Hoe VRAM op uw Windows-pc te verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe VRAM op uw Windows-pc te verhogen
Hoe VRAM op uw Windows-pc te verhogen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek in de BIOS/UEFI naar een optie waarmee u VGA Share Memory Size of VRAM Size. kunt wijzigen
  • Of druk op Windows-toets+ R > type regedit > Voer in en volg de onderstaande instructies.

Dit artikel legt uit hoe je VRAM kunt verhogen met BIOS/UEFI en het Windows-register op Windows 7, 8 en 10, en hoe je kunt controleren hoeveel je hebt.

Verhoog VRAM met behulp van het BIOS/UEFI

Sommige Windows-pc's en laptops laten je meer systeemgeheugen toewijzen aan de ingebouwde GPU in het BIOS/UEFI. Om dit te doen, opent u het BIOS of UEFI zoals uitgelegd in deze handleiding. Elke BIOS en UEFI is een beetje anders, afhankelijk van de fabrikant en de BIOS/UEFI-versie, dus het kan nodig zijn om de handleiding te raadplegen voor meer informatie over toegangstoetsen en lay-out.

Zoek in het BIOS/UEFI naar menu's met het label Advanced Features of Advanced Chipset Features Als u ze kunt vinden, wilt u om daarin te zoeken naar Graphics Settings, Video Settings, en dergelijke. Uiteindelijk probeer je een optie te vinden waarmee je VGA Share Memory Size of VRAM Size kunt wijzigen

Als deze opties bestaan in het specifieke BIOS/UEFI van uw systeem, dan kunt u wisselen tussen 128MB, 256MB, 512MB, of misschien zelfs 1024MB Als je 2GB systeemgeheugen hebt, selecteer dan 256GB; als je 4GB hebt, selecteer 512MB, en als je 8GB hebt, selecteer 1024MB

Verhoog VRAM met behulp van het register

Een andere methode om het VRAM op uw pc te verhogen, is via het systeemregister. Dit is iets gecompliceerder en als u niet weet wat u doet, kunt u uw Windows-installatie beschadigen, dus wees voorzichtig en lees hoe u toegang krijgt tot het Windows-register en het gebruikt voordat u het probeert.

Overweeg ook een Windows-systeemherstelpunt te maken.

  1. Druk op de Windows-toets+ R en typ regedit. Druk vervolgens op Enter.
  2. Als je Intel onboard graphics gebruikt, ga dan naar HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Intel.

    Als je een AMD APU gebruikt, verander dan de laatste menuoptie in die keten in AMD.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) op de map Intel of AMD en selecteer Nieuw> Toets . Noem het GMM.

  4. Selecteer de nieuwe GMM map en klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) in het rechtervenster van Windows. Selecteer Nieuw > DWORD (32-bit) Waarde.
  5. Noem het DedicatedSegmentSize en geef het een (Decimal) waarde die gelijk is aan de hoeveelheid VRAM waartoe je GPU toegang moet hebben. Als je 4 GB systeemgeheugen hebt, is 512MB een goede keuze. Als je 8 GB hebt, zou 1024 een goede keuze zijn.
  6. Start je systeem opnieuw op en volg de onderstaande stappen om te zien hoeveel VRAM je hebt. Als het de hogere waarde meldt, heb je mogelijk de prestaties van je systeem verbeterd en heb je het mogelijk gemaakt om games te spelen met minimale limieten voor VRAM-gebruik.

Controleer hoeveel VRAM je hebt

Dedicated Video RAM, of VRAM, de informele term voor de hoeveelheid geheugen (RAM) waar de grafische verwerkingseenheid (GPU) van uw systeem toegang toe heeft, kan een belangrijke factor zijn in de gaming- en 3D-renderingprestaties van uw Windows-pc. Als er niet genoeg van is, moeten activa uit de veel langzamere systeemopslag worden gehaald.

Voordat u probeert het VRAM op uw Windows-pc te verhogen, moet u weten hoeveel u al hebt.

Als je een speciale grafische kaart gebruikt, is de enige manier om de hoeveelheid VRAM die je beschikbaar hebt te verbeteren, een betere grafische kaart te kopen met meer.

  1. Open het Windows Instellingen menu door op Windows-toets+ I. te drukken

    Als u Windows 7 of 8 gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop (of houdt u ingedrukt) op het bureaublad en selecteert u Schermresolutie en gaat u verder met stap 3.

  2. Selecteer System, gevolgd door Display in het linkermenu.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden totdat je Geavanceerde beeldscherminstellingen ziet. Selecteer het.
  4. Als je meer dan één beeldscherm in gebruik hebt, zorg er dan voor dat het hoofdscherm dat op je GPU is aangesloten, is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu bovenaan. Selecteer vervolgens Eigenschappen van beeldschermadapter.

    Image
    Image
  5. Het cijfer naast Dedicated Video Memory geeft aan hoeveel VRAM uw GPU momenteel beschikbaar heeft.

    Image
    Image

Als je niet zeker weet of je een speciale grafische kaart of een ingebouwde GPU-oplossing gebruikt, dan zal dit scherm je dat ook vertellen. Als uw Chip Type wordt vermeld als een AMD Radeon Graphics Processor of een Nvidia GTX-apparaat, bent u met behulp van een speciale grafische kaart. Als er Intel HD Graphics of AMD Accelerated Processing Unit staat, gebruik je onboard graphics en kun je mogelijk je VRAM verhogen.

Aanbevolen: