Hoe formulieren te maken in Microsoft Access 2007

Inhoudsopgave:

Hoe formulieren te maken in Microsoft Access 2007
Hoe formulieren te maken in Microsoft Access 2007
Anonim

Wat te weten

  • Open een database en selecteer een tabel voor je formulier. Kies vervolgens Create > Create Form.
  • Gebruik Layout View en het tabblad Format om uw formulier aan te passen. U kunt lay-outopties vinden op de Arrange tab.
  • Schakel over naar Form View om uw nieuwe formulier te gebruiken. Gebruik de Record iconen om te navigeren.

Hoewel Access een handige gegevensbladweergave in spreadsheetstijl biedt voor het invoeren van gegevens, is het niet altijd een geschikt hulpmiddel voor elke situatie met gegevensinvoer. Als u met gebruikers werkt die u niet wilt blootstellen aan de interne werking van Access, gebruik dan Access-formulieren om een gebruiksvriendelijke ervaring te creëren. Deze instructies zijn van toepassing op Access 2007. Voor de nieuwste versie, zie onze tutorial over Access 2013.

Open uw Access-database

Image
Image

Eerst moet u Microsoft Access starten en de database openen die uw nieuwe formulier zal bevatten.

In dit voorbeeld gebruiken we een eenvoudige database die we hebben ontwikkeld om hardloopactiviteiten bij te houden. Het bevat twee tabellen: een die de routes bijhoudt die een persoon normaal loopt en een andere die elke rit bijhoudt. We zullen een nieuw formulier maken waarmee nieuwe runs kunnen worden ingevoerd en bestaande runs kunnen worden gewijzigd.

Selecteer de tabel voor uw formulier

Image
Image

Voordat u begint met het maken van formulieren, is het het gemakkelijkst als u vooraf de tabel selecteert waarop u uw formulier wilt baseren. Gebruik het All Tables paneel aan de linkerkant van het scherm, zoek de juiste tabel en dubbelklik erop. In ons voorbeeld bouwen we een formulier op basis van de tabel Runs, dus selecteren we het, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding.

Selecteer Formulier maken vanaf het toegangslint

Image
Image

Selecteer vervolgens de Create tab op het menulint en kies de Create Form knop, zoals getoond in de afbeelding hierboven.

Bekijk het basisformulier

Image
Image

Access zal je nu een basisformulier tonen op basis van de tabel die je hebt geselecteerd. Als u op zoek bent naar een snelle en vuile vorm, is dit misschien goed genoeg voor u. Als dat het geval is, ga je gang en ga je naar de laatste stap van deze tutorial over het gebruik van je formulier. Lees anders verder terwijl we de indeling en opmaak van het formulier onderzoeken.

Schik uw formulierlay-out

Image
Image

Nadat uw formulier is gemaakt, wordt u onmiddellijk in Layout View geplaatst, waar u de indeling van uw formulier kunt wijzigen. Als u zich om de een of andere reden niet in de lay-outweergave bevindt, kiest u deze in de vervolgkeuzelijst onder de knop Office. Vanuit deze weergave heeft u toegang tot de Form Layout Tools sectie van het lint. Kies het tabblad Format en u ziet de pictogrammen in de bovenstaande afbeelding.

In de lay-outweergave kunt u velden op uw formulier opnieuw rangschikken door ze naar de gewenste locatie te slepen en neer te zetten. Als u een veld volledig wilt verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u het Delete menu-item.

Ontdek de pictogrammen op het tabblad Arrange en experimenteer met de verschillende lay-outopties. Als u klaar bent, gaat u verder met de volgende stap.

Maak je formulier op

Image
Image

Nu u de veldplaatsing op uw Microsoft Access-formulier hebt geregeld, is het tijd om de zaken wat spannender te maken door aangepaste opmaak toe te passen.

Je zou op dit punt in het proces nog steeds in de lay-outweergave moeten zijn. Ga je gang en klik op het tabblad Format op het lint en je ziet de pictogrammen in de afbeelding hierboven. U kunt deze pictogrammen gebruiken om de kleur en het lettertype van de tekst, de stijl van de rasterlijnen rond uw velden, een logo en vele andere opmaaktaken te wijzigen.

Ontdek al deze opties. Doe eens gek en pas je formulier naar hartenlust aan. Als je klaar bent, ga je verder met de volgende stap van deze les.

Gebruik je formulier

Image
Image

Je hebt veel tijd en energie gestoken in het aanpassen van je formulier aan je behoeften. Nu is het tijd voor je beloning! Laten we het verkennen met behulp van uw formulier.

Om uw formulier te gebruiken, moet u eerst overschakelen naar Formulierweergave. Klik op de vervolgkeuzelijst arrow in het gedeelte Views van het lint, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding. Selecteer Form View en u bent klaar om uw formulier te gebruiken!

Zodra u in de formulierweergave bent, kunt u door de records in uw tabel navigeren door de Record pijlpictogrammen onder aan het scherm te gebruiken of een getal in te voeren in de 1 van x tekstvak. U kunt de gegevens desgewenst bewerken terwijl u ze bekijkt. U kunt ook een nieuw record maken door op het pictogram onder aan het scherm met een driehoek en ster te klikken of door het pictogram voor het volgende record te gebruiken om voorbij het laatste record in de tabel te navigeren.

Aanbevolen: