Uw favoriete auto-functies vereisen mogelijk binnenkort een abonnement

Inhoudsopgave:

Uw favoriete auto-functies vereisen mogelijk binnenkort een abonnement
Uw favoriete auto-functies vereisen mogelijk binnenkort een abonnement
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • BMW brengt bepaalde regio's een maandelijks bedrag in rekening voor toegang tot verwarmde stoelen in hun voertuig.
  • Maandelijkse vergoedingen zijn relatief nieuw in de auto-industrie, hoewel ze in populariteit beginnen te groeien.
  • Experts geloven dat maandelijkse kosten voor toegang tot bepaalde functies in uw auto de komende jaren gemeengoed zullen worden.
Image
Image

Maandabonnementen zijn al jaren een steunpilaar in de technologiesector en het lijkt erop dat autofabrikanten eindelijk klaar zijn om mee te doen aan het plezier.

BMW is onlangs begonnen met het in rekening brengen van een maandelijks bedrag voor toegang tot verwarmde autostoelen. Het programma is alleen beschikbaar op bepaalde locaties, maar het markeert een van de eerste opmerkelijke toepassingen van maandelijkse abonnementen om een functie te ontgrendelen die al in uw auto aanwezig is. Abonnementen zijn niets nieuws voor consumenten (miljoenen mensen betalen een maandelijks bedrag voor services zoals Netflix en Xbox Game Pass), maar maandelijks betalen om toegang te krijgen tot functionaliteit in een voertuig dat u bezit, is vrij nieuw - en het klinkt alsof het hier zou kunnen blijven.

"Met de komst van snelle draadloze updates en verbeterde connectiviteit in nieuwe voertuigen, is het aanbieden van betaalde abonnementen voor 'features on demand' een relatief gemakkelijke manier voor een autofabrikant om inkomsten te genereren na de aankoop van het voertuig," Robby DeGraff, brancheanalist bij AutoPacific, vertelde Lifewire in een e-mail.

De geschiedenis van maandelijkse abonnementen in de auto-industrie

De auto-industrie is geen onbekende in maandelijkse kosten, maar het is nog nooit zo gedaan. Subaru's STARLINK bestaat bijvoorbeeld al jaren en vereist regelmatige betalingen om toegang te krijgen tot functies zoals starten op afstand of avondklokwaarschuwing. BMW heeft ook geploeterd met het systeem voor het genereren van inkomsten, hoewel DeGraff opmerkt dat het nooit is gebruikt voor dingen die zo "basic" zijn als verwarmde voorstoelen.

In de fabriek geïnstalleerde functies zijn meestal niet beschikbaar als het gaat om maandelijkse abonnementen. Lopende services en software zitten echter vaak achter een betaalmuur. Net zoals u maandelijks beta alt voor toegang tot de groeiende catalogus van Netflix, is STARLINK een service waarvoor u moet betalen om toegang te krijgen. Maar met de alomtegenwoordigheid van internet en het gemak om gadgets online te krijgen, beginnen autofabrikanten te beseffen dat ze zowel als auto- als technologiebedrijf kunnen functioneren.

Image
Image

Het voordeel van de voertuigen van vandaag die zo verbonden zijn, van de aandrijflijnen zelf tot infotainmentsystemen, is dat autofabrikanten nu de mogelijkheid hebben om consumenten bepaalde functies te bieden waar hun voertuig op dat moment misschien niet mee was uitgerust van aankoop of zelfs 'upgrades' naar bestaande', zei DeGraff.

Bereid je voor op meer microtransacties

Slechts een paar merken onderzoeken de opties van een altijd online ecosysteem in 2022, maar analisten denken dat we de komende jaren nog veel meer maandelijkse abonnementen zullen zien. Matthias Schmidt, Europese automarktanalist bij Schmidt Automotive Research, vertelde Lifewire via Twitter dat ze geloven dat "dit de toekomst" van de industrie zal zijn.

Schmidt is ook niet de enige, zoals DeGraff het sentiment deelt. Hij waarschuwt echter dat fabrikanten de juiste manier moeten vinden om de strategie te implementeren.

"Fabrikanten moeten de juiste functies identificeren die het waard zijn om aan te bieden via extra maandelijkse kosten en vervolgens de abonnementen zo flexibel mogelijk maken voor de consument en realistisch geprijsd. Ik denk niet dat onze markt ooit warm zal worden voor het idee om extra te betalen voor stoelverwarming of het opladen van draadloze telefoons, omdat dit functies zijn die nu in alle segmenten zo gewoon zijn. Ik denk echter dat er ruimte is voor deze praktijk als het gaat om bepaalde [Advanced Driver Assistance Systems]-functies of om zelfs meer prestaties te ontgrendelen."

DeGraff zegt dat eigenaren de technologie kunnen gebruiken om specifieke functies te huren, zoals betalen voor een maand handsfree rijden tijdens een roadtrip. Fabrikanten kunnen ook kosten in rekening brengen voor premium, draadloze updates die extra koppel voor sportwagens ontgrendelen of het bereik van een EV vergroten.

Image
Image

De meeste mensen zijn nog steeds niet gewend aan het idee om maandelijks te betalen voor functies die al in hun voertuig zijn ingebouwd, maar een recent onderzoek heeft uitgewezen dat nieuwere technologie (zoals wifi in het voertuig en het volgen van voertuigen) het beste is kandidaten voor het maandmodel. Met andere woorden, bedrijven zullen deze maandelijkse kosten waarschijnlijk associëren met toegang tot premium software of nieuwe functies die nog niet in de huidige vloot worden aangeboden. DeGraff ziet volop ruimte voor innovatie met abonnementsgelden en is benieuwd waar het de komende jaren terecht komt.

"Ik vind het een leuk idee, maar onder voorbehoud. De mogelijkheden zijn eindeloos en opwindend om over na te denken."

Aanbevolen: