UAC uitschakelen in Windows 10

Inhoudsopgave:

UAC uitschakelen in Windows 10
UAC uitschakelen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Beste manier: Ga naar Configuratiescherm > Gebruikersaccounts > Wijzig instellingen voor gebruikersaccountbeheer> Nooit op de hoogte brengen.
  • Gebruikersaccountbeheer (UAC) helpt ongeautoriseerde wijzigingen te voorkomen. We raden af om het uit te schakelen.
  • Het gebruik van het Configuratiescherm laat weinig ruimte voor fouten in vergelijking met het bewerken van het register. Je moet ingelogd zijn als beheerder om dit te laten werken.

Dit artikel beschrijft hoe u UAC in Windows 10 op twee verschillende manieren kunt uitschakelen. We leggen ook uit waarom je UAC wilt uitschakelen en of het veilig is om dit te doen.

UAC uitschakelen in Windows 10

Er zijn twee primaire methoden. Dit maakt eerst gebruik van het Configuratiescherm en is wat we aanbevelen omdat het de "normale" techniek is en er weinig ruimte is voor fouten. Maar als je het leuk vindt om in het register te werken (of om welke reden dan ook), dan staan die stappen verderop op de pagina.

Configuratiescherm

Er is een gebruiksvriendelijke optie in schuifregelaarstijl in het Configuratiescherm om Gebruikersaccountbeheer uit te schakelen.

  1. Open Configuratiescherm. Een manier om daar te komen is door ernaar te zoeken met behulp van de zoekbalk in het menu Start.

    Image
    Image
  2. Kies Gebruikersaccounts. Als je het op de volgende pagina weer ziet, selecteer het dan nog een keer.

    Image
    Image
  3. Selecteer Wijzig instellingen voor gebruikersaccountbeheer.

    Image
    Image
  4. Sleep de knop helemaal naar beneden, naar Nooit informeren, en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  5. Bevestig de wijziging met Yes.

    Image
    Image

Bewerk het register

Een andere manier om UAC volledig uit te schakelen, is door middel van een tweak in het Windows-register. Het is iets ingewikkelder dan de methode van het Configuratiescherm, maar het is nog steeds goed te doen.

  1. Open de Register-editor. De snelste manier is om het vak Uitvoeren te openen met Win+R en vervolgens regedit. in te voeren.

    Image
    Image
  2. Ga naar dit pad:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System

  3. Dubbelklik EnableLUA aan de rechterkant om de instellingen te openen.
  4. Stel de waarde in op 0 en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  5. Start uw computer opnieuw op om de wijziging door te voeren.

Is het veilig om UAC uit te schakelen?

De standaardstatus van Gebruikersaccountbeheer moet worden ingeschakeld. En met een goede reden. Onder normale omstandigheden krijgt u een prompt om verschillende acties te bevestigen voordat ze op uw computer kunnen plaatsvinden. Met name bij het installeren van programma's, het openen van de Register-editor en het wijzigen van belangrijke systeeminstellingen. Verschillende taken activeren de prompt.

Wat ertoe leidt dat de meeste mensen UAC willen uitschakelen, is dat het vervelend kan zijn. Elke keer dat u deze taken wilt uitvoeren door deze prompts worden gebombardeerd, kan opdringerig lijken. De meeste mensen denken waarschijnlijk niet twee keer na wanneer het verschijnt, door zo snel mogelijk te klikken om er voorbij te gaan en verder te gaan met wat ze eerder aan het doen waren.

Hoewel het gemakkelijk is om te vergeten vanwege hoe vaak je het ziet, is de prompt er met een reden. Als u niet oppast, kunt u het verzoek van een kwaadaardig programma om verhoogde privileges accepteren, wat uiteindelijk tot rampzalige resultaten kan leiden. De rechten die het eerder had, worden geüpgraded omdat je het groen licht gaf.

Dit proces wordt op automatisch rijden gezet wanneer UAC is uitgeschakeld. Al die kritieke, systeemgerelateerde taken die u moet controleren voordat ze plaatsvinden, krijgen zonder nadenken verhoogde machtigingen. Register-editor openen gewoon … gebeurt - geen prompt. Programma-installaties kunnen geruisloos doorgaan zonder uw toestemming. Je kunt zien hoe gevaarlijk dat kan zijn.

We raden u af om Gebruikersaccountbeheer uit te schakelen. Maar als u om wat voor reden dan ook tijdelijk moet, zorg er dan voor dat u het opnieuw inschakelt wanneer u klaar bent met uw taak.

Aanbevolen: