Hoe maak je een MacBook-scherm schoon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een MacBook-scherm schoon
Hoe maak je een MacBook-scherm schoon
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je een MacBook-scherm veilig kunt reinigen met behulp van geschikte materialen en methoden.

Hoe maak je een MacBook-scherm schoon

Het schoonmaken van het scherm van je MacBook is een manier die vaak over het hoofd wordt gezien om zijn waarde en functie te behouden. Een schoon scherm houdt potentieel schurende of bijtende stoffen van het scherm, waardoor het risico op langdurige slijtage of schade wordt verkleind.

Een microvezeldoek is het beste hulpmiddel om een MacBook-scherm schoon te maken. Je kunt microvezelkleding online of bij de meeste bouwmarkten vinden.

  1. Verwijder een schone, frisse microvezeldoek uit de verpakking.

    Het gebruik van een nieuwe microvezeldoek voor elke reiniging is de veiligste methode, maar het kan een verspilling zijn. Het is meestal veilig om een microvezeldoek opnieuw te gebruiken nadat deze is gewassen en gedroogd. Inspecteer de stof zorgvuldig op kleine deeltjes die vast kunnen komen te zitten.

  2. Kantel het MacBook-scherm in een comfortabele hoek. Zoek een hoek waarin het licht van het scherm kan weerkaatsen, want hierdoor is vuil en vuil gemakkelijk te zien.

    Image
    Image
  3. Veeg de doek voorzichtig van links naar rechts (of omgekeerd) over de bovenkant van het scherm van de MacBook.

    Image
    Image
  4. Draai de doek om of vouw hem zodat een ongebruikte kant beschikbaar is. Veeg het over het schermgebied net onder het eerste schoongemaakte gedeelte.

    Ga na elke veegbeweging altijd naar een ongebruikte kant van de doek. Een eerder gebruikte kant kan schurend vuil en vuil bevatten dat krassen op het scherm kan veroorzaken.

    Image
    Image
  5. Herhaal deze stappen totdat het hele scherm schoon is.

    Image
    Image

Hoe maak je een MacBook-scherm schoon met water

Een droge microvezeldoek kan het meeste vuil, vuil en olie van een MacBook-scherm verwijderen, maar je kunt hardnekkige vlekken tegenkomen die niet met een droge doek kunnen worden weggeveegd. Water zal het probleem oplossen, hoewel je voorzichtig moet zijn.

  1. Sluit je MacBook af en koppel hem los van de stroom.
  2. Giet een kleine hoeveelheid water (niet meer dan een eetlepel) in een kleine kom.

    Image
    Image
  3. Dep een schone microvezeldoek in de kom. Probeer een plek nat te maken die niet groter is dan je duim.

    Image
    Image
  4. Knijp stevig in de doek om overtollig water te verwijderen.
  5. Breng het natte gedeelte van de doek lichtjes aan op de lastige vlek. Wrijf het natte gedeelte van de doek lichtjes tegen de vlek.

    Image
    Image
  6. Herhaal de bovenstaande stappen meerdere keren indien nodig.
  7. Inspecteer uw MacBook zorgvuldig voordat u hem terugdraait. Zoek naar natte plekken die van de doek zijn geslopen en droog indien nodig.

    Let vooral op het toetsenbord en de ventilatoropening, die bij de meeste MacBooks op het beeldschermscharnier zit. In deze gebieden kan water in de binnenkant druppelen, wat ernstige schade kan veroorzaken.

Kan ik een MacBook-scherm schoonmaken met vochtige doekjes?

Als water de vlek niet verwijdert, kunt u upgraden naar een reinigingsoplossing in plaats van water.

De officiële ondersteuningspagina van Apple over het reinigen van zijn producten onderschrijft het gebruik van 70 procent isopropylalcoholdoekjes, 75 procent ethylalcoholdoekjes of desinfectiedoekjes van het merk Clorox.

Kortom, je kunt natte doekjes gebruiken om je MacBook-scherm schoon te maken, maar alleen als ze de hierboven beschreven schoonmaakproducten gebruiken.

Wat u niet moet gebruiken om een MacBook-scherm schoon te maken

U moet scherpere reinigingsoplossingen vermijden, zoals bleekwater, waterstofperoxide en alcoholoplossingen die meer geconcentreerd zijn dan eerder beschreven. Apple waarschuwt officieel voor het gebruik ervan; het is bekend dat ze in het verleden schermschade veroorzaakten.

Vermijd schuurmiddelen, inclusief sponzen, handdoeken, papieren handdoeken en reinigingsborstels.

Gebruik geen spray. Een spray maakt het moeilijk om te controleren waar vocht op je MacBook terechtkomt, waardoor het waarschijnlijker is dat er wat in de binnenkant zal kruipen.

FAQ

    Kan ik brillenreiniger op mijn MacBook-scherm gebruiken?

    Ja. Schoonmaakmiddelen voor brillen en camera's zijn veilig te gebruiken op MacBook-schermen. Breng een kleine hoeveelheid aan op een microvezeldoek en veeg het scherm voorzichtig schoon.

    Hoe maak ik mijn MacBook-toetsenbord schoon?

    Gebruik perslucht om uw MacBook-toetsenbord schoon te maken. Gebruik ontsmettingsalcohol of reinigingsgel voor een diepere reiniging.

    Hoe wis ik de harde schijf van mijn MacBook?

    Als u de harde schijf van uw MacBook wilt wissen, gaat u naar Systeemvoorkeuren en selecteert u Alle inhoud wissen. In macOS Big Sur of eerder moet je door de herstelmodus gaan. Je kunt je Mac ook op afstand wissen vanaf een ander apparaat.

    Hoe ruim ik mijn MacBook op om hem sneller te maken?

    Om de prestaties van je Mac te verbeteren, verwijder je inlogitems die je niet nodig hebt, maak schijfruimte vrij, schakel widgets uit en gebruik Activity Monitor om je geheugengebruik bij te houden. Voor gevorderde gebruikers: maak je Mac sneller met Terminal.

Aanbevolen: