De fluistermodus van Alexa instellen

Inhoudsopgave:

De fluistermodus van Alexa instellen
De fluistermodus van Alexa instellen
Anonim

Wat te weten

  • Spraakopdracht: zeg met je normale stem: "Alexa, zet de fluistermodus aan." Alexa bevestigt door te zeggen: "Fluisterende reacties zijn ingeschakeld."
  • Alexa-app: Ga naar Hoofdmenu > Instellingen > Selecteer Alexa-account > Alexa Voice Responses > Whispered Responses. Schakelen naar Aan positie.
  • Whisper Mode stelt Alexa in staat om te herkennen en te reageren met een gefluisterde stem. Zeg 'Alexa, zet de fluistermodus uit' om uit te schakelen.

Als je door je huis loopt terwijl je praat (of schreeuwt) tegen je Echo-apparaat, kan dit voor anderen afleidend zijn, daarom heeft Amazon de fluistermodus ontwikkeld, zodat je Alexa kunt gebruiken zonder de rest van je huishouden te storen.

Alexa Whisper Mode activeren

Whisper-modus is standaard niet ingeschakeld in de Alexa-app of Echo-apparaten. Het moet geactiveerd zijn. Er zijn twee manieren om de functie Fluistermodus/Gefluisterde reacties van Alexa te activeren: via spraakopdracht en via de instellingen van de Alexa-app.

Zelfs als de fluistermodus is uitgeschakeld, herkennen de Alexa-app en ondersteunde echo-apparaten gefluisterde commando's, maar ze reageren op het standaardvolumeniveau. Om gefluisterde antwoorden te ontvangen, moet Gefluisterde antwoorden zijn ingeschakeld.

Spraakopdracht

De eenvoudigste manier om de Alexa Whisper-modus te activeren, is door de opdracht uit te spreken via een Echo, partnerapparaat (zoals de Polk Command Bar, Sonos One/Beam, Bose Soundbar 500/700, Bose Home Speaker 500), of Fire TV (met Alexa Voice Remote). Zeg gewoon (met je normale stem) "Alexa, zet de fluistermodus aan", en Alexa zal antwoorden met een bevestiging dat "gefluisterde reacties is ingeschakeld".

Alexa-app

Als je geen spraakopdracht wilt gebruiken om de Alexa Whisper-modus te activeren, volgen hier de stappen om het in te stellen met de Alexa-app.

  1. Open de Alexa App op je smartphone. Tik op de drie lijnen in de linkerbovenhoek van het app-scherm. U komt in het Hoofdmenu.

    Image
    Image
  2. Tik in het hoofdmenu op Instellingen en vervolgens Selecteer Alexa-account.

    Image
    Image
  3. Selecteer in je Alexa-accountinstellingen Alexa Voice Responses en vervolgens Whispered Responses. Duw het Aan/Uit-pictogram naar de Aan-positie.

    Image
    Image

Zodra de Whisper-modus is ingeschakeld via een gesproken opdracht naar een Echo-apparaat, Fire TV met Voice Remote of handmatig via de Alexa-app, wordt deze actief en bruikbaar voor alle Alexa-apparaten die je mogelijk op hetzelfde account hebt.

Hoe Alexa Whisper-modus werkt

In tegenstelling tot normale spraak, worden bij fluisteren geen stembandtrillingen gebruikt om het geluid te produceren dat normaal gesproken kan worden herkend door een spraakassistent.

Amazon heeft de relaties tussen spraakpatroonherkenning, stemgeluidsfrequenties, geluidsrichting en stilteniveaus die normale en gefluisterde spraak onderscheiden, verfijnd. Hierdoor kan Alexa een normale of gefluisterde stem herkennen en erop reageren.

Image
Image

Wat gebeurt er bij het gebruik van de fluistermodus

Als de fluistermodus is ingeschakeld, reageert Alexa nog steeds met een normale stem als je commando's uitspreekt of vragen stelt met een normale stem.

Als je echter fluisterend met Alexa praat, zal deze op zijn beurt fluisterend reageren op dingen die "zij" normaal gesproken direct antwoordt, zoals de tijd, het weer, verkeer, het aanpassen van een thermostaat, recepten lezen en meer.

Fluistermodus werkt alleen in het Engels.

Bovendien, wanneer je een fluistermodus gebruikt om toegang te krijgen tot en te luisteren naar een muziekservice, hoewel Alexa fluisterend zal reageren om de opdracht uit te voeren, zal de eigenlijke muziekservice op het normale volume worden afgespeeld. Je moet Alexa een extra commando geven met een normale of gefluisterde stem om het volume van de muziek desgewenst te verlagen.

Als je Alexa-apparaat je gefluister niet lijkt te herkennen en er zijn andere geluiden in de kamer, dan kunnen deze interferentie veroorzaken. Als je dit probleem tegenkomt, moet je misschien dichter bij je Alexa-apparaat komen bij het fluisteren van opdrachten. Net zoals mensen een verschillende gevoeligheid voor fluisteren hebben, afhankelijk van ander geluid en afstand, zo heeft de Alexa Whisper Mode dat ook.

Er is anekdotisch gemeld dat sommige Alexa-apparaten beter reageren op gefluisterde commando's dan andere. Als je meerdere Alexa-apparaten hebt, test dan de Whisper-modus op allemaal om te zien welke het beste werken.

Alexa Whisper Mode uitschakelen

Om de Alexa-fluistermodus uit te schakelen, kun je gewoon met een normale of gefluisterde stem zeggen: "Alexa zet de fluistermodus uit" of je kunt dezelfde stappen in de Alexa-app doorlopen die je hebt gebruikt om het te activeren, maar schuif het Aan/Uit-pictogram op Uit wanneer u bij de stap Gefluisterde reacties in instellingen komt.

Aanbevolen: