Is Yahoo! Mail naar beneden of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Yahoo! Mail naar beneden of ligt het aan jou?
Is Yahoo! Mail naar beneden of ligt het aan jou?
Anonim

Het is frustrerend als Yahoo! Mail werkt niet. In het ideale geval zou er een eenvoudige manier zijn om te zien wanneer Yahoo Mail-services niet beschikbaar zijn of moeite hebben. Maar helaas, vanaf begin 2019, Yahoo! Mail biedt geen systeemstatusinformatie voor hun gratis e-mailservices.

In tegenstelling tot veel andere webserviceproviders, betekent dit dat u de status van Yahoo!'s services niet snel kunt identificeren. De volgende reeks stappen kan u helpen bij het identificeren en/of oplossen van problemen wanneer Yahoo! Mail werkt niet.

Image
Image

Basis Yahoo Mail

Als je verbinding kunt maken met Yahoo! Mail, maar het ziet er niet uit zoals u verwacht, u ziet mogelijk Basic Yahoo Mail. Yahoo Mail kan u automatisch overschakelen naar Basic Yahoo Mail wanneer u een langzame verbinding heeft, een niet-ondersteunde browser gebruikt, een apparaat met een lage schermresolutie gebruikt of JavaScript hebt uitgeschakeld. Wanneer u terugkeert naar een apparaat en verbinding die deze problemen oplost, zou Yahoo Mail automatisch moeten terugkeren naar Yahoo Mail met volledige functionaliteit.

Stappen die u moet nemen als Yahoo Mail niet werkt

  1. Controleer Twitter op Tweets van @YahooMail, @YahooCare of zelfs het hoofdaccount van @Yahoo. Hoewel zeldzaam, zou een Tweet van een van deze accounts dienen als officiële bevestiging dat de Yahoo! Mailservice ondervindt problemen.

    Je hebt geen Twitter-account nodig om Tweets te bekijken.

    Bovendien kan een snelle zoekopdracht op Twitter u helpen erachter te komen of andere mensen problemen ondervinden bij het verbinden met Yahoo! Mail. Zoek naar termen zoals Yahoo! Mail, YahooMail of yahoomail. Volg de links op elk van deze termen om recente Twitter-zoekresultaten voor elk item te zien. Als je verschillende recente Tweets ziet van mensen die problemen met Yahoo! Mail, elk probleem dat u ondervindt, treft waarschijnlijk veel accounts, niet alleen die van u.

    Image
    Image
  2. Controleer de statusservices van derden om te zien of andere sites geen toegang hebben tot Yahoo Mail. Open bijvoorbeeld uw browser naar de service https://isup.me en voer mail.yahoo.com in om te zien of de site verbinding kan maken met Yahoo Mail. Als alternatief houdt DownDetector een statuspagina bij die verbindings- en uitvalproblemen voor Yahoo Mail volgt en rapporteert op https://downdetector.com/status/yahoo-mail. Op elk willekeurig moment kunt u verwachten dat er op zijn minst een paar problemen worden gemeld. Als u echter honderden of duizenden geïdentificeerde problemen ziet, is het probleem vrijwel zeker een probleem waar u geen controle over heeft.

    Image
    Image

    Als een van deze statusservices een probleem aangeeft, kunt u stoppen met het oplossen van problemen. Het probleem is er een waar het team van Yahoo Mail aan moet werken om het op te lossen.

    Als er geen problemen worden gemeld met deze tools, is het tijd om problemen met je installatie op te lossen.

  3. Zet je apparaat uit, wacht een minuut en zet het dan weer aan. Vaak lost een herstart van een systeem verschillende app-, geheugen- en/of verbindingsproblemen op. Op laptops en desktops verhelpt een herstart ook vaak tijdelijke problemen met applicaties. Op mobiele apparaten zorgt een herstart ervoor dat uw apparaat opnieuw netwerkverbindingen tot stand brengt.
  4. Open een webbrowser op uw apparaat om te zien of u verbinding kunt maken met andere websites, zoals google.com. Als je geen verbinding kunt maken met internet, heb je mogelijk een probleem met de netwerkverbinding.

    Als je een laptop, tablet of telefoon gebruikt, kun je proberen verbinding te maken met een ander netwerk. Probeer bijvoorbeeld verbinding te maken met een ander wifi-netwerk in de buurt, zoals bij een plaatselijke bibliotheek, coffeeshop of werkplek. Of, als uw apparaat een mobiele verbinding heeft, zoals een smartphone, schakelt u wifi uit zodat uw apparaat verbinding maakt met het netwerk van uw mobiele provider. Nadat u van netwerk bent veranderd, probeert u verbinding te maken met Yahoo! Mail opnieuw.

  5. Probeer een andere manier om verbinding te maken met Yahoo Mail. Als u doorgaans een app gebruikt om toegang te krijgen tot Yahoo! Mail, probeer een browser. Of, als u zich gewoonlijk aanmeldt bij Yahoo! Mail met één browser, probeer een andere browser. U kunt Chrome, Firefox of Brave installeren en proberen om toegang te krijgen tot Yahoo! Mail. Alle drie deze browsers bieden versies die werken op Windows-, macOS-, Android- en iOS-apparaten. Of, als u gewoonlijk een van deze drie browsers gebruikt, schakelt u over naar Safari (op macOS- en iOS-systemen) of Edge (op Windows-, iOS- of Android-systemen).

    Kies een van de bovenstaande browsers, installeer deze op uw apparaat, open deze, ga naar https://mail.yahoo.com en meld u aan.

  6. Als u een Android, iPhone of iPad gebruikt, kunt u de Yahoo Mail-app installeren om rechtstreeks verbinding te maken met Yahoo Mail. In tegenstelling tot mobiele e-mailapps waarvoor enige aanpassing van instellingen of configuratieaanpassingen nodig is, is de mobiele app van Yahoo uitdrukkelijk bedoeld om toegang tot Yahoo Mail op uw mobiele apparaat te bieden. Installeer Yahoo Mail voor Android of Yahoo Mail voor iOS en meld u vervolgens aan bij uw account.

    Image
    Image
  7. Als je toegang hebt tot een ander apparaat met internetverbinding, probeer dan toegang te krijgen tot je Yahoo! Mail op dat apparaat. Als u bijvoorbeeld problemen ondervindt bij het openen van Yahoo Mail op een desktopcomputer, schakelt u in plaats daarvan over naar een laptop, tablet of smartphone. Open een browser op dit andere apparaat en ga naar https://mail.yahoo.com en log in op uw account.
  8. Als het systeem uw accountnaam en/of wachtwoord niet accepteert, start u het wachtwoordherstelproces.

    Image
    Image

    Tik of klik op de aanmeldingspagina van Yahoo Mail op "Problemen met inloggen?" koppeling. Hiermee gaat u naar het begin van het herstelproces voor accounttoegang. Voer op deze pagina een van de vier gegevens in om het herstelproces te starten:

    • Een e-mailadres
    • Een mobiel telefoonnummer
    • Een herstel-e-mailadres
    • Een hersteltelefoonnummer

    Volg de instructies, die variëren op basis van de herstelmethode en de informatie die je hebt verstrekt.

  9. Als geen van de bovenstaande methoden u toegang geeft tot uw Yahoo Mail-account, moet u mogelijk contact opnemen met Yahoo-ondersteuning voor hulp.

Aanbevolen: