Hoe contacten in Alexa te blokkeren en deblokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe contacten in Alexa te blokkeren en deblokkeren
Hoe contacten in Alexa te blokkeren en deblokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Blokkeer alle contacten: Contacten > tik op uw naam > Allow Drop In (draai uit).
  • Blokkeer een specifiek contact: Contacten > tik op drie stippen > Block Contacts, dan selecteer contacten om block.
  • Deblokkeer contacten: Contacten > tik op drie stippen > Blokkeer contacten en tik vervolgens op Deblokkeren om een contact te deblokkeren.

Alexa kan een handige manier zijn om vrienden en familie te bellen als je je handen vol hebt, maar misschien wil je je oproepen beperken tot een klein handjevol mensen. Hier leest u hoe u contacten op Alexa kunt blokkeren en later kunt deblokkeren.

Alexa en spraakoproepen

Alexa's spraak- en video-oproepoptie, genaamd Alexa Communicate, heeft een paar dingen die belangrijk zijn om te weten:

Dit is alleen van toepassing op mensen die Alexa Communicate gebruiken. Je kunt niet voorkomen dat mensen je smartphone of andere apparaten bellen via deze app.

  • Je moet akkoord gaan om de Alexa-app toegang te geven tot je contacten en deze te uploaden vanaf je smartphone.
  • Je kunt in plaats daarvan contacten afzonderlijk toevoegen, en je kunt dat overwegen voor vrienden die hebben gevraagd om hun privacy te respecteren.
  • Je kunt niet worden gecontacteerd door vreemden via Alexa Communicate; de tool werkt alleen met contacten die je al hebt, en met een telefoon en een Alexa-apparaat dat een wifi-netwerk deelt.
  • Alexa Communicate kan alleen worden gebruikt tussen Amazon Echo-apparaten met Alexa, die zijn verbonden met een smartphone waarop de Alexa-app is geïnstalleerd. Je vrienden kunnen je Echo niet bellen vanaf hun telefoon, tenzij ze de Alexa-app hebben geïnstalleerd en je ze hebt ingeschakeld voor Drop-In.

Drop-In is niet op alle apparaten ingeschakeld en videogesprekken maken geen deel uit van Drop-In.

Stel Alexa in om alle contacten te blokkeren voor het gebruik van drop-in

Als je Drop-In helemaal niet wilt inschakelen, kun je het met een paar tikken uitschakelen. Met dit menu kunt u ook het verzenden van sms-berichten inschakelen en nummerherkenning in- of uitschakelen voor mensen die u bellen.

  1. Open de Alexa-app en tik vervolgens op Contacten.
  2. Tik bovenaan op je naam.
  3. Tik in het menu op de Allow Drop-In tuimelschakelaar om het uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Dat is het!

Hoe alleen specifieke contacten op Alexa te blokkeren

In andere gevallen wil je misschien helemaal niet meer van de persoon horen. Dit gebeurt via het menu Contacten. Dit is alleen van toepassing op mensen die de Alexa-app, een Alexa-apparaat en Alexa Communicate hebben ingeschakeld, dus hoewel je je contacten mogelijk op de contactenpagina ziet, zie je ze niet in het menu Contacten blokkeren.

  1. Open het menu van de Alexa-app en tik op Contacten.
  2. Tik op het drie stippen pictogram in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op Block Contacts. Dit laat je contacten zien waarvan je kunt voorkomen dat ze contact met je opnemen.

    Image
    Image
  3. Tik op Block en de persoon wordt geblokkeerd.
  4. Als je van gedachten verandert, kun je gewoon terugkeren naar hetzelfde menu. Je contact zal er nog steeds zijn, tik gewoon op Deblokkeren.

Aanbevolen: