Fujitsu ScanSnap iX1600 Review: een robuuste desktopscanner voor documenten

Inhoudsopgave:

Fujitsu ScanSnap iX1600 Review: een robuuste desktopscanner voor documenten
Fujitsu ScanSnap iX1600 Review: een robuuste desktopscanner voor documenten
Anonim

Bottom Line

De Fujitsu ScanSnap iX1600 is een eersteklas desktopscanner die met zijn robuuste software en bedieningselementen aan alle behoeften van uw thuiskantoor of bedrijf kan voldoen.

Fujitsu ScanSnap iX1600

Image
Image

Fujitsu heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

Of het nu gaat om het organiseren van belastingtijd of het besparen van ruimte die anders zou worden ingenomen door papiermappen, een van de beste investeringen die u voor een thuiskantoor kunt doen, is een documentscanner. In tegenstelling tot flatbedscanners, die qua functionaliteit beperkt zijn, maken desktopdocumentscanners het gemakkelijk om alles te digitaliseren, van visitekaartjes en financiële documenten tot bonnetjes en rapporten.

Een van de meest populaire opties is de ScanSnap-lijn van Fujitsu. Het is al jaren een nietje op de bureaus van receptionisten en thuiskantoren, en terecht. Ze zijn betaalbaar, betrouwbaar en robuust. Voor deze review heb ik twee weken en bijna 15 uur besteed aan het testen van het vlaggenschipaanbod in Fujitsu's line-up, de ScanSnap iX1600.

Al met al bouwt de ScanSnap iX1600 voort op een lang gerespecteerde reeks scanners en voegt nieuwe en verbeterde functies toe ten opzichte van zijn voorgangers.

Ontwerp: alles wat je nodig hebt op het scherm

De Fujitsu ScanSnap iX1600 is bijna identiek aan elke andere desktop documentscanner op de markt, inclusief zijn voorganger, de iX1500. Het apparaat wordt geleverd in zwart-witte kleuren, heeft uitklapbare lades om een compacter apparaat te creëren wanneer het niet in gebruik is, en heeft over het algemeen dezelfde vormfactor als elke concurrent op de markt. Maar het heeft een reden - het werkt.

Ingeklapt neemt de ScanSnap iX1600 minimale ruimte in beslag op een plank of bureau. In geopende toestand staat de machine hoog en is hij robuust genoeg om tientallen documenten tegelijk te verwerken. In tegenstelling tot zijn broer met één knop, de ScanSnap iX1400, heeft de iX1600 een ingebouwd 4,3-inch touchscreen dat wordt gebruikt om door het menu te navigeren, scanprofielen te activeren en de ervaring in het algemeen aan te passen aan uw behoeften. Zoals we in het onderstaande gedeelte zullen bespreken, is dit scherm alles wat u nodig hebt om het apparaat te gebruiken zodra u de juiste scanprofielen hebt geïnstalleerd.

De Fujitsu ScanSnap iX1600 is bijna identiek aan elke andere desktop documentscanner op de markt, inclusief zijn voorganger, de ix1500.

Setup en software: veel toeters en bellen

Eenmaal uit de doos gehaald, is het instellen net zo eenvoudig als het aansluiten van de voedingsadapter en het inschakelen van het apparaat. Als u van plan bent om de bekabelde verbinding te gebruiken, is de volgende stap om de scanner op uw computer aan te sluiten met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Als je draadloos gaat, kun je de kabel in de doos laten en het installatieproces direct vanaf het scherm op de scanner starten.

Als het gaat om het verbinden van de scanner met een mobiel apparaat, zijn er twee Android- en iOS-apps om uit te kiezen: ScanSnap Connect (Android, iOS) en ScanSnap Cloud (Android, iOS). Fujitsu kan de verschillen tussen de twee niet zo goed beschrijven, dus hier is een kort overzicht: ScanSnap Connect gebruikt een Wi-Fi-verbinding (een directe verbinding of via een bestaand draadloos netwerk) om uw mobiele apparaat in staat te stellen verbinding te maken met de ScanSnap iX1600 en bedien vrijwel alle functies, inclusief de mogelijkheid om rechtstreeks naar uw mobiele apparaat te scannen; ScanSnap Cloud daarentegen is een app om de scanner te verbinden met verschillende cloudservices (Box, Concur Expense, Dropbox, Evernote, Expensify, Google Drive, Google Photos, Hubdoc, LedgerDocs, OneDrive, QuickBooks Online, Rocket Matter, Shoeboxed, en meer) en het creëren van profielen waarmee u een meer hands-off aanpak kunt hanteren.

Image
Image

Als de ScanSnap iX1600 bijvoorbeeld eenmaal is ingesteld met de juiste cloudservices via de ScanSnap Cloud-app, kan hij automatisch detecteren of het gescande document een ontvangstbewijs was en het automatisch naar uw Expensify-account sturen voor het bijhouden van zakelijke uitgaven, terwijl een gescand belastingdocument op de juiste manier zou worden herkend en opgeslagen als een PDF in een specifieke map in Dropbox.

Het hebben van deze optie is uitstekend, maar de ervaring was matig op mobiele apparaten, omdat het document niet altijd het juiste type labelde (PDF voor documenten en ontvangstbewijzen versus JPEG voor foto's), en zelfs na het maken van deze verbindingen, zou de scanner zelf niet altijd alle profielen als opties op het scherm tonen. Dit probleem kan een applicatie- of firmwareprobleem zijn, maar het was veel gemakkelijker om de meer praktische benadering van de ScanSnap Connect-app te gebruiken.

Op mobiele apparaten maakt de ScanSnap Connect-app verbinding met de iX1600 via een directe verbinding of een lokaal draadloos netwerk en gebruikt uw mobiele apparaat effectief als een hub voor alle gescande gegevens waarnaar moet worden verzonden. Wanneer u een document scant, wordt het bestand rechtstreeks naar de app op uw mobiele apparaat verzonden. Van daaruit kunt u ervoor kiezen om het lokaal op te slaan of naar een andere toepassing te sturen voor verdere organisatie. Er is ook een optie om de ScanSnap Sync-functionaliteit te gebruiken, waarmee je automatisch een back-up kunt maken van alle scans die naar je mobiele apparaat zijn verzonden naar Dropbox nadat je je Dropbox-account hebt gekoppeld.

De mobiele apps kunnen wat glans gebruiken, maar de computer-app werkt prima voor het instellen van al je profielen om ervoor te zorgen dat je scans precies daar gaan waar je het nodig hebt.

Als je de ScanSnap iX1600 met computers gebruikt, maak je er verbinding mee via de ScanSnap Home-app. Deze app dient als een soort hub, waar u scanprofielen kunt maken voor specifieke soorten documenten voor eenvoudige automatisering. ScanSnap Home wordt bijvoorbeeld geleverd met een standaard 'Scannen naar map'-profiel voor het scannen van documenten als PDF's rechtstreeks naar specifieke mappen op uw computer, evenals een 'Scannen naar e-mail'-profiel voor het scannen en verzenden van een document als e-mail. Het beste hiervan is dat zodra u de profielen op uw computer hebt ingesteld, u alleen het profiel hoeft te selecteren dat u wilt gebruiken op het touchscreen van de iX1600, op scan drukt en de rest zal achter de schermen gebeuren op uw computer zolang deze is aangesloten op de scanner.

Deze veelzijdigheid maakt de iX1600 een geweldige scanner voor diegenen die van plan zijn allerlei verschillende documenten te scannen, waarbij elk type naar een specifieke persoon of locatie moet gaan. De mobiele apps kunnen wat glans gebruiken, maar de computer-app werkt prima voor het instellen van al je profielen om ervoor te zorgen dat je scans precies daar gaan waar je het nodig hebt. Zorg ervoor dat uw computer aan staat en is verbonden met de scanner wanneer u de ScanSnap Home-app gebruikt. Anders kunnen uw scans verloren gaan in de digitale afgrond in een poging uw computer op het netwerk te lokaliseren.

Image
Image

Prestaties en connectiviteit: een capabele en efficiënte scanner

De ScanSnap iX1600 is de meest capabele desktopscanner die Fujitsu tot nu toe heeft gemaakt, en de specificaties weerspiegelen dat. De scanner is voorzien van dual-band Wi-Fi-connectiviteit naast de ingebouwde USB-poort, de automatische documentinvoer (ADF) kan tot 50 vel tegelijk bevatten en kan tot 40 pagina's per minuut scannen (A4-formaat kleurendocumenten bij 300 dpi).

Ik ontdekte dat de ADF zonder problemen meer dan 55 vellen (standaard legaal printerpapier) kan bevatten, en draadloze connectiviteit bleek net zo snel te zijn als de bekabelde USB-verbinding, zelfs bij tientallen pagina's of honderden pagina's beelden in één sessie. Wat betreft snelheid, ik haalde gemiddeld ongeveer 43 pagina's per minuut (met standaard legale kleurenprinterpapier van 300 dpi), wat hoger is dan waar Fujitsu de scanner voor beoordeelt.

De ScanSnap iX1600 is de meest capabele desktopscanner die Fujitsu tot nu toe heeft gemaakt, en de specificaties weerspiegelen dat.

Om de scanner echt op de proef te stellen, heb ik meer dan 1. 250 4x6 inch en 5x7 inch fotografische afdrukken uit mijn jeugd gescand die ik wilde archiveren. De ADF kon ongeveer 35 afdrukken tegelijk bevatten en zelfs bij 600 dpi kon hij consistent scannen met een snelheid van 30 per minuut (iets minder bij het scannen van beide zijden van de afdruk om notities op de achterkant te documenteren). Het enige probleem dat ik tegenkwam, is dat fotoafdrukken af en toe aan elkaar blijven plakken wanneer ze door de automatische invoer van de scanner worden getrokken. Gelukkig verwachtte Fujitsu dat dit een veelvoorkomend probleem zou zijn, en de scanner zou me onmiddellijk laten weten dat er overlappende afbeeldingen waren gedetecteerd.

Iets dat niet onopgemerkt bleef, is dat de scanner de gegevens naar mijn computer kon overzetten terwijl hij tegelijkertijd scande. Tegen de tijd dat ik de afdrukken uit de lade onderaan verwijderde, was de ScanSnap Home-app klaar om de afbeeldingen op te slaan op een locatie naar keuze. Dat is niet mijn ervaring met andere fotoscanners, dus de onmiddellijke verwerking was een welkome verandering.

Image
Image

Het scannen van documenten ging net zo goed, met de scanner snel door stapels documenten en bonnen heen. Fujitsu bevat een speciale handleiding voor het eenvoudig invoeren van bonnen en visitekaartjes door de scanner. Dit bleek nuttig, aangezien bonnen vaak langer en dunner zijn dan andere documenten. Af en toe liep een bonnetje vast als het een beetje dun was, maar zolang je de dunnere bonnetjes in de gids centreert, is dat niet zo'n probleem.

Wat betreft de betrouwbaarheid van de Wi-Fi-verbinding, heb ik geen connectiviteitsverlies ondervonden nadat deze was ingesteld. Bij het opzetten als een toegangspunt bleek de verbinding betrouwbaarder te zijn dan wanneer deze op mijn router was aangesloten, omdat andere apparaten de bandbreedte van mijn draadloze netwerk niet konden opnemen, maar de veelzijdigheid is minder omdat je specifiek je smartphone, tablet of computer rechtstreeks naar de scanner in plaats van naar uw router. Dat gezegd hebbende, ik heb maar één probleem gehad met de scanner die geen verbinding maakte via mijn draadloze netwerk, en dat werd opgelost door de scanner snel opnieuw op te starten.

Prijs: Prijzig, maar de moeite waard

De ScanSnap iX1600 is te koop voor $ 499. Het is een investering, maar het biedt alles wat vergelijkbare geprijsde desktopscanners bieden in deze prijsklasse en is het zeker waard als u van plan bent tientallen documenten per week of honderden foto's tegelijk te scannen.

Image
Image

Fujitsu ScanSnap iX1600 vs. Brother ADS-2800W

De Fujitsu ScanSnap iX1600 heeft een paar tijdgenoten, maar een van de meer populaire opties is de Brother ADS-2800W. De ADS-2800W heeft een soortgelijk ontwerp met een 3,7-inch kleurenaanraakscherm en slimme profielen, vergelijkbaar met de ScanSnap iX1600.

Het beschikt ook over dubbelzijdig scannen met dezelfde snelheid van 40 ppm als de iX1600 en biedt de mogelijkheid om het draadloos of met de meegeleverde USB-connector op uw apparaten aan te sluiten. Beide scanners werken ook voor een reeks documenten met slimme sorteermogelijkheden dankzij hun respectievelijke macOS-, Windows-, Android- en iOS-applicaties.

Over het algemeen zijn de specificaties en functies van beide scanners bijna identiek over de hele linie, en de prijzen komen zelfs overeen met $ 499. Uiteindelijk, als je een voorkeur hebt voor het ene merk boven het andere, ga dan met dat merk, anders zou je waarschijnlijk een munt kunnen opgooien omdat je waarschijnlijk een vergelijkbare ervaring hebt met beide scanners.

Een robuuste alles-in-één desktopscanner

Al met al bouwt de ScanSnap iX1600 voort op een lang gerespecteerde reeks scanners en voegt nieuwe en verbeterde functies toe ten opzichte van zijn voorgangers. Fujitsu zou aan zijn gebruikerservaring kunnen werken, vooral wanneer de scanner zowel met een mobiel apparaat als met een desktop wordt gebruikt. Eenmaal ingesteld, heeft het apparaat echter geen probleem om pagina na pagina en afbeelding na afbeelding door te bladeren, waardoor uw fysieke verzameling documenten wordt omgezet in overzichtelijke digitale archieven.

Specs

  • Productnaam ScanSnap iX1600
  • Productmerk Fujitsu
  • MPN PA03770-B635
  • Prijs $499.00
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 7,5 lbs.
  • Productafmetingen 6,3 x 11,5 x 6 inch.
  • Kleur Zwart, Wit
  • ADF Papiercapaciteit 50 vel
  • Scansnelheid Tot 40 ppm (A4 bij 300 dpi)
  • Max resolutie 600dpi
  • Duplex scannen Ja
  • I/O Power plug-in, USB Type-B
  • Wi-Fi Ja, 802.11a/b/g/n/ac (2,4GHz/5GHz)
  • Display Ja, 4,3-inch kleurentouchscreen
  • Garantie Een jaar beperkte garantie

Aanbevolen: