Fujitsu ScanSnap iX1400 Review: een scanner voor thuiskantoren en kleine bedrijven

Inhoudsopgave:

Fujitsu ScanSnap iX1400 Review: een scanner voor thuiskantoren en kleine bedrijven
Fujitsu ScanSnap iX1400 Review: een scanner voor thuiskantoren en kleine bedrijven
Anonim

Bottom Line

De Fujitsu ScanSnap iX1400 is een betrouwbare en veelzijdige scanner met robuuste software. Hoewel het ontwerp met één knop een kleine uitschakeling is, is het nog steeds een geweldige optie voor huizen en kantoren.

Fujitsu ScanSnap iX1400

Image
Image

Fujitsu heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

Flatbed-scanners en zelfs mobiele scan-apps hebben hun doel. Maar als u een consistente, betrouwbare bron nodig heeft voor het digitaliseren van documenten, visitekaartjes, bonnen en meer, wilt u misschien investeren in een documentscanner. Deze apparaten kunnen beide zijden van een pagina tegelijk scannen en kunnen automatisch een stapel documenten tegelijk scannen om ervoor te zorgen dat er geen document achterblijft. Sommige kunnen zelfs on-demand scannen en opslaan of verzenden, zodat u binnen enkele seconden van papier naar PDF naar e-mail kunt gaan.

De afgelopen weken heb ik zo'n documentscanner, de Fujitsu ScanSnap iX1400, op de proef gesteld. In totaal heb ik meer dan 500 documenten en 2500 foto's gescand om te zien hoe goed het presteerde in verschillende situaties. Na bijna een dozijn uur totaal gebruik, heb ik mijn ervaring met dit specifieke model samengevat en onderverdeeld in de volgende secties.

Als geheel was de Fujitsu ScanSnap iX1400 een betrouwbare en veelzijdige scanner die er geweldig uitziet op kantoor.

Ontwerp: Gewoon geweldig

Het algehele ontwerp van de ScanSnap iX1400 wijkt niet veel af van zijn voorganger, de ScanSnap iX1500, noch zijn meer capabele tijdgenoot, de ScanSnap iX1600. Het heeft een rechtopstaand ontwerp met een glad, vijfhoekig profiel en uitschuifbare steunladen voor grotere documenten.

Wanneer de steunlade voor de automatische documentinvoer (ADF) is gesloten, neemt deze niet veel ruimte in beslag op het bureau of de plank, en het zwarte ontwerp doet er goed aan om de uittrekbare lade te verbergen voor een silhouet Look. Wanneer de bovenste en onderste documentsteunladen zijn opgevouwen en uitgeschoven, neemt het apparaat behoorlijk wat ruimte in beslag. Toch wil je toch alles tussen gebruik afsluiten om stof tot een minimum te beperken.

Als de steunlade voor de automatische documentinvoer (ADF) dichtbij is, neemt deze niet veel ruimte in beslag op het bureau of de plank, en het zwarte ontwerp doet er goed aan om de uittrekbare lade te verbergen voor een silhouet kijk.

In geopende toestand is de enige knop van het apparaat een 'Scan'-knop aan de voorkant van het apparaat. De achterkant van het apparaat heeft alleen de stroomingang, de USB Type-B-poort en een Kensington-slot als u dit op een werkstation wilt beveiligen. Fujitsu biedt ook een bonnen- en visitekaartjesgids, waardoor het gemakkelijker wordt om die specifieke documenten te scannen zonder de documentgidsen elke keer aan te passen. De geleider vouwt ook netjes samen met de documentsteunlade, dankzij een slim ontworpen sleufsysteem dat de geleider beweegt als de steunlade wordt gesloten.

Image
Image

Bottom Line

De ScanSnap iX1400 in gebruik nemen is een redelijk eenvoudige procedure. Voordat u de scanner verwijdert, wilt u naar de website van Fujitsu gaan en de juiste softwarebundel voor het besturingssysteem van uw computer downloaden. Na het downloaden kunt u de meegeleverde voedingsadapter en USB-kabel aansluiten op de scanner. Met de voedingsadapter aangesloten op het stopcontact en de USB-kabel aangesloten op de computer, kunt u de software openen en koppelen aan de scanner.

Prestaties: een betrouwbaar werkpaard

De ScanSnap iX14000 is misschien het goedkopere broertje van de iX1600, maar biedt dezelfde specificaties, waaronder een automatische documentinvoer (ADF) die tot 50 vel kan bevatten en de mogelijkheid om tot 40 ppm (A4 -formaat kleurendocumenten met 300 dpi). Ik kon gemakkelijk de 50 vellen standaard printerpapier in de ADF passen, en een paar keer slaagde ik er zelfs in om 45 ppm te halen bij het scannen. De scans kwamen bijna elke keer schoon uit, met als enige probleem zo nu en dan een paar vangsten, maar de scanner zou me bijna onmiddellijk op de hoogte stellen, en dat had meer te maken met het niet elke keer goed uitlijnen van mijn documenten.

Ik kon gemakkelijk de 50 vellen standaard printerpapier in de ADF passen, en een paar keer lukte het me zelfs om 45 ppm te halen bij het scannen.

Hoewel je beperkt bent tot een bekabelde verbinding met de iX1400, hoef je je geen zorgen te maken of je lokale netwerk wel of niet goed zal spelen met overdrachten. Tussen de snelle uitleessnelheden en snelle gegevensoverdracht via de USB Type-B-kabel (meegeleverd met de scanner), ben ik geen enkele keer tegengekomen dat de scanner het gevoel had dat hij probeerde in te halen bij het overbrengen gegevens naar mijn computer, zelfs wanneer ik werk met grote, hoge DPI-scans van fotografische afdrukken.

Hoe belangrijk de specificaties ook zijn om uit te zoeken welke scanner het beste bij uw behoeften past, ik heb ontdekt dat de belangrijkste specificatie voor dit soort aankopen is hoeveel u er niet mee hoeft te werken. Het idee van een desktopscanner is om op te gaan in uw workflow, zodat u uw documenten kunt digitaliseren en archiveren, en dat is precies wat de iX1400 deed. Ik zou eigenlijk merken dat ik een paar documenten tegelijk stapelde en ze daar gewoon liet totdat ik besloot ze in batch te verwerken, en dat werkte redelijk goed dankzij de software van Fujitsu, waar ik hieronder op in zal duiken.

Image
Image

Software: De geheime saus

In tegenstelling tot zijn meer capabele broer, de ScanSnap iX1600, heeft de ScanSnap iX1400 geen scherm op het apparaat om instellingen te wijzigen en door het menu te navigeren. In plaats daarvan worden alle scanbewerkingen en parameters beheerd door Fujitsu's ScanSnap Home-software.

Omdat de ScanSnap iX1400 maar één knop heeft, is de voorinstelling die je hebt gekozen in de ScanSnap Home-app degene die de scanner gebruikt wanneer de enige fysieke knop wordt ingedrukt.

Fujitsu heeft een aantal scanvoorinstellingen toegevoegd voor documenten, visitekaartjes, bonnen en meer. Maar om het meeste uit de scanner en zijn software te halen, wilt u profiteren van de optie voor aangepaste profielen, waarmee u het scantype, scansnelheid, geautomatiseerde tekenherkenning (ACR), locatie opslaan en meer kunt instellen. Eenmaal aangemaakt, kunt u deze profielen met een paar muisklikken wijzigen.

Omdat de ScanSnap iX1400 maar één knop heeft, is de voorinstelling die je hebt gekozen in de ScanSnap Home-app degene die de scanner gebruikt wanneer de enige fysieke knop wordt ingedrukt. Dit is handig wanneer u een enkel type document of afbeelding moet scannen. Maar als u van plan bent om te schakelen tussen het scannen van foto's, documenten en bonnen, vindt u het misschien lastig om uw computer volledig aan te zetten, de ScanSnap Home-menubalk-app te zoeken en van profiel te wisselen.

Image
Image

Prijs: goed geprijsd

De Fujitsu ScanSnap iX1400 is te koop voor $ 400. Dit is identiek aan de prijs van de Epson DS-530 II en $ 100 goedkoper dan Fujitsu's eigen ScanSnap iX1600. Voor deze prijs voelt het alsof Fujitsu iets meer had kunnen toevoegen, zoals de optie voor een of twee extra fysieke profielknoppen of zelfs een klein non-touch LCD-scherm om te zien welk profiel je hebt gekozen. In vergelijking met zowel de Epson DS-530 II als de ScanSnap iX1600 zijn de specificaties niet zo verschillend, dus het lijkt erop dat de kostenbesparingen ten koste zijn gegaan van de gebruikerservaring.

Image
Image

Fujitsu ScanSnap ix1400 vs. Epson DS-530 II

Epson DS-530 II: De meest vergelijkbare concurrent van de Fujitsu ScanSnap iX1400 is de eveneens nieuwe Epson DS-530 II, een kleuren duplex documentscanner van de tweede generatie. Beide units zijn geprijsd op $ 399 en bieden ongeveer dezelfde specificaties, inclusief de ADF-capaciteit van 50 vel, dubbelzijdig scannen en speciale software om het meeste uit uw documenten te halen. De DS-530 II scant vijf pagina's minder per minuut, maar om dit goed te maken biedt Epson nog een paar snelkeuzeknoppen op het frame, wat betekent dat u uw computer niet altijd hoeft aan te zetten als u wilt van profiel wisselen tussen scans.

Een opmerkelijk verschil tussen de twee is dat de ScanSnap iX1400 wordt geleverd met Fujitsu's ScanSnap Home-software, terwijl de DS-530 II is ontworpen om te worden gebruikt door scansoftware van derden. Afhankelijk van uw behoeften, verkiest u misschien de ene benadering boven de andere, maar het komt uiteindelijk neer op wat het beste werkt voor u en uw werkomgeving.

Een betrouwbare scanner waarvan de kracht ligt in zijn eenvoud

Over het geheel genomen was de Fujitsu ScanSnap iX1400 een betrouwbare en veelzijdige scanner die er geweldig uitziet op kantoor. De scanspecificaties laten weinig te wensen over en de software is robuust, maar de enkele knop kan een afknapper zijn, afhankelijk van hoe u deze scanner wilt gebruiken. Als uw enige doel van deze scanner is om slechts één type document elke keer te scannen, zult u de ervaring met één knop waarschijnlijk niet frustrerend vinden. Maar als u van plan bent verschillende documenten te scannen en ze naar verschillende locaties wilt laten verzenden, bent u waarschijnlijk beter af met de ScanSnap iX1600, die slechts $ 100 meer kost en Wi-Fi-connectiviteit bevat.

Specs

  • Productnaam ScanSnap iX1400
  • Productmerk Fujitsu
  • MPN PA03820-B235
  • Prijs $399.00
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 7,1 lbs.
  • Productafmetingen 6,3 x 11,5 x 6,0 inch.
  • Kleur Zwart
  • ADF Papiercapaciteit 50 vel
  • Scansnelheid Tot 400 ppm (A4 bij 300 dpi)
  • Max resolutie 600dpi
  • Duplex scannen Ja
  • I/O Power plug-in, USB Type-B
  • Wi-Fi Geen
  • Geen weergave
  • Garantie Een jaar beperkte garantie

Aanbevolen: