Hoe u nog een e-mailaccount aan uw iPhone kunt toevoegen

Inhoudsopgave:

Hoe u nog een e-mailaccount aan uw iPhone kunt toevoegen
Hoe u nog een e-mailaccount aan uw iPhone kunt toevoegen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Mail > Accounts > Account toevoegen. Kies een e-mailclient. Voeg inloggegevens toe en volg de instructies om het account toe te voegen.
  • De bovenstaande instructies werken voor de volgende e-mailclients: iCloud, Microsoft Exchange, Google, Yahoo, AOL en Outlook.com.
  • Kies Other om een andere klant toe te voegen. Geef de accountgegevens op en kies een protocol: IMAP of POP. Vul het formulier in en kies Volgende.

Je kunt al je e-mailaccounts toevoegen aan de Mail-app op je iPhone, zodat je je telefoon kunt gebruiken om berichten van elk account te verzenden of te ontvangen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u meer e-mailaccounts aan uw iPhone kunt toevoegen met de iOS Mail-app voor iOS 12 en hoger.

Hoe u nog een e-mailaccount aan uw iPhone kunt toevoegen

Nadat je een ander e-mailaccount hebt, is het eenvoudig om het aan je iPhone toe te voegen. Als het e-mailaccount dat u wilt toevoegen van AOL, Microsoft Exchange, Gmail, iCloud, Outlook.com of Yahoo is, heeft Apple snelkoppelingen in iOS ingebouwd om het gemakkelijk toe te voegen (als het van een andere provider is, gaat u naar de volgende sectie).

  1. Op je iPhone, open de Settings app.
  2. Kies Mail > Accounts. (Als u iOS 12 gebruikt, kiest u Passwords & Accounts.)
  3. Selecteer Account toevoegen.
  4. Kies het type account of e-mailclient dat u wilt toevoegen.
  5. Omdat de stappen verschillen op basis van het soort e-mailadres dat u toevoegt, is er op dit moment geen enkele set instructies die u hoeft te geven. Over het algemeen voert u uw e-mailadres in, vervolgens het wachtwoord en kunt u enkele instellingen kiezen. Volg de aanwijzingen op het scherm en het e-mailaccount zou in slechts een paar stappen aan uw iPhone moeten worden toegevoegd.

    Image
    Image

De Mail-app is niet de enige e-mailapp die beschikbaar is voor de iPhone. U kunt de Gmail-app, de Outlook-app of een e-mailapp van derden gebruiken die meerdere accounts ondersteunt. Bekijk voor meer informatie De beste e-mailapps voor iPhone 2019.

Image
Image

Handmatig een e-mailaccount toevoegen aan uw iPhone

Als het e-mailadres dat je wilt toevoegen van een andere e-mailprovider is dan die in de laatste sectie, zijn de stappen iets anders (en heb je wat extra informatie nodig). Nogmaals, u moet dit account al bij de provider hebben ingesteld. Als dat is gebeurd, kunt u als volgt nog een e-mailaccount aan de iPhone toevoegen:

  1. Volg stappen 1-3 van de laatste sectie.
  2. Kies Other.
  3. Selecteer E-mailaccount toevoegen.
  4. Typ uw naam, het e-mailaccount dat u wilt toevoegen, het wachtwoord voor het account en een beschrijving of naam voor het e-mailaccount en kies vervolgens Volgende.

  5. Kies de manier waarop u het e-mailaccount wilt bevestigen: IMAP of POP De links geven veel meer details over de twee opties, maar de korte versie van het verschil is dat IMAP een kopie van de e-mail op de e-mailserver achterlaat, terwijl POP deze alleen naar je iPhone downloadt. De e-mailprovider heeft u misschien verteld dat u de een of de ander moet gebruiken. Als dat niet het geval is, tikt u op degene die u verkiest.
  6. Vul het formulier in. De belangrijkste informatie die u nodig heeft, vindt u in de secties Server voor inkomende e-mail en Server voor uitgaande e-mail. Daarin moet u een hostnaam toevoegen (zoiets als mail.email.com) en een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot die server. Je e-mailprovider had je dit moeten geven. Zo niet, dan moet je erom vragen.
  7. Als die details zijn toegevoegd, tik je op Volgende.

    Image
    Image
  8. De Mail-app probeert contact te maken met de e-mailservers waarvan u de gegevens in stap 7 hebt toegevoegd. Als alles correct is, zullen de servers reageren en wordt uw e-mailaccount toegevoegd aan uw iPhone. Als er iets mis is, laat een foutmelding je dat weten. Corrigeer de fout en herhaal.

Als je tips nodig hebt voor het opzetten van een nieuw account, ga dan naar Hoe maak je een Gmail-account aan, Leer hoe je een Yahoo Mail-account aanmaakt en Hoe maak je een nieuw Outlook.com-e-mailaccount aan.

Aanbevolen: