De beheerdersnaam wijzigen in Windows 10

Inhoudsopgave:

De beheerdersnaam wijzigen in Windows 10
De beheerdersnaam wijzigen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Win+R > secpol.msc > Lokaal beleid > Beveiligingsopties > Accounts: Hernoem beheerdersaccount.
  • Win+X > Computerbeheer > Systeemwerkset > Lokaal Gebruikers en groepen > Gebruikers > rechtsklikken Beheerder > Naam wijzigen.
  • Admin-rechten zijn vereist.

Dit artikel beschrijft hoe u de ingebouwde beheerdersaccountnaam in Windows 10 kunt wijzigen om de beveiliging van uw computer te versterken. We zullen ook bekijken hoe u de naam kunt wijzigen van andere accounts die beheerdersrechten hebben.

Gebruik een van deze eerste drie methoden als u de ingebouwde beheerdersaccountnaam wijzigt. De laatste methode werkt alleen voor reguliere accounts met beheerdersrechten.

Lokaal beveiligingsbeleid

Dit is de snelste methode, zelfs als je nog nooit van dit onderdeel van Windows hebt gehoord of het hebt gebruikt. Er is een beleid genaamd Accounts: Hernoem beheerdersaccount dat gemakkelijk te bewerken is.

In Windows 10 Home is de optie Accounts: naam van beheerdersaccount wijzigen standaard niet beschikbaar, dus u moet een andere methode gebruiken om uw beheerdersaccount te wijzigen.

  1. Open het dialoogvenster Uitvoeren met de Win+R sneltoets.
  2. Typ dit en kies vervolgens OK:

    secpol.msc

    Image
    Image
  3. Ga naar Lokaal beleid > Beveiligingsopties en dubbelklik op Accounts: Hernoem beheerdersaccount.

    Image
    Image
  4. Voer een nieuwe naam in en selecteer vervolgens OK. U kunt nu het venster Lokaal beveiligingsbeleid sluiten.

    Image
    Image

Computerbeheer

Het hoofdgebruikersmenu biedt toegang tot Computerbeheer, de beste manier om de beheerdersaccountnaam te wijzigen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop of druk op Win+X en kies Computerbeheer in het menu.

    Image
    Image
  2. Open in het linkerdeelvenster Systeemwerkset > Lokale gebruikers en groepen > Gebruikers.

    Image
    Image

    U ziet dit scherm mogelijk niet, afhankelijk van uw versie van Windows 10. Gebruik in plaats daarvan de onderstaande opdrachtpromptmethode.

  3. Klik met de rechtermuisknop Administrator aan de rechterkant en kies Rename. Dit is dezelfde manier waarop u andere accounts kunt hernoemen.

    Image
    Image
  4. Voer een nieuwe naam in en druk vervolgens op Enter. U kunt Computerbeheer nu afsluiten.

    Image
    Image

Opdrachtprompt

Je kunt ook de krachtige opdrachtprompt gebruiken. Het is niet zo eenvoudig als de hierboven beschreven methoden, omdat je een bepaald commando moet typen om het te laten werken.

Dit is precies hoe het moet:

  1. Open de opdrachtprompt als beheerder. De snelste methode is om te zoeken naar cmd in de zoekbalk, klik met de rechtermuisknop op het resultaat en selecteer Als administrator uitvoeren.
  2. Typ dit en verander NewName in de naam die u wilt gebruiken:

    wmic gebruikersaccount waarbij naam='Beheerder' hernoemen 'NieuweNaam'

    Image
    Image
  3. Druk op Enter om de opdracht te verzenden. U weet dat het correct is uitgevoerd als u het bericht Methode-uitvoering succesvol ziet. U kunt nu de opdrachtprompt afsluiten.

Configuratiescherm

Als u de naam van het ingebouwde beheerdersaccount niet wilt wijzigen, maar alleen een gebruiker met beheerdersrechten (of zelfs een zonder), is dat veel gemakkelijker via het Configuratiescherm.

  1. Open Configuratiescherm. De snelste manier om het te vinden is door Configuratiescherm te typen in de zoekbalk bij de Start-knop.

    Image
    Image
  2. Selecteer Gebruikersaccounts. Als je het opnieuw ziet op het volgende scherm, kies dan nog een keer Gebruikersaccounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer Wijzig uw accountnaam.

    Image
    Image

    Zie je het niet? U gebruikt uw Microsoft-account om u aan te melden, dus u moet de naam van uw profielpagina op de website van Microsoft wijzigen in plaats van deze stappen te volgen.

    Als u de accountnaam voor een andere gebruiker wilt wijzigen (het werkt niet voor het ingebouwde beheerdersaccount), selecteert u Een ander account beheren, kiest u het account en selecteert u Verander de accountnaam.

  4. Voer een nieuwe naam in het daarvoor bestemde vak in.
  5. Selecteer Wijzig naam. U kunt nu het venster verlaten.

    Image
    Image

Waarom de naam van de beheerdersaccount wijzigen?

Het wijzigen van de accountnaam is als het wijzigen van het wachtwoord. Het voorkomt dat hackers slagen als hun automatische wachtwoord-breaktools aannemen dat de standaardnaam niet is gewijzigd.

Zoals de naam al aangeeft, heeft het ingebouwde beheerdersaccount beheerdersrechten. U kunt het gebruiken om programma's te installeren en uitgebreide systeemwijzigingen door te voeren. Het is om die redenen handig en daarom kiezen sommige mensen ervoor om het te gebruiken.

Het is echter standaard uitgeschakeld, dus als je het wilt gebruiken, moet je het beheerdersaccount handmatig inschakelen. Het is echter niet helemaal nodig, omdat je elk gebruikersaccount kunt converteren naar een account met beheerdersrechten; het is vrij eenvoudig om accounts aan te maken en te verwijderen in Windows 10.

Desalniettemin, als je ervoor hebt gekozen om het ingebouwde beheerdersaccount ingeschakeld te houden, is het belangrijk om het een sterk wachtwoord toe te wijzen en de naam te wijzigen. "Beheerder" is standaard gekozen, dus iedereen met toegang tot uw computer weet meteen dat, tenzij u de accountnaam heeft gewijzigd, ze wachtwoorden kunnen raden met die gebruikersnaam.

Aanbevolen: