Hoe maak je een projectorscherm

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een projectorscherm
Hoe maak je een projectorscherm
Anonim

Wat te weten

  • Voor een vrijstaand scherm, maak het uit 3/4" PVC en parelmoer spandex.
  • Je kunt ook een scherm op een muur schilderen met niet-reflecterende verf.
  • Derde optie: bouw een frame en span er een verduisteringsdoek over, en gebruik vervolgens hardware voor het ophangen van afbeeldingen voor een draagbare, ophangbare optie.

Het weergeven van een Hollywood-kaskraker op een gewone muur of een laken dat aan het plafond hangt, leidt vaak tot minder dan opwindende resultaten, en het kopen van een projectorscherm is misschien niet altijd praktisch of geschikt voor uw ruimte. Hier zijn drie eenvoudige manieren om een hoogwaardig projectiescherm te maken met behulp van gemakkelijk toegankelijke materialen.

Image
Image

Maak een groot vrijstaand draagbaar projectorscherm voor gebruik binnen en buiten

Gemaakt van onderling verbonden PVC-buizen en een spandex-display, is dit vrijstaande draagbare projectorscherm een geweldige opstelling als je er een wilt die zowel binnen als buiten werkt. De materialen zijn ook relatief goedkoop. Bovendien is hij ook snel en gemakkelijk in elkaar te zetten of uit elkaar te halen, waardoor hij perfect is voor af en toe een filmavond en eenvoudig op te bergen.

Deze instructies zijn voor een frame van 10 bij 5 voet, maar u kunt het aanpassen aan uw specificaties.

Je hebt de volgende items nodig:

  • Zeven pijpen van 5 voet (3/4-inch PVC)
  • Vier 90-graden verbindingen (3/4-inch PVC)
  • Twee T-stukken (3/4-inch PVC)
  • Twee 1-voet pijpen (3/4-inch PVC)
  • Twee 2-foot buizen (3/4-inch PVC)
  • Twee driewegverbindingen (3/4-inch PVC)
  • Twee meter witte 122 inch brede geparelde spandex
  • Stoffentape

Je kunt de laatste twee materialen in de lijst kopen bij een stoffenwinkel, terwijl de rest verkrijgbaar moet zijn bij een ijzerhandel.

  1. Neem een pijp van 5 voet en sluit het ene uiteinde aan op een T-stuk.
  2. Neem een tweede pijp van 5 voet en sluit deze aan op de directe andere kant van de T-verbinding, zodat een balk van ongeveer 10 voet ontstaat met de T-verbinding in het midden. Deze opstelling vormt de bovenkant van je frame.
  3. Herhaal de eerste twee stappen om de onderkant van je frame te maken.
  4. Bevestig een verbinding van 90 graden aan beide uiteinden van uw bovenbalk.
  5. Sluit een driewegverbinding aan op beide uiteinden van uw onderbalk.
  6. Bevestig de boven- en onderbalken met een pijp van 5 voet aan beide uiteinden. Nu heb je een rechthoekig frame van ongeveer 10 bij 5 meter.
  7. Sluit een 1-voet pijp aan op de beschikbare T-verbindingsgleuf op de bovenbalk. Zorg ervoor dat de pijp van 1 voet onder een hoek van 90 graden uit het frame steekt.
  8. Doe hetzelfde voor de onderbalk.
  9. Bevestig een 90-graden verbinding aan het beschikbare uiteinde van uw 1-voet pijp op de bovenbalk.

  10. Neem de laatste pijp van 5 voet en sluit deze aan op de 90-graden verbinding.
  11. Gebruik de 90-graden verbinding om de 5-voet pijp aan de onderste 1-voet pijp te bevestigen. Je frame heeft nu achtersteun.
  12. Verbind de 2-voets buizen met de beschikbare hoeken van de onderbalk en creëer zo extra ondersteuning voor het frame.
  13. Stel het kader zo in dat het klaar is voor het scherm.
  14. Om het scherm te maken, vouwt u de geparelde spandex één keer op zichzelf.
  15. Bevestig de twee zijden met textieltape, zodat er een envelop ontstaat. Zorg ervoor dat de bodem open blijft.

    Afhankelijk van de textieltape die je gebruikt, moet je het materiaal mogelijk een tijdje laten zitten zodat het volledig hecht.

  16. Draai de Spandex-envelop binnenstebuiten zodat de randen van de naden aan de binnenkant zitten.
  17. Trek je Spandex-scherm over de bovenkant van het frame. Trek het strak bij de hoeken om eventuele verzakkingen te verwijderen.

Schilder een projectorscherm op een muur

Voor veel mensen lijkt het idee om een specifieke muur op hun projectiescherm te plaatsen misschien overbodig. Als je echter je surround sound-systeem hebt ingesteld en van plan bent de projector vaak te gebruiken, kan het heel zinvol zijn om een betrouwbaar en altijd klaar scherm te hebben.

Je hebt nodig:

  • Een potlood
  • Lange liniaal
  • Schilderstape
  • Verfrollers
  • Fijn schuurpapier
  • Primer
  • Een donkere, niet-reflecterende verf voor de rest van de muur
  • Theater schermverf
  • Fluwelen projectorrandband

Je kunt alles behalve de laatste twee items vinden in een ijzerhandel. De schermverf en randtape worden verkocht bij speciaalzaken zoals Screen Paint Supply.

  1. Gebruik het schuurpapier om het hele oppervlak glad te strijken om eventuele oneffenheden en oneffenheden te verwijderen. Begin langzaam en wees voorzichtig; je wilt alleen kleine onvolkomenheden verwijderen.

  2. Breng de primer aan op de hele muur. Afhankelijk van het type primer dat u gebruikt, heeft u mogelijk twee lagen nodig. Wacht tot het droog is.
  3. Bepaal de grootte van uw weergavegebied. Om dit te doen, zet u uw projector op de gewenste locatie en zet u hem aan.
  4. Als je tevreden bent met de opstelling, markeer je het gewenste weergavegebied met een potlood en een lange liniaal.
  5. Markeer het gebied binnen de randen van de rand met je schilderstape, volgens de potloodmarkeringen.
  6. Verf de buitenkant van het weergavegebied met de donkere verf. Wacht tot het droog is en breng dan een tweede laag aan.
  7. Als het droog is, verwijder je de schilderstape.

    Dit is een uitstekend moment om uw projector weer in te schakelen, om ervoor te zorgen dat uw schermgrootte nauwkeurig is.

  8. Gebruik de schilderstape om de buitenranden van het scherm te markeren. Zorg ervoor dat u de volledige lijnen bedekt om geen gaten langs de randen te laten.
  9. Breng de theaterschermverf aan. Behandel het op dezelfde manier als gewone verf, maar zorg ervoor dat je het zorgvuldig aanbrengt en het volledig afgebakende gebied bedekt.
  10. Wacht tot de eerste laag droog is en breng dan voorzichtig een tweede laag aan. Wacht tot het droog is.
  11. Verwijder de schilderstape.
  12. Breng de fluwelen projectorrandtape voorzichtig aan rond de buitenranden van het weergavegebied. De tape helpt overtollig licht te absorberen.

Maak een eenvoudig op te hangen lichtgewicht projectorscherm voor gebruik binnen en buiten

Als je het idee van een projectiescherm leuk vindt dat je kunt ophangen of neerhalen wanneer je maar wilt, dan is dit een uitstekende manier om te gaan. Je kunt deze projector eenvoudig binnen of buiten opstellen. Deze opstelling is goedkoop te bouwen en is licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen. U moet echter wel voldoende ruimte hebben om het op te bergen wanneer het niet in gebruik is.

Deze handleiding is voor een 16:9 7-voet breed scherm met een 93-inch weergavegebied. Aanpassen aan uw ruimte.

Je hebt nodig:

  • Twee 7-voet multiplex balken (1/2-inch dik)
  • Drie triplex balken van 3 voet (1/2-inch dik)
  • Boor
  • Schroeven
  • Ambachtsmes
  • Nietpistool
  • Ophangset voor afbeeldingen
  • Witte verduisterende doek om diagonaal ten minste 100 inch te bedekken
  • Fluwelen projectorrandband

Alles behalve het verduisteringsdoek en de randtape moet verkrijgbaar zijn bij een bouwmarkt. Je vindt het verduisterende doek bij een speciaalzaak zoals Carlofet, en de grenstape bij een winkel als Screen Paint Supply.

  1. Plaats het ene uiteinde van de balk van 3 voet naast het uiteinde van een balk van 7 voet om een hoek van 90 graden te maken.
  2. Boor geleidegaten om te voorkomen dat het hout splijt en schroef vervolgens de balken aan elkaar.
  3. Herhaal dit met het andere uiteinde van de balk van 7 voet. Je hebt nu een balk van 3 voet bevestigd aan beide uiteinden van de balk van 7 voet.
  4. Bevestig de andere 7-voet balk aan de onderkant, waardoor een rechthoekig frame ontstaat.
  5. Bevestig de laatste balk van 3 voet in het midden van uw frame, zodat u extra ondersteuning krijgt.
  6. Leg de verduisterende doek over het frame en zorg ervoor dat de meest glanzende kant naar boven wijst; dit wordt de voorkant van je scherm.
  7. Om de verduisteringsdoek vast te zetten, trekt u deze zo plat mogelijk en plaatst u vervolgens twee nietjes in het midden van de onderbalk.
  8. Doe hetzelfde bij de bovenbalk en zorg ervoor dat u de doek strak trekt, maar niet zo hard dat deze scheurt. Herhaal dit proces aan elke kant van het frame.
  9. Je zou nu acht nietjes moeten hebben die je verduisterende doek aan het frame vastzetten: twee in het midden boven en onder, twee in het midden links en twee in het midden rechts.

    Niet te dicht bij de rand van de planken nieten, aangezien u de overtollige stof moet afknippen en niet te dicht bij de nietjes wilt knippen.

  10. Nu moet je de rest van de stof vastmaken. Voeg nietjes toe aan weerszijden van de eerste nietjes op de onderbalk terwijl u de stof strak trekt. Herhaal dit op de boven- en zijbalken.
  11. Beweeg rond het frame en herhaal dit proces, werk altijd weg van de eerste nietjes. Vergeet niet om de verduisteringsdoek strak te trekken en slechts twee nietjes tegelijk toe te voegen. Doe dit totdat het scherm volledig veilig is en het scherm helemaal strak staat.

    Hoewel het tijd kan besparen om de ene kant en dan de andere te nieten, zal dit je waarschijnlijk een iets losser scherm geven zonder strakheid aan de randen.

  12. Knip de overtollige verduisterende doek af.
  13. Breng de fluwelen projectorrandtape voorzichtig aan rond de buitenranden van het weergavegebied en bedek de nietjes. De tape helpt overtollig licht te absorberen.
  14. Draai de lijst om en bevestig de fotohangers en het koord.
  15. Bevestig een schilderijhaak aan de muur. Of hang het aan een armatuur aan een buitenmuur voor films onder de sterren.

Aanbevolen: