt, kun je nog één ding doen.

  5. Verkrijg de rest. Voor deze laatste procedure is een wattenstaafje met twee uiteinden nodig.

    Lees het volgende aandachtig door. Als u zich niet op uw gemak voelt, sla dan deze laatste procedure over als de resterende plekken uw kijkervaring niet beïnvloeden.

    Dip het wattenstaafje in isopropylalcohol en laat het andere uiteinde droog. Ga naar een plek op het scherm die je wilt verwijderen of schoonmaken en dep het alcoholuiteinde op de plek. Reinig het gebied onmiddellijk met het droge uiteinde van het wattenstaafje. Als je de plek te vochtig laat, kan dit vlekken op het scherm veroorzaken, die niet kunnen worden verwijderd.

    Image
    Image

    Aangezien het droge uiteinde van het wattenstaafje na een paar keer gebruiken vochtig wordt, heb je mogelijk meerdere wattenstaafjes nodig om het werk te doen. Of maak nog een pas met de droge doek (dep of gebruik alleen een beweging naar links/rechts of omhoog/omlaag).

  6. Je projectiescherm zou nu schoon moeten zijn. Herhaal indien nodig een van de bovenstaande procedures.

Reinigingshandmatige of gemotoriseerde oprolschermen

Als je een handmatig of gemotoriseerd optrek- of neerklapscherm schoonmaakt, zorg er dan voor dat het lang genoeg is ingesteld nadat het reinigingsproces is voltooid. Op deze manier weet je zeker dat het helemaal droog is voordat je het op of neer rolt in de verzegelde behuizing.

Als het scherm bij het openen weer vies is, is er mogelijk iets mis met de behuizing. Raadpleeg uw gebruikershandleiding, dealer of installateur of klantenondersteuning voor verdere hulp.

Sommige buitenprojectieschermen kunnen licht worden afgewassen met een tuinslang. Raadpleeg de gebruikershandleiding van het scherm.

Aanbevolen: