Een Amazon-account verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Amazon-account verwijderen
Een Amazon-account verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Aanmelden en selecteer Klantenservice > Browse Help-onderwerpen > Uw bestellingen beheren > Meer in het beheren van uw bestellingen.
  • Selecteer onder Uw account beheren, naast Accountupdates, Uw account sluiten. Lees de waarschuwingen en selecteer Contact om door te gaan.
  • Ga naar Vraag uw gegevens aan > Selecteer een probleem > Sluit mijn account en verwijder mijn gegevens. Bel of e-mail een medewerker om de verwijdering uit te voeren.

Dit artikel legt uit hoe je een Amazon-account permanent kunt verwijderen. Overweeg deze actie zorgvuldig; daarbij verliest u uw aankoopgeschiedenis, digitale aankopen, cadeaubonsaldi en meer.

Hoe u uw Amazon-account kunt sluiten

Zorg ervoor dat je geen openstaande bestellingen hebt voordat je begint en volg de onderstaande stappen:

  1. Log in op je Amazon-account.

    Image
    Image
  2. Selecteer Klantenservice.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Browse Help Topics Uw bestellingen beheren.

    Image
    Image
  4. Selecteer Meer in Uw bestellingen beheren.

    Image
    Image
  5. Selecteer onder Uw account beheren, naast Accountupdates, Uw account sluiten.

    Image
    Image
  6. Lees de gedetailleerde informatie over de gevolgen van het sluiten van uw account door. Selecteer Contact. om door te gaan

    Image
    Image
  7. Selecteer onder Uw gegevens opvragen en Selecteer een probleem, selecteer Sluit mijn account en verwijder mijn gegevensin het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  8. Amazon toont een gratis nummer als je een medewerker van de klantenservice wilt bellen en ze je account wilt laten verwijderen.

    Image
    Image

    Het wordt aanbevolen om een medewerker van de Amazon-klantenservice te bellen, omdat je het downloaden en opslaan van je gegevens kunt bespreken, en zij kunnen alle vragen over het sluiten van je account beantwoorden.

  9. Als u liever e-mailt over het sluiten van uw account, onder Hoe wilt u contact met ons opnemen? selecteer E-mail.

    Image
    Image
  10. Voer in het e-mailformulier uw naam in om te bevestigen dat u uw account wilt sluiten en gegevens wilt verwijderen, en selecteer vervolgens E-mail verzenden. Amazon zal binnen 12 uur reageren met meer informatie.

    Image
    Image

    Nadat Amazon je account heeft gesloten, moet je een nieuw account maken als je Amazon-services weer wilt gebruiken.

Belangrijke factoren bij het sluiten van een Amazon-account

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u doorgaat met het sluiten van uw Amazon-account. Het sluiten van je account is permanent en betekent dat je geen toegang meer hebt tot je Amazon-services.

Houd er rekening mee dat je de toegang tot je aankoopgeschiedenis verliest en dat je geen bon kunt afdrukken als je ooit een aankoopbewijs nodig hebt. Als je Audible-account een Amazon-login heeft, verlies je de toegang tot je account.

Je kunt een aankoop niet meer retourneren of een terugbetaling aanvragen, en je verliest eventuele resterende saldo's op Amazon-cadeaubonnen. U kunt uw creditcardgegevens of adresboek niet bekijken en als u actief bent in de Amazon-community, verdwijnen alle recensies, discussieberichten of foto's.

Als je een AWS-account (Amazon Web Services) hebt, verlies je alle toegang tot de gegevens als je je Amazon-account sluit. Zorg ervoor dat je alles opslaat en downloadt wat je nodig hebt.

Amazon Digital Assets

Als je digitale middelen via Amazon hebt gekocht, zoals Kindle-materiaal, Amazon Music of Amazon App Store-content, verlies je de toegang nadat je je Amazon-account hebt verwijderd. U kunt Amazon Pay niet meer gebruiken en alle gegevens die zijn opgeslagen in een Amazon Photos-account worden verwijderd.

Het is van cruciaal belang om alle inhoud die u wilt bewaren te downloaden en op te slaan voordat u uw Amazon-account sluit.

Als je niet tevreden bent met een Amazon-service, zoals Amazon Fresh of Amazon Prime, overweeg dan om deze te annuleren in plaats van je hele Amazon-account voorgoed te sluiten.

Aanbevolen: