M1 Mac SSD's werken mogelijk overuren

Inhoudsopgave:

M1 Mac SSD's werken mogelijk overuren
M1 Mac SSD's werken mogelijk overuren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een populaire schijfanalysetool laat zien dat M1-Macs in slechts enkele maanden tijd een leven lang aan gegevens naar hun SSD schrijven.
  • SSD's kunnen maar een eindig aantal keren worden geschreven.
  • Het is mogelijk dat de Macs gewoon onjuiste gegevens rapporteren.
Image
Image

Apple's M1 Macs overbelasten mogelijk hun interne SSD's. Ze wisselen zoveel gegevens uit dat schijven die zijn ontworpen om 10 jaar te werken misschien maar een paar maanden meegaan.

Er is iets raars aan de hand in de nieuwe Apple Silicon Macs, en het probleem kan zijn "bestanden verwisselen." Ruilen gebeurt wanneer een computer geen beschikbare RAM meer heeft, of als u denkt dat sommige gegevens die in het RAM worden bewaard, prima zijn op de langzamere SSD totdat ze nodig zijn. Wat de oorzaak ook is, het besturingssysteem schrijft veel meer gegevens dan normaal. Maar zou M1 Mac eigenaren zich zorgen maken?

"Gebruik de computer zoals je verwacht de computer te gebruiken", schrijft MacRumors-forumgebruiker deeddawg. "Evalueer de situatie als je het einde van je garantiedekking nadert, of dat nu een of drie jaar is."

Hoe u uw SSD-gebruik kunt controleren

Voor een snelle blik op je SSD-gebruik heb je de Activity Monitor-app nodig, waar je kunt zien dat gegevens in re altime worden geschreven, evenals het totale aantal gelezen en geschreven bytes.

Als je diepere statistieken over je schijfgebruik wilt, moet je Terminal openen, het op tekst gebaseerde venster in de Unix-onderbuik van de Mac. Je moet ook iets installeren met de naam S. M. A. R. T. Monitoring Tools, wat het gemakkelijkst wordt gedaan door de pakketbeheerder Homebrew.

Als je de juiste opdracht uitvoert, zie je een uitvoer zoals deze:

Die uitlezing toont 150TB geschreven 432 gebruiksuren. Dat is 18 dagen, als de computer daadwerkelijk 24/7 aan was.

Moet u zich zorgen maken over overmatig SSD-gebruik?

Zou je je hier zorgen over moeten maken? Ja en nee. Ten eerste doet je M1 Mac dit misschien niet eens. En zelfs als dat zo is, is een moderne SSD uitgerust om behoorlijk wat gebruik te weerstaan. Ze hebben zelfs extra "verborgen" sectoren gereserveerd om alleen in gebruik te worden genomen wanneer de in gebruik zijnde sectoren beginnen te verslijten.

Toch, als je Mac echt zijn eigen SSD aan het verscheuren is, verkort je zijn levensduur. Elke geheugencel kan slechts een bepaald aantal keren worden geschreven. Hoe meer je schrijft, hoe sneller je die limiet bereikt, en sommige gebruikers melden dat hun gebruik al na een paar maanden 10% van hun limiet heeft bereikt.

Image
Image

Een andere mogelijkheid is dat de SMART-gegevenstools onjuiste gebruikscijfers rapporteren. Volgens Apple Insider is Apple op de hoogte van het probleem en weet het dat de S. M. A. R. T. gegevens kloppen niet. Dat wil zeggen, de S. M. A. R. T. Monitoring Tools werken blijkbaar prima. Het zijn de Macs die onjuiste gegevens rapporteren.

Wat kunt u nu doen?

Als je je hier zorgen over maakt of gewoon nieuwsgierig bent, moet je de S. M. A. R. T. gereedschap en een kijkje nemen, dan wachten. Als dit slechts een rapportagefout is, hoeft u zich geen zorgen te maken. Als het een echt probleem is en de SSD's van de Mac worden echt wild, dan is het een garantieprobleem en moet je het tegen het einde van je garantieperiode opnieuw controleren.

Hoe dan ook, geen paniek. Hoe dit ook afloopt, je zou gedekt moeten zijn.

Aanbevolen: