Virtual Desktop laat je overal werken

Inhoudsopgave:

Virtual Desktop laat je overal werken
Virtual Desktop laat je overal werken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Virtual Desktop laat je eenvoudig verbinding maken met je pc om games te spelen of werk gedaan te krijgen.
  • Met een nieuwe draadloze streamingfunctie kun je PC VR-titels op de Quest gebruiken als je een compatibele pc hebt.
  • Virtual Desktop was een ongelooflijke ontsnapping uit de dagelijkse beperkingen van mijn thuiskantoor.
Image
Image

Uitgestrekt op mijn bank, bewonderde ik het uitzicht op een spiraalnevelstelsel uit het raam terwijl ik op drie gigantische monitoren tegelijk werkte.

Thuiswerken kan erger zijn, dacht ik bij mezelf. Deze opstelling was niet op een ruimteschip, maar kwam in plaats daarvan met dank aan de onlangs bijgewerkte Virtual Desktop-app ($ 19,99) voor de Oculus Quest 2. Lees verder voor meer details, maar hier is de afhaalma altijd: ga gewoon naar buiten en koop het als je een Oculus hebt.

Dit is niet de eerste rodeo van Virtual Desktop op de Oculus. In 2019 arriveerde de app op de Quest, waardoor draadloze pc-streaming mogelijk werd, maar de functie werd later verwijderd.

De pc-streamingfunctie is nu terug en kan worden gekocht via de Oculus Quest-winkel zonder sideloading. Met de nieuwe functie voor draadloos streamen kun je PC VR-titels op de Quest gebruiken als je een compatibele pc hebt.

“Mijn favoriete ding over Virtual Desktop is de mogelijkheid om verschillende omgevingen te kiezen.”

Meer ruimte, ook al is het virtueel

Ik bracht mijn tijd door met werken in plaats van te spelen op Virtual Desktop, en de productiviteitsboost is reden genoeg om de app te kopen. De vrijheid en ruimte hebben om op verschillende monitoren te werken is een ongelooflijke prestatie en toont het potentieel van virtual reality om meer te doen dan alleen gamen.

Het instellen van de app was eenvoudig. Ik heb het gewoon gedownload van de Oculus-winkel en werd ook gevraagd om een begeleidende app op mijn MacBook Pro te downloaden. Vanaf daar was het een kwestie van gewoon mijn Oculus-gebruikersnaam intypen op mijn Mac, en ik was meteen verbonden.

Mijn favoriete ding over Virtual Desktop is de mogelijkheid om verschillende omgevingen te kiezen. Zoals veel mensen verveel ik me na bijna een jaar lockdown van de binnenkant van mijn echte appartement.

Het was spannend om te kiezen tussen verschillende werkruimten. Ik heb een tijdje heen en weer geslingerd tussen huiselijke kantoren en exotische ruimtescènes.

Image
Image

Maar het was tijd om te werken. Dus ik opende wat documenten op mijn Mac en kon bestanden snel bekijken. Typen was een ander verhaal. Er is een virtueel toetsenbord in de app dat goed genoeg werkte, maar het was niet snel genoeg om veel te tekenen.

Er zouden manieren zijn om een echte Bluetooth-muis en -toetsenbord aan te sluiten, maar na enkele uren prutsen kon ik dit doel niet bereiken.

Ondanks de snafu met het toetsenbord, kan ik niet genoeg benadrukken wat een verschil mijn routine heeft gemaakt om in virtual reality te kunnen werken. Het had iets magisch om al mijn bestanden op de Oculus-headset te kunnen zien.

Het opende een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor wat ik kon zien doen in VR. Ik ben in het echte leven nooit iemand met meerdere monitoren geweest, maar het was geweldig om verschillende monitoren virtueel te kunnen gebruiken.

Nieuwe perspectieven op mijn werk

Virtual Desktop was een ongelooflijke ontsnapping uit de dagelijkse beperkingen van mijn thuiskantoor. Een bonus is dat ik ontdekte dat het bekijken van mijn documenten in virtual reality me een heel nieuw perspectief op mijn werk gaf.

In voorgaande jaren moest ik misschien een pauze nemen van mijn laptop of een blokje om om deze afstand te halen. Het was van onschatbare waarde om een headset op te kunnen doen en mijn werk vanuit een andere hoek te bekijken.

Het was spannend om te kiezen tussen verschillende werkruimten.

Hoe graag ik Virtual Desktop ook heb gebruikt, ik weet niet zeker hoeveel ik het uiteindelijk zal gebruiken. De fout ligt niet bij de software. maar met de beperkingen van de Oculus-headset.

Ik merkte dat ik de headset constant aanpaste en na minder dan een uur begon hij heet en ongemakkelijk te worden. De weergavekwaliteit is niet wat ik gewend ben in vergelijking met het haarscherpe scherm op mijn nieuwere MacBook.

Ik kan niet wachten tot er meer geavanceerde virtual reality-headsets op de markt komen. Zodra headsets comfortabeler worden en betere beeldschermen bevatten, zou ik mezelf gemakkelijk urenlang Virtual Desktop of een vergelijkbare app kunnen zien gebruiken. Wie heeft er een thuiskantoor nodig als je virtual reality hebt?

Aanbevolen: