Waarom een Facebook-horloge een slecht idee is

Inhoudsopgave:

Waarom een Facebook-horloge een slecht idee is
Waarom een Facebook-horloge een slecht idee is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook's horloge wordt naar verwachting in 2021 gelanceerd.
  • Het zal zich richten op het volgen van gezondheid en fitness, en berichten.
  • Facebook is wanhopig om zijn eigen hardwareplatform te pushen, aangezien Apple zijn spionage op iOS stopt.
Image
Image

Facebook is van plan om volgend jaar een smartwatch te lanceren. Het zal werken zonder een smartphone, het draait allemaal om fitness en berichtenuitwisseling, en zal vermoedelijk een hoop ultra-privégegevens verzamelen.

Volgens The Information zal het Facebook-horloge dezelfde kernfuncties hebben als de Apple Watch: gezondheid en fitness en berichtenuitwisseling. Het horloge sluit zich aan bij de andere hardware-inspanningen van Facebook, de Oculus virtual reality-headset en de Ray Ban-samenwerking met slimme brillen. Maar wie zou eigenlijk een Facebook-horloge dragen?

"Facebook's intrede op de smartwatch-markt komt voort uit de waargenomen behoefte (maar eigenlijk het recht) om meer gegevens te verzamelen, "vermijd de hack! oprichter Ashley Simmons vertelde Lifewire via e-mail.

"Het is een nachtmerrie voor gebruikersprivacy. Als we uitgaan van het Oculus-voorbeeld, zal Facebook waarschijnlijk van zijn smartwatch-gebruikers eisen dat ze een Facebook-account maken. In veel gevallen vereist Facebook dat nieuwe gebruikers hun accounts 'valideren' door in te sturen overheids-ID."

Geen telefoon

Facebook heeft een reputatie voor het nemen van alle gebruikersgegevens die het wil, en ook voor het lekken van die gegevens. En toch blijven gebruikers terugkomen omdat Facebook in ruil daarvoor een aantrekkelijk voorstel doet.

Al je vrienden zijn op Facebook, samen met al je speciale interessegroepen, enzovoort. Als je contact wilt houden, moet je Facebook gebruiken, op een computer of, waarschijnlijker, op een telefoon.

Een horloge is een ander voorstel. Je hebt het niet nodig om contact te houden, berichten te delen of berichten te verzenden. En een horloge voelt ook persoonlijker aan.

Het is een nachtmerrie voor gebruikersprivacy… In veel gevallen vereist Facebook dat nieuwe gebruikers hun accounts 'valideren' door een overheids-ID in te sturen.

In werkelijkheid gaat je telefoon overal mee naartoe. Maar het dragen van een horloge voelt intiemer. Facebook zal een behoorlijk dwingende reden moeten bedenken om zijn horloge te kopen in plaats van een Apple Watch te kopen, die afkomstig is van een bedrijf met een reputatie voor het beschermen van uw privacy, niet voor het binnendringen en exploiteren ervan.

De steeds meer beschermende maatregelen van Apple op de iPhone kunnen een van de dingen zijn die Facebook in hardware heeft geduwd.

Privacy eerst… Op het hakblok

Facebook's poging om een Facebook-telefoon te verkopen is mislukt, dus het is afhankelijk van de platforms van andere leveranciers. Apple dicht langzaam de gaten in de beveiliging die Facebook misbruikt om persoonlijke gebruikersinformatie te verzamelen, wat de levensader van zijn bedrijf is.

Als Facebook zijn eigen hardwareplatform populair kan maken, zal zijn bereik in de pot met persoonlijke gegevens onbeperkt zijn.

"Momenteel heeft [Facebook] een beruchte reputatie voor het verkopen van gebruikersgegevens aan derden met niet bepaald de beste bedoelingen, dus een meer invasief draagbaar product zal moeilijk te verkopen zijn", Scott Hasting, mede-oprichter van sport -weddenschapssoftwarebedrijf BetWorthy, vertelde Lifewire via e-mail.

Image
Image

"Facebook's privacykwesties zijn geen geheim. Gebruikers aarzelen genoeg om Facebook sociale gegevens te vertrouwen, maar stel je voor dat ze ook je gezondheid, locatie en sms-berichten gaan volgen."

Facebook is ook zeer competitief; je zou zelfs paranoïde kunnen zeggen. Telkens wanneer een ander platform in populariteit lijkt te wedijveren met Facebook, koopt of kopieert het het.

Het kocht Instagram, een sociaal netwerk voor foto's, en gebruikte dat om TikTok en Snapchat te kopiëren. Toen WhatsApp de standaard app voor het delen van berichten en groepen buiten de VS werd, kocht Facebook het.

En nu worden horloges groot. "Het komt waarschijnlijk voort uit de intrede van Amazon op de markt en de officiële intrede van Google met de overname van Fitbit", zegt Simmons.

Maar uiteindelijk draait het allemaal om de gegevens. "Facebook gedijt bij het verzamelen van gegevens en bedrijfssurveillance omdat het bedrijfsmodel letterlijk profiteert van de behoefte van ons mensen om verbinding te maken", zegt Simmons.

"Toetreding tot de smartwatch-markt betekent dat Facebook een ontbrekend datapunt kan verzamelen - gezondheids-/fitnessgerelateerde gegevens - over zijn gebruikers."

Aanbevolen: