Hoe u instellingen op uw Apple Watch kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u instellingen op uw Apple Watch kunt wijzigen
Hoe u instellingen op uw Apple Watch kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Om toegang te krijgen tot Instellingen, tikt u op het grijze en witte tandwielpictogram op de Home van het horlogescherm.
  • Instellingen: Tijd, Vliegtuigmodus, Bluetooth, Niet storen, Algemene instellingen, Helderheid, Tekst, Geluid en haptiek en Toegangscode.

Uw Apple Watch aanpassen via de instellingenfunctie is eenvoudig te doen, vooral als u begrijpt hoe het horloge is ingesteld en waar elke instelling zich bevindt.

Hoe naar Instellingen op Apple Watch te gaan

Zelfs zonder apps van derden, zoals die op Android-horloges, biedt het horloge veel basisfuncties die kunnen worden bediend via de interface Instellingen.

Om toegang te krijgen tot de instellingen, tik je op het grijze en witte tandwielvormige pictogram op het Startscherm van het horloge. Elke optie die in deze interface wordt gepresenteerd, wordt hieronder beschreven en weergegeven in de volgorde waarin deze op het apparaat wordt weergegeven.

Terwijl je elke optie selecteert, zul je nieuwe commando's en functies vinden om uit te proberen.

Verander de tijd

Je kunt de tijd die op je wijzerplaat wordt weergegeven via deze optie wijzigen, tot 60 minuten vooruit met het wiel en de bijbehorende Set-knop. Als je vaak te laat bent voor vergaderingen of iets anders, is deze zelf-geïnduceerde psychologische truc misschien wat je nodig hebt om een paar minuten eerder of op tijd te komen waar je moet zijn.

Dit is alleen van invloed op de tijd die op het gezicht wordt weergegeven, niet op de waarde die wordt gebruikt door waarschuwingen, meldingen en alarmen op uw horloge. Die functies gebruiken de actuele tijd.

Image
Image

Stel je horloge in op vliegtuigmodus

Dit gedeelte bevat een enkele knop die de vliegtuigmodus in- en uitschakelt. Indien geactiveerd, wordt alle draadloze transmissie op het horloge uitgeschakeld, inclusief Wi-Fi, Bluetooth en mobiele communicatie zoals telefoongesprekken en data.

Vliegtuigmodus is handig tijdens de vlucht, maar ook in elke andere situatie waarin je alle communicatiemethoden wilt onderdrukken zonder je apparaat uit te schakelen.

Wanneer ingeschakeld, wordt een oranje vliegtuigpictogram weergegeven aan de bovenkant van het horlogescherm.

Bluetooth in- of uitschakelen

Uw Apple Watch kan worden gekoppeld aan Bluetooth-accessoires zoals een hoofdtelefoon of een luidspreker. Alle Bluetooth-apparaten die zich in de koppelingsmodus bevinden en zich binnen het bereik van uw horloge bevinden, worden op dit scherm weergegeven. Een Bluetooth-apparaat kan worden gekoppeld door de respectieve naam te selecteren en indien gevraagd een sleutel of pincode in te voeren.

Het Bluetooth-scherm bevat twee secties, een voor standaardapparaten en een andere voor apparaten die specifiek zijn voor het bijhouden van uw gezondheidsstatistieken. Een veelgebruikt doel van de Apple Watch ligt in de mogelijkheid om dergelijke gegevens te controleren, inclusief uw hartslag en dagelijkse activiteit.

Om een Bluetooth-koppeling te verbreken, selecteert u het informatiepictogram naast de naam en tikt u op Apparaat vergeten.

Gebruik de Niet storen-functie

Dit gedeelte bevat alleen een aan/uit-knop. De modus Niet storen zorgt ervoor dat alle oproepen, berichten en andere waarschuwingen op het horloge worden gedempt. Dit kan ook worden in- en uitgeschakeld vanuit het Control Center, toegankelijk door omhoog te vegen terwijl u de wijzerplaat bekijkt en op het halvemaanpictogram te tikken.

Terwijl actief, is dit pictogram constant zichtbaar aan de bovenkant van het scherm.

Algemene instellingen van Apple Watch

De sectie Algemene instellingen bevat subsecties, elk hieronder beschreven.

Over

Het gedeelte Over biedt belangrijke informatie over het apparaat, waaronder de apparaatnaam, het aantal nummers, het aantal foto's, het aantal apps, de oorspronkelijke capaciteit (in GB), de beschikbare capaciteit, de watchOS-versie, het modelnummer, het serienummer, MAC-adres, Bluetooth-adres en SEID.

Deze sectie wordt vaak over het hoofd gezien, maar kan handig zijn bij het oplossen van een probleem op het horloge of een probleem met externe connectiviteit. Het kan ook worden gebruikt om te bepalen hoeveel ruimte er nog is voor apps, foto's en audiobestanden.

Oriëntatie

Met de Oriëntatie-instellingen kun je aangeven aan welke arm je je Apple Watch wilt dragen en aan welke kant de Digital Crown (ook bekend als de Home-knop) zich bevindt.

Tik in de kop Pols op Links of Rechts om samen te vallen met de gewenste arm. Als je je apparaat hebt omgedraaid zodat de Home-knop zich aan de linkerkant bevindt, tik je op Links onder de kop Digital Crown zodat het apparaat functioneert zoals verwacht.

Wakescreen

Om de batterij te sparen, is het standaardgedrag van de Apple Watch dat het scherm donker wordt wanneer het apparaat niet in gebruik is. Met de meerdere instellingen in het gedeelte Wake Screen kunt u bepalen hoe uw horloge uit zijn energiebesparende sluimer ontwaakt en wat er gebeurt als dat gebeurt.

Naar de bovenkant van het scherm bevindt zich een knop met het label Wake Screen on Wrist Raise, standaard ingeschakeld. Wanneer actief, zorgt het optillen van uw pols ervoor dat het horlogedisplay wordt ingeschakeld. Om deze functie uit te schakelen, tikt u op de knop zodat de kleur verandert van groen in grijs.

Onder deze knop staat een instelling genaamd On Screen Raise Show Last App, die de volgende opties bevat:

  • While In Session: toont alleen een app bij het opheffen van de pols tijdens de huidige sessie.
  • Binnen 2 minuten na laatste gebruik: de standaardoptie toont een app die in de afgelopen 120 seconden is gebruikt.
  • Binnen 1 uur na laatste gebruik: toont een app die in de afgelopen 60 minuten is gebruikt zodra u uw pols opheft.
  • Always: Toont de meest recente app die geopend was elke keer dat je je pols opheft.

De laatste Wake Screen-instelling, met het label On Tap, bepa alt hoe lang het scherm actief blijft nadat op het gezicht is getikt. Het bevat ook twee opties: Wake voor 15 seconden (standaard) en Wake voor 70 seconden.

Polsdetectie

Deze op beveiliging gebaseerde instelling kan detecteren wanneer uw horloge niet om uw pols zit. Het vergrendelt automatisch het apparaat en vereist uw toegangscode om toegang te krijgen tot de interface.

Hoewel dit niet wordt aanbevolen, kunt u deze functie uitschakelen door eenmaal op de bijbehorende knop te tikken.

Nachtstandmodus

De Apple Watch kan comfortabel op zijn zij liggen terwijl hij is aangesloten op de standaardoplader, waardoor het een ideale wekker op nachtkastje is als hij niet om je pols zit.

Nachtstandmodus is standaard ingeschakeld en geeft de datum en tijd horizontaal weer, evenals de alarmen die u mogelijk hebt ingesteld. Het horlogescherm wordt iets helderder naarmate het dichter bij de tijd komt dat uw alarm afgaat, bedoeld om u gemakkelijker wakker te maken.

Als u de nachtstandmodus wilt uitschakelen, selecteert u eenmaal de knop bovenaan dit gedeelte zodat deze niet langer groen is.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheidsinstellingen van het horloge helpen slechtzienden of slechthorenden om het meeste uit hun apparaat te halen.

Elke toegankelijkheidsgerelateerde functie die hieronder wordt beschreven, is standaard uitgeschakeld en moet afzonderlijk worden geactiveerd via deze instellingeninterface.

  • VoiceOver: Activeert een geïntegreerde schermlezer die u door de belangrijkste functies van het horloge en de ingebouwde apps zoals Agenda, Mail en Berichten leidt. De VoiceOver-lezer is beschikbaar in meer dan twee dozijn talen.
  • Zoom: Schakelt een virtueel vergrootglas in dat het scherm tot vijftien keer vergroot.
  • Reduce Motion: indien actief, wordt de beweging van de belangrijkste schermelementen, inclusief de pictogrammen op het startscherm, vereenvoudigd en nauw verbonden met uw navigatiegebaren.
  • Aan/Uit-labels: Vergezelt alle aan/uit-knoppen met een label dat duidelijk aangeeft of die instelling of optie momenteel actief is.

Siri

Zoals het geval is op andere draagbare apparaten van Apple, zoals de iPad en iPhone, is Siri beschikbaar op de Apple Watch om te dienen als een virtuele persoonlijke assistent om je pols. Het belangrijkste verschil is dat Siri, hoewel spraakgestuurd op het horloge, via tekst reageert in plaats van tegen je te praten zoals op een telefoon of tablet.

Als je met Siri wilt praten, activeer je het horlogescherm via een van de hierboven genoemde methoden en spreek je de woorden Hey Siri uit. U kunt ook toegang krijgen tot de Siri-interface door de Digital Crown (Home)-knop ingedrukt te houden totdat de woorden Waarmee kan ik u helpen? verschijnen.

Het gedeelte Siri-instellingen bevat één optie, een knop die de beschikbaarheid van de functie op het horloge schakelt. Het is standaard ingeschakeld en kan worden gedeactiveerd door eenmaal op deze knop te tikken.

Regelgevend

De sectie Regelgeving bevat geen configureerbare instellingen. In plaats daarvan wordt informatie over het apparaat weergegeven, inclusief het modelnummer, FCC-ID en landspecifieke nalevingsdetails.

Reset

Het gedeelte Reset van de interface voor horloge-instellingen kan één knop bevatten, maar het is waarschijnlijk de krachtigste. Met het label Wis alle inhoud en instellingen, als u deze optie selecteert, wordt de telefoon teruggezet naar de standaardstatus. Hiermee wordt het activeringsslot echter niet verwijderd. U moet het horloge ontkoppelen als u dat wilt verwijderen.

Image
Image

Helderheid & Tekstgrootte Keuzes

Vanwege de relatief kleine schermgrootte van de Apple Watch is het soms nodig om het uiterlijk aan te passen, vooral bij het bekijken van de inhoud in slechte lichtomstandigheden.

De Helderheid en tekstgrootte instellingen bevatten schuifregelaars waarmee u de helderheid van het scherm kunt aanpassen, de grootte van de woordenstroom in alle apps die dynamische tekst ondersteunen, en een knop die een overkoepelend vet lettertype aan en uit.

Geluid & Haptiek Instellingen

De instellingen voor Geluid en haptiek regelen het volumeniveau van alle waarschuwingen met de schuifregelaar boven aan het scherm. Scrol omlaag naar de schuifregelaar Haptische sterkte om de intensiteit van de tikken die u op uw pols voelt te dicteren wanneer er een waarschuwing is.

In deze sectie zijn ook de volgende knoppen te vinden, afgewisseld met de bovenstaande schuifregelaars:

  • Stille modus: Audio-alarmen en waarschuwingen worden gedempt wanneer deze optie is ingeschakeld.
  • Prominent Haptic: Wanneer deze optie is ingeschakeld, wordt een extra tik toegevoegd aan alle veelvoorkomende waarschuwingen.
  • Tap to Speak Time: Deze instelling is standaard ingeschakeld en zorgt ervoor dat het horloge de huidige tijd hoorbaar aankondigt wanneer u op het Mickey- of Minnie Mouse-personage op de wijzerplaat tikt.

Beveiligingen met toegangscode

De toegangscode van uw horloge is belangrijk, omdat deze beschermt tegen ongewenste ogen die toegang hebben tot uw privéberichten, gegevens en andere gevoelige informatie.

In het gedeelte Toegangscode-instellingen kunt u de toegangscodefunctie uitschakelen (niet aanbevolen), uw huidige viercijferige code wijzigen en de functie Ontgrendelen met iPhone in- of uitschakelen. De functie Ontgrendelen met iPhone zorgt ervoor dat het horloge automatisch wordt ontgrendeld wanneer u uw telefoon ontgrendelt, zolang het horloge op dat moment om uw pols zit.

Aanbevolen: