Gebruiker verwijderen op PS4

Inhoudsopgave:

Gebruiker verwijderen op PS4
Gebruiker verwijderen op PS4
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Inlog-instellingen > Gebruikersbeheer > Gebruiker verwijderen. Selecteer het gebruikersaccount dat u wilt verwijderen > Delete.
  • Alle gegevens met betrekking tot de gebruiker worden verwijderd. Ook worden games, applicaties en media die door het profiel zijn gekocht, ontoegankelijk.

Dit artikel legt uit hoe je gebruikersprofielen van de PlayStation 4 verwijdert om ruimte vrij te maken voor games en andere multimedia-inhoud die je misschien leuk vindt.

Een gebruiker van je PlayStation verwijderen

Terwijl het verwijderen van gebruikers van je PlayStation 4 ruimte maakt voor meer van je inhoud, wil je misschien eerst contact opnemen met de persoon die het account heeft gemaakt voordat je doorgaat om geen van hun belangrijke informatie te verwijderen.

  1. Log in op een PlayStation-account op je PS4 en open de Settings optie bovenaan het scherm.
  2. Scroll naar beneden en selecteer de Login Settings optie.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden en selecteer de Gebruikersbeheer optie.
  4. Selecteer de Delete User optie.
  5. Selecteer de gebruikersaccount die je wilt verwijderen van je PlayStation.

    Image
    Image
  6. Bevestig de actie door de Delete knop te selecteren.

Het verwijderen van een account van je PlayStation is anders dan het verwijderen van het account bij Sony. Wanneer een account van je PlayStation wordt verwijderd, kan het account nog steeds opnieuw worden gedownload van de systemen van Sony.

Wat gebeurt er met een verwijderd account?

Als je een PlayStation-account van je systeem verwijdert, worden alle gegevens met betrekking tot de gebruiker, inclusief opgeslagen gamegegevens en schermafbeeldingen, verwijderd. Bovendien worden alle games, applicaties of media die door het profiel zijn gekocht ontoegankelijk omdat de licentie voor die inhoud ook wordt verwijderd; de enige uitzondering is wanneer een andere gebruiker op het systeem ook een licentie heeft voor het materiaal in kwestie.

Playstation-accounts kunnen opnieuw naar een systeem worden gedownload als een gebruiker je console opnieuw wil gebruiken. Het verwijderingsproces zoals hierboven beschreven verwijdert een account niet volledig van Sony's systeem; een ander proces moet worden gevolgd als u wilt dat een account volledig wordt verwijderd, maar dit verwijdert het account wel van uw systeem.

Als je een gebruikersprofiel op je PlayStation 4 verwijdert, worden opgeslagen gebruikersgegevens, screenshots en videoclips die ze hebben gemaakt, verwijderd. Bovendien zijn alle licenties voor games of media die door de gebruiker zijn gekocht, niet beschikbaar.

Hoe kan ik voorkomen dat ik accounts voor gasten aanmaak?

Het kan zijn dat het downloaden van een profiel naar je PlayStation te lastig is; bijvoorbeeld wanneer iemand alleen maar wil meedoen aan een spel dat u speelt. Als je alleen een tijdelijk account nodig hebt, overweeg dan om een gastaccount aan te maken voor je bezoeker. In plaats van in te loggen met een gebruikersaccount wanneer daarom wordt gevraagd, selecteert u de optie Nieuwe gebruiker toevoegen maar selecteert u vervolgens de optie Gastaccount.

Gastaccounts zullen alle bijbehorende gegevens volledig verwijderen zodra ze zijn uitgelogd. Sla niets op in een gastaccount dat u niet wilt verliezen bij het uitloggen.

Aanbevolen: