Hoe u uw Android-telefoon kunt verbinden met een flashstation

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-telefoon kunt verbinden met een flashstation
Hoe u uw Android-telefoon kunt verbinden met een flashstation
Anonim

Wat te weten

  • Koop een flashstation met een connector die bij je telefoon past, hoogstwaarschijnlijk USB-C of microUSB. Sluit hem aan.
  • Als je al een flashstation hebt, koop dan een adapter om het USB-station op de telefoon aan te sluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Android-telefoon kunt verbinden met een flashstation door een USB-station te kopen met een connector die bij uw telefoon past of door een adapter te gebruiken.

Hoe USB-opslag op Android aan te sluiten

Moderne telefoons hebben meer opslagruimte dan ooit en er zijn meerdere manieren om dit verder uit te breiden. Hoewel de meesten misschien kiezen voor cloudopslag of een SD-kaart toevoegen aan hun mobiele apparaat, heeft een flashstation voor je Android-telefoon zijn voordelen.

Het enige probleem met het gebruik van een USB-station dat op uw Android-apparaat is aangesloten, is dat smartphones doorgaans geen compatibele connector hebben. De meeste flashdrives hebben USB type A-poorten, waardoor ze ideaal zijn voor aansluiting op oudere pc's en laptops, maar nutteloos (in ieder geval in eerste instantie) om ze op uw smartphone aan te sluiten.

Image
Image

Maar dat is niet altijd het geval. De eenvoudigste manier om een USB-drive op uw Android-smartphone aan te sluiten, is door er een te kopen met de juiste USB-connector erin ingebouwd en deze vervolgens op uw apparaat aan te sluiten.

  • Controleer welke poort je telefoon heeft. De meeste moderne apparaten hebben een enkele USB-poort voor opladen en gegevensoverdracht. Sommige recente apparaten hebben USB-C, terwijl oudere apparaten microUSB hebben.
  • Als je weet wat je nodig hebt, ga dan naar een algemene winkelwebsite zoals Amazon en zoek naar je USB-standaard gevolgd door 'Flash', bijvoorbeeld 'microUSB flash'.

Er zijn een aantal factoren waarmee u rekening wilt houden bij het maken van uw keuze:

  • Compatibiliteit: zorg ervoor dat de flashdrive de USB-connector van uw smartphone heeft. Als uw telefoon microUSB gebruikt, wilt u dat de flashdrive de juiste mannelijke connector heeft. Als je apparaat USB-C is, wil je er zeker van zijn dat het een mannelijke versie van de connector heeft.
  • Speed: microUSB en USB-C zijn belangrijk voor compatibiliteit, maar garanderen niet noodzakelijk een hoge snelheid. U wilt op zijn minst USB 3.0, hoewel USB 3.1 nog steeds sneller is. Hogere snelheden betekenen minder wachten bij het overzetten van grote bestanden tussen je telefoon en de flashdrive.
  • Veelzijdigheid: Als u alleen de flashdrive op uw smartphone wilt aansluiten, is er maar één connector nodig. Er zijn er echter ook met microUSB/USB-C-connectoren en een USB-type A-connector aan de andere kant, waardoor het gemakkelijk is om de flashdrive op uw pc of laptop aan te sluiten om gegevens tussen beide apparaten over te dragen.
  • Opslaggrootte: als u slechts een back-up wilt maken van een paar afbeeldingen, video's of documenten, is 32 GB waarschijnlijk meer dan voldoende extra opslagruimte. Als u echter de gegevens van hele telefoons tegelijk wilt opslaan of overdragen en verwacht dit vaak te doen, wilt u misschien kiezen voor een grotere flashdrive van 128 GB of zelfs 256 GB. Sommige opties kunnen oplopen tot een terabyte, maar ze zijn duur.

Een USB-telefoonadapter gebruiken

Als de specifieke flashdrive die je wilt niet de connector heeft die je nodig hebt, heb je nog geen pech gehad. Er zijn adapters die u kunt gebruiken die als tussenpersoon fungeren tussen de twee USB-standaarden. Ze komen in de vorm van kabels en kleine adapters, die weinig meer zijn dan USB-headers aan elk uiteinde.

Image
Image

Dezelfde soort aankoopbeslissingen spelen een rol bij adapters als bij de schijven. Er is echter nog een aspect waarmee u rekening moet houden: mannelijke en vrouwelijke adapterheaders moeten correct zijn om verbinding te maken met uw apparaat en flashstation.

U wilt waarschijnlijk een mannelijke microUSB/USB-C-connector om op uw smartphone aan te sluiten en een vrouwelijke USB type-A voor uw flashdrive, maar zorg ervoor dat deze correct is voor uw specifieke hardware voordat u deze koopt.

Net als bij de USB-flashstations, moet u rekening houden met de juiste snelheid van de adapter. Velen zijn alleen USB 2.0, wat ernstige gevolgen kan hebben voor uw gegevensoverdrachtsnelheden.

Waarom een Android-flashdrive gebruiken?

Het hebben van een telefoonflashstation lijkt misschien een beetje onhandig in vergelijking met meer interne opslag of het gebruik van een cloudservice, maar beschouw het als een externe schijf voor uw pc of laptop. Het staat volledig los van uw apparaat, dus als uw mobiele telefoon beschadigd raakt of kwijtraakt, is er nog steeds een veilige back-up van uw gegevens. U heeft ook volledige controle over de locatie en distributie. Het is veilig zolang je het veilig bewaart, waardoor je de controle hebt over hoe beschermd de opgeslagen gegevens zijn.

Beter nog, met het grotere formaat van een aangesloten flashstation, kunt u de opslagruimte van uw mobiele telefoon oneindig vergroten door honderden tot honderden gigabytes toe te voegen als u meer dan één apparaat gebruikt of besluit er veel aan uit te geven een grote.

Aanbevolen: