Hoe maak je een WhatsApp-back-up

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een WhatsApp-back-up
Hoe maak je een WhatsApp-back-up
Anonim

Wat te weten

  • Tik in de WhatsApp-app op Instellingen > Chats > Chatback-up >Back-up om een kopie van je chatgeschiedenis in de cloud op te slaan.
  • Om een enkel chatgesprek op te slaan, tikt u op de naam van het contact (iOS) of tikt u op de drie stippen > Meer (Android), tik vervolgens op Chat exporteren.
  • Opmerking: je kunt geen back-ups maken van chats of ze exporteren met de Windows- of webversies van WhatsApp, dus je moet de app gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up kunt maken van je WhatsApp-chatgeschiedenis op iPhone, Android, Windows en het web.

Hoe een back-up te maken van WhatsApp-berichten op iPhone en Android

Je WhatsApp-chatgeschiedenis kan gratis worden geback-upt vanuit de WhatsApp-app door Apple's iCloud-service op iPhone of Google Drive te gebruiken als je een Android-smartphone bezit. Het proces voor het maken van een back-up van WhatsApp-berichten is identiek voor beide mobiele besturingssystemen.

Het gebruik van iCloud of Google Drive is verplicht, aangezien WhatsApp geen back-up maakt van gesprekken op zijn eigen servers. Deze oplossingen van derden zijn nodig.

De WhatsApp-chatback-up is meestal ingesteld om maandelijks automatisch een back-up van uw chatgeschiedenis op de achtergrond te maken, maar u kunt ook handmatig een back-up maken wanneer u maar wilt.

Hier is hoe het te doen.

  1. Open de WhatsApp-app op je iPhone of Android en tik op Instellingen.
  2. Tik op Chats.
  3. Tik op Chatback-up.

    Image
    Image
  4. Tik op Maak nu een back-up als je een iPhone gebruikt of BACK UP als je Android gebruikt. Een kopie van je volledige WhatsApp-chatgeschiedenis wordt opgeslagen in een ZIP-bestand en geüpload naar de verbonden cloudservice.

    Hoe lang de back-up duurt, kan verschillen, afhankelijk van het aantal chatberichten dat je op je apparaat hebt staan en de snelheid van je internetverbinding.

  5. Als u de frequentie van uw automatische back-ups wilt aanpassen, tikt u op Automatische back-up en tikt u op Dagelijks, Wekelijks, of Maandelijks . U kunt ook Off selecteren als u automatische back-ups van chats volledig wilt uitschakelen.

    Image
    Image

Een back-up maken van een individuele WhatsApp-chatgeschiedenis

Als je alleen berichten van een enkel chatgesprek met een persoon of groep wilt opslaan, ondersteunen de Android- en iPhone WhatsApp-apps beide de optie om een hele chatthread naar jezelf of iemand anders te sturen die een kopie wil via een e-mail- of berichtenapp of via een cloudservice zoals Dropbox.

  1. Open de WhatsApp-app op je smartphone en navigeer naar de chat die je wilt exporteren.
  2. Op iPhone: tik op de naam van het contact boven aan het scherm. Tik niet op hun foto.

    Op Android: tik op het pictogram dat eruitziet als drie stippen om een menu te openen en tik vervolgens op Meer.

  3. Tik op Chat exporteren.

    Image
    Image
  4. Tik op Media bijvoegen als u de foto's en video's van de chat samen met de tekst wilt exporteren of tik op Zonder media om de berichten.
  5. Op de iPhone kun je de geëxporteerde chatgeschiedenis verzenden via verschillende geïnstalleerde berichten- of cloudopslag-apps. Tik op de service van je voorkeur om de chatgeschiedenis naar die app te exporteren.

    Image
    Image

    Op Android worden de geëxporteerde gegevens automatisch toegevoegd aan een e-mail die u naar uzelf of naar iemand anders kunt sturen.

    Bij het exporteren van WhatsApp-chatberichten op Android, bent u beperkt tot 10.000 berichten als u media samen met de tekst opslaat of 50.000 wanneer u alleen tekst exporteert.

Waarom een back-up maken van WhatsApp?

In tegenstelling tot rivaliserende chat-apps die de chatgeschiedenis van een gebruiker opslaan op de servers van een bedrijf in de cloud, worden WhatsApp-chats lokaal opgeslagen op het apparaat dat wordt gebruikt. Hoewel dit de gegevensbeveiliging verhoogt, betekent dit ook dat je regelmatig een back-up van je chatgeschiedenis wilt maken voor het geval je telefoon of computer kapot gaat.

Een WhatsApp-back-up kan ook worden gebruikt om gesprekken op een nieuw apparaat te herstellen als u een upgrade naar een nieuwe Android-smartphone of iPhone uitvoert en niets wilt verliezen.

WhatsApp-gesprekken worden beschermd door end-to-end-codering, net als back-ups. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u de bescherming verliest terwijl u uw bericht- en bijlagegeschiedenis beveiligt.

Kan ik een WhatsApp-chatback-up maken op Windows?

Helaas is het niet mogelijk om chats te back-uppen of te exporteren in de Windows WhatsApp-app, maar dit is geen reden tot ongerustheid, aangezien de Windows-versie in wezen slechts een spiegel is van je WhatsApp-hoofdaccount dat zich op je smartphone bevindt.

De WhatsApp-chatgeschiedenis op uw bureaublad moet identiek zijn aan die op uw iPhone of Android-smartphone, aangezien ze gegevens in re altime synchroniseren. Dus om een back-up te maken van wat u op uw computerscherm ziet, hoeft u alleen maar een back-up te maken van de chatgeschiedenis op de verbonden smartphone die is gesynchroniseerd met het account dat in gebruik is in de Windows-app.

Is het mogelijk om WhatsApp-berichten op het web te back-uppen?

De webversie van WhatsApp, die beschikbaar is in de meeste internetbrowsers, werkt op vrijwel dezelfde manier als de Windows-app en geeft je alleen toegang tot een account dat aan een smartphone is gekoppeld.

Net als bij de Windows WhatsApp-app, moet je een back-up maken via de bijbehorende Android-smartphone of iPhone om een WhatsApp-chatgeschiedenis van internet bij te werken.

Aanbevolen: