Hoe de internetsnelheid te verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe de internetsnelheid te verhogen
Hoe de internetsnelheid te verhogen
Anonim

Wat te weten

  • Ethernet gebruiken in plaats van een Wi-Fi-verbinding is een snelle manier om je internetsnelheid te verhogen.
  • Zorg ervoor dat uw router op een geschikte plaats staat zodat al uw apparaten er verbinding mee kunnen maken.
  • Overweeg om je router of internetpakket te upgraden als je het je kunt veroorloven.

Dit artikel legt zeven verschillende manieren uit om je internetsnelheid te verhogen, zodat je online kunt verbinden met hogere verbindingssnelheden dan voorheen.

Hoe kan ik mijn internetsnelheid verhogen?

Als je je internetsnelheid wilt verhogen en verbeteren, zijn er een paar verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Hier is een overzicht van de beste manieren, in volgorde van eenvoud.

Voordat u deze stappen probeert, moet u uw internetverbinding testen met behulp van een internetsnelheidstestsite, zodat u de resultaten kunt vergelijken nadat u de correcties hebt geprobeerd.

  • Herstart je router. Het klinkt te simpel om waar te zijn, maar het herstarten van je router kan je snelheden helpen verhogen, in ieder geval tijdelijk. De meeste technologie moet af en toe opnieuw worden opgestart om zo efficiënt mogelijk te werken en dat geldt ook voor routers.
  • Gebruik Ethernet in plaats van Wi-Fi. Wi-Fi is erg handig, maar biedt zelden de beste snelheden. Als je computer altijd op dezelfde plek staat, is het een goed idee om hem via een Ethernet-kabel op je router aan te sluiten. Op die manier krijgt u de meest betrouwbare service.
  • Update uw computer. Computers hebben onderhoud nodig. Als uw pc of Mac verouderde software heeft, kan dit van invloed zijn op hoe snel alles werkt, inclusief hoe snel uw internetsnelheid lijkt te zijn. Werk het besturingssysteem bij, evenals andere kernapps zoals antivirussoftware om zaken te helpen.
  • Switch van ISP of upgrade uw pakket. Als je het je kunt veroorloven om te upgraden, bel dan je ISP en upgrade je internetpakket. Op deze manier geniet je van veel hogere snelheden.
  • Gebruik een andere VPN. Als u een VPN gebruikt, zult u merken dat uw internetsnelheden langzamer zijn dan zonder. Overweeg om te investeren in een betere en snellere VPN om de vruchten van uw internetverbinding te plukken.
  • Wijzig uw DNS-serverinstellingen. Als u wat meer geavanceerde aanpassingen aan uw systeem wilt uitvoeren, wijzig dan de DNS-servers van de computer om het surfen op het web te versnellen. Het kan wat experimenteren vergen, maar het is het proberen waard.

Hoe kan ik mijn wifi-snelheid thuis verhogen?

Als je specifiek internet gebruikt via je wifi-verbinding en geen Ethernet kunt (of wilt) gebruiken, zijn er verschillende manieren om je internetsnelheid te verbeteren. Hier is een blik op de beste methoden.

  • Verklein de afstand tussen router en computer. Als je wifi-signaal vrij zwak lijkt, kan het helpen om je router dichter bij je computer en andere apparaten te plaatsen. Ook het verplaatsen van fysieke obstakels kan een verschil maken. Verplaats uw router om te zien of deze het wifi-signaal verbetert.
  • Minimaliseer het aantal apparaten op het netwerk Als je een huis vol slimme apparaten en andere gadgets hebt die verbinding maken met je wifi, kan het snel overweldigend worden. Verminder te allen tijde wat er met uw netwerk is verbonden en controleer nogmaals of niemand uw wifi-signaal gebruikt. Weet je, misschien heb je je buren toestemming gegeven om je wifi-signaal te gebruiken toen hun internet uit was en nu maken hun apparaten nog steeds verbinding met je netwerk.
  • Upgrade je router. Net als het upgraden van je ISP, is dit geen goedkope oplossing, maar als je router behoorlijk oud is, kan het tijd zijn om een nieuwe te kopen die sneller is en ondersteunt de nieuwste standaarden.

Hoe u uw wifi-kanalen beheert om de internetsnelheden te verhogen

Wanneer je je router instelt, kiest het apparaat vaak standaard een specifiek kanaalnummer. Als te veel routers hetzelfde kanaalnummer gebruiken en ze dicht bij elkaar staan, kan dit interferentie veroorzaken en uw internetverbinding vertragen.

Als je in een drukke omgeving woont, kan dit een bijzonder groot verschil maken voor je internetsnelheden. Hier leest u hoe u uw wifi-kanalen beheert om dat probleem te voorkomen.

Elke router heeft een andere gebruikersinterface, dus de betrokken stappen kunnen enigszins variëren, afhankelijk van uw routermodel.

  1. Log in op het beheerderspaneel van uw router. Dit is meestal door 192.168.0.1 in uw webbrowser te typen.
  2. Klik op Wireless of Wireless Settings.

    Image
    Image
  3. Zoek onder Draadloze instellingen Channel en verander dit in een ander nummer.

    Image
    Image
  4. Test je internetverbinding om te zien of de betrouwbaarheid is verbeterd.

FAQ

    Wat is een goede downloadsnelheid?

    De gewenste downloadsnelheid hangt af van hoe je internet gebruikt. Voor taken als internetten en e-mailen is 10 Mbps voldoende. Voor videostreaming en online games wordt 25 Mbps of meer aanbevolen. Hoe meer apparaten je hebt, hoe meer bandbreedte je nodig hebt.

    Wat is een goede uploadsnelheid?

    De uploadsnelheidsvereiste voor het voeren van een videogesprek met Skype is slechts 1,2 Mbps, maar u zult veel hoger willen als u meerdere apparaten op uw thuisnetwerk gebruikt. Een goede snelheid om naar te streven is 25 Mbps. Kijk voor een hogere uploadsnelheid of glasvezelinternet beschikbaar is in uw regio.

    Hoe verhoog ik de internetsnelheid op mijn PS4?

    Om je PS4-download sneller te maken, probeer je van DNS-server te wisselen of een proxyserver te gebruiken en zorg je ervoor dat Downloaden in rustmodus is ingeschakeld. Als de wifi op je PS4 traag is, gebruik dan indien mogelijk een bekabelde Ethernet-verbinding. Als u nog steeds problemen ondervindt, schakelt u Remote Play uit: Ga naar Settings > Remote Play Connection Settings > clear Enable Remote Playselectievakje.

    Hoe verhoog ik de internetsnelheid op mijn Android?

    Om je internetsnelheid op Android te verhogen, maak je ruimte vrij op je apparaat en sluit je alle apps die je niet gebruikt. Gebruik een app als Greenify om de algehele prestaties te verbeteren. Als je verbonden bent met je thuisnetwerk, kun je het beste je wifi-signaal versterken.

    Hoe weet ik of ik de internetsnelheid krijg waarvoor ik betaal?

    Ga naar een website voor het testen van internetsnelheid en vergelijk de resultaten met wat uw ISP belooft om er zeker van te zijn dat u de beloofde internetsnelheid krijgt. Mogelijk moet u uw router en modem upgraden om snel internet mogelijk te maken.

Aanbevolen: