Wat is een adapter voor audiobediening op het stuur?

Inhoudsopgave:

Wat is een adapter voor audiobediening op het stuur?
Wat is een adapter voor audiobediening op het stuur?
Anonim

Audio-bedieningsadapters voor het stuurwiel zijn niet zo bekend of begrepen als flitsendere auto-audiosysteemcomponenten. Toch worden ze steeds belangrijker naarmate meer en meer auto's met elk nieuw modeljaar uit de fabriek komen met een soort audiobediening op het stuur.

Wat zijn audiobedieningen op het stuur?

De audiobediening op het stuur maakt het minder gevaarlijk om tijdens het rijden met je autoradio te communiceren. Het basisidee is om deze bedieningselementen te gebruiken zonder je handen van het stuur te halen of je ogen van de weg te halen.

Image
Image

Specifieke bedieningselementen variëren van voertuig tot voertuig, maar ze stellen je vaak in staat om het volume aan te passen, van de radio naar aux-ingangen te schakelen, van kanaal te veranderen, nummers over te slaan en meer.

Als een fabrieksautostereosysteem Bluetooth-connectiviteit heeft, bevatten de audiobedieningselementen op het stuur meestal een knop of knoppen die u kunt gebruiken om te bellen, op te hangen en andere functies uit te voeren met uw telefoon. Als het voertuig spraakbediening heeft, is daar meestal een knop voor.

Aangezien deze bedieningselementen nuttig zijn en uw veiligheid op de weg kunnen vergroten door het gemakkelijker te maken om de radio te bedienen zonder uw ogen van de weg te halen, zorgt het idee dat u de toegang tot de audiobediening op het stuur verliest, ervoor dat veel mensen niet kunnen upgraden hun autoradiosystemen.

Uw autoradio upgraden zonder de audiobediening op het stuur te verliezen

De wildgroei aan audiobediening op het stuur heeft een situatie gecreëerd waarin iets dat ooit een zeldzame luxe was, snel een echte hoofdpijn wordt voor iedereen met een laat model auto en de wens om hun head-unit te upgraden.

De makkelijke oplossing is om de stuurbediening helemaal af te schaffen in plaats van een eersteklas geluidssysteem te bouwen, maar het hoeft niet zo te zijn.

Gelukkig zijn er manieren om elke fabriekskopeenheid te upgraden zonder essentiële functies te verliezen, en de audiobediening op het stuur is geen uitzondering. Hier is de sleutel tot het koppelen van fabrieksstuurwielbedieningen aan een nieuwe hoofdeenheid een onderdeel dat bekend staat als een stuurwiel-audiobedieningsadapter.

Deze adapters functioneren door in wezen tussen de stuurbedieningen en uw nieuwe hoofdeenheid te zitten en de opdrachten te interpreteren die de een naar de ander stuurt.

Stuurwiel Audio Control Head Unit Adapter Compatibiliteit

Aftermarket head-units zijn niet universeel compatibel met stuurbedieningen, maar de grote fabrikanten bieden een goede dekking.

De meeste high-end navigatiekopunits bevatten deze functionaliteit, en een aanzienlijk deel van de andere aftermarket-units die er zijn, doen dat ook. Je kunt er niet vanuit gaan dat een head-unit zal werken met stuurbedieningen, maar ze zijn er. Het belangrijkste is om je onderzoek te doen en te controleren op compatibiliteit voordat je iets koopt.

Controleer de lijst met functies op de doos om te controleren of een head-unit compatibel is met de audiobediening op het stuur. Head-units die compatibel zijn met stuurwielbediening vermelden meestal iets als wired remote control input of SWI,(wat staat voor stuurwielinvoer) als een functie.

Sommige lijsten met functies van de head-unit specificeren ook SWI-JS, SWI-JACK of SWI-X. Dit zijn specifieke soorten audiobediening op het stuur die zowel door originele uitrusting als door aftermarket-autoradio's worden gebruikt.

  • SWI-JS: Staat voor Steering Wheel Input Jensen en Sony. Gevonden in head-units van Jensen en Sony en andere head-units die deze standaard gebruiken.
  • SWI-JACK: Staat voor Steering Wheel Input JVC, Alpine, Clarion en Kenwood. Gebruikt door deze vier grote fabrikanten en ook door enkele kleinere.
  • SWI-X: Dit is een universele standaard die te vinden is in sommige aftermarket head-units.

Een adapter voor audiobediening op het stuur kiezen

Hoewel er veel aftermarket head-units zijn die bedraad zijn om externe inputs te accepteren, weten ze niet hoe ze de commando's moeten interpreteren van de verschillende originele audiobedieningsopstellingen op het stuurwiel die er zijn. Om een head-unit in staat te stellen deze besturingsingangen te begrijpen, hebt u een adapter nodig om als tussenpersoon op te treden.

Er zijn een aantal bedrijven die deze adapters maken, en elk heeft een iets andere benadering. Deze fabrikanten bieden echter een goede dekking, dus je zou een compatibele adapter moeten kunnen vinden voor elke auto met stuurbediening.

Sommige adapters voor audiobediening op het stuur werken met een specifieke subset van head-units, en dat is waar SWI-JS, SWI-JACK en SWI-X in het spel komen.

Sommige audiobedieningsadapters zijn speciaal ontworpen om te werken met SWI-JS- of SWI-JACK-head-units, dus u kunt de juiste adapter kiezen door naar die informatie te kijken. Soms heb je ook een aparte CAN-adapter nodig tussen de stuurbediening en de adapter.

Aan de andere kant zijn sommige audiobedieningsadapters op het stuur universeel, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt met een head-unit die externe ingangen accepteert, ongeacht welk type SWI het is. De sleutel is om erachter te komen met wat voor SWI je te maken hebt, zodat je een compatibele audiobedieningsadapter voor het stuur in handen krijgt.

Aanbevolen: