Hoe de Xbox Series X- of S-controller met Android te verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe de Xbox Series X- of S-controller met Android te verbinden
Hoe de Xbox Series X- of S-controller met Android te verbinden
Anonim

Wat u moet weten:

  • Houd de kleine knop bovenaan de controller ingedrukt totdat de Xbox-knop begint te knipperen om Bluetooth-koppeling in te schakelen.
  • Tik op je Android-telefoon op Instellingen > Bluetooth en selecteer je controller onder Beschikbare apparaten.
  • Je kunt games streamen naar de Xbox-app vanaf je gameconsole en spelen. Niet alle Android-games zijn compatibel met controllers.

Dit artikel leert je hoe je een Xbox Series X- of S-controller aansluit op je Android-smartphone.

De Xbox Series X- of S-controller verbinden met Android

Android-smartphones hebben genoeg games tot hun beschikking, dus het is slim om je Xbox Series X- of S-controller te kunnen verbinden met je Android-telefoon. Hier leest u hoe u de Xbox-controller verbindt met Android met de nadruk op het koppelen van uw Xbox Series X- of S-controller aan uw telefoon.

Opmerking:

Deze instructies werken ook met alle Bluetooth-compatibele Xbox One-controllers en de Xbox Elite Wireless Controller Series 2. Niet alle Android-telefoonmenu's zijn echter identiek en sommige stappen en menu-opties variëren enigszins, afhankelijk van de telefoon.

  1. Schakel je Xbox Series X- of S-controller in door het Xbox-logo in het midden van de controller ingedrukt te houden.
  2. Houd de kleine knop bovenaan de controller ingedrukt totdat de Xbox-knop begint te knipperen.
  3. Op je Android-telefoon, tik op Instellingen.
  4. Tik op Bluetooth.

  5. Uw Xbox-controller zou nu moeten verschijnen als een van de te koppelen apparaten onder Beschikbare apparaten.

    Image
    Image
  6. Tik op de naam van de Xbox-controller en wacht even totdat de koppeling van kracht wordt.
  7. De controller is nu gekoppeld aan je Android-smartphone.

Hoe u uw Xbox Series X- of S-controller loskoppelt van uw Android-smartphone

Wilt u uw Xbox Series X- of S-controller loskoppelen als u klaar bent met spelen? Dit is wat je moet doen op je Android.

Opmerking:

Je kunt ook de gloeiende Xbox-knop op de controller een paar seconden ingedrukt houden om hem uit te schakelen.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Bluetooth.

    Image
    Image
  3. Tik op de i naast de genoemde controller.
  4. Tik op Verbinding verbreken.

    Image
    Image

    Tip:

    Als je de koppeling liever ontkoppelt en je hem opnieuw moet koppelen als je hem opnieuw wilt gebruiken, tik je op unpair.

    Wat kan ik doen met de aangesloten controller?

    Weet je niet wat je nu moet doen nu je je Xbox Series X- of S-controller hebt aangesloten op je Android-telefoon? Hier is een korte blik op wat u wel en niet kunt doen.

    • Het is mogelijk om Xbox-games van je console naar je Android-telefoon te streamen. Via de Xbox-app kun je games rechtstreeks vanaf je gameconsole spelen zonder dat je voor de uw televisie. Het werkt alleen via je lokale netwerk, maar het kan handig zijn als iemand de tv opneemt en je toch je favoriete spel wilt spelen.
    • Je kunt games op afstand streamen via de Cloud Gaming-app. Heb je een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap? Je kunt games streamen met de Cloud Gaming-bèta-app zonder dat je eerst games naar je console hoeft te downloaden. Het is een geweldige manier om een spel uit te proberen zonder uren te hoeven wachten voordat het is gedownload.
    • Je kunt elke Android-game spelen die controllers ondersteunt. Veel Android-games ondersteunen controllers, dus let erop en speel ze met je glanzende Xbox Series X- of S-controller in plaats van te vertrouwen op touchscreen-opties.
    • Je kunt niet door het startscherm van je Android-telefoon navigeren met de controller. Je kunt je Xbox-controller niet als een muis gebruiken en tussen apps schakelen of ermee onderhandelen over menu's. Het is uitsluitend bedoeld om compatibele games mee te spelen en niets anders.

Aanbevolen: