Waarom RCS op Android nog steeds slecht is

Inhoudsopgave:

Waarom RCS op Android nog steeds slecht is
Waarom RCS op Android nog steeds slecht is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • RCS messaging biedt nieuwe functies zoals afbeeldingen van hoge kwaliteit, leesbevestigingen en meer.
  • De acceptatie van RCS door providers is traag verlopen, met slechts één grote provider die netwerkbrede RCS-ondersteuning biedt.
  • Met zoveel gebruikers die al zijn ingebed in andere berichten-apps, voelt RCS niet meer als een ingrijpende upgrade.
Image
Image

AT&T, Verizon en T-Mobile hebben een joint venture geannuleerd om een uniforme RCS-sms-ervaring te stimuleren, wat volgens experts de bredere uitrol van de geavanceerde berichtenstandaard van Android zou kunnen belemmeren.

Het idee achter Rich Communication Services (RCS) was om een Android-equivalent van Apple's iMessage te maken. Door de diensten uit te breiden die worden aangeboden door traditionele sms-systemen, zouden gebruikers afbeeldingen van hogere kwaliteit, leesbevestigingen en meer kunnen verzenden.

Kortom, het zou sms'en meer maken als het gebruik van een instant messenger. Nu grote luchtvaartmaatschappijen zich terugtrekken uit het Cross Carrier Messaging Initiative (CCMI), zeggen experts dat de toekomst van RCS beperkter kan zijn dan voorheen. Is het op dat moment zelfs de moeite waard?

"Het stopzetten van CCMI zal waarschijnlijk leiden tot verdere vertragingen bij de volledige uitrol van RCS-berichten tussen vervoerders, en zal er waarschijnlijk voor zorgen dat consumenten geen RCS-berichten naar elkaar kunnen sturen, tenzij ze toevallig op dezelfde vervoerder zitten, " Ray Walsh, een digitale expert bij ProPrivacy, legt uit.

Gebrek aan zorg

Als je nog nooit van RCS-sms'en hebt gehoord, ben je niet de enige. Hoewel het bijgewerkte berichtensysteem beschikbaar is via de Google Berichten-app, hebben de meeste grote providers geen grote druk uitgeoefend om het naar hun consumenten te brengen.

Bovendien bieden andere berichten-apps zoals WhatsApp, Telegram en Signal al meer functies dan RCS momenteel op tafel brengt, met een bredere beschikbaarheid.

Momenteel is RCS alleen beschikbaar in de Samsung Berichten-app en de Google Berichten-app. Het werkt ook niet tussen Android- en iPhone-gebruikers, wat betekent dat je geen RCS-compatibele inhoud naar gebruikers kunt sturen, tenzij ze een Android-telefoon gebruiken en een van de berichten-apps gebruiken die RCS ondersteunen.

Het probleem met RCS-berichten is dat hoewel het zeker helpt om het verouderde sms-systeem te verbeteren en bij te werken, het nog steeds niet kan concurreren met gratis over-the-top messengers…

De CCMI was een kans voor de grote providers om een standaard messaging-oplossing uit te werken die RCS rechtstreeks aan klanten aanbiedt zonder extra apps te installeren. Helaas hebben diezelfde bedrijven de functie laten vallen, in plaats daarvan gericht op 5G en nieuwere telefoonreleases. T-Mobile verwierf in deze periode ook Sprint, waardoor de vier betrokken netwerken op drie kwamen.

RCS bleef een tweede gedachte tot vorig jaar toen T-Mobile een deal sloot met Google om van Google Berichten de standaard berichten-app voor zijn Android-telefoons te maken. Door dit te doen, nam het bedrijf een stap af van wat de CCMI van plan was te doen - ze wilden een uniforme berichten-app maken voor gebruik door alle providers - en in plaats daarvan gingen ze een partnerschap aan met Google.

Met het speerpunt van de hele beweging - Sprint - die nu een andere speler steunt voor RCS-ondersteuning, draaide de CCMI al op geleende tijd. In plaats van die tijd optimaal te benutten, bleven AT&T en Verizon zich op andere dingen concentreren. Zelfs nu, met de ontbinding van de CCMI, is het onduidelijk welke plannen de twee netwerken eventueel hebben om RCS-ondersteuning aan hun gebruikers te bieden.

The Bottom Line

RCS was bedoeld om de oudere sms- en MMS-berichten te vervangen die gebruikers al jaren hebben. Hiermee kunt u afbeeldingen van hogere kwaliteit verzenden, deelnemen aan videogesprekken en meer.

Ondanks de beloften die RCS doet, is er weinig vooruitgang geboekt om het uit te rollen naar klanten, en de meesten zijn net overgestapt op andere toepassingen om aan die behoeften te voldoen.

Image
Image

Google's pogingen om de leiding te nemen zijn aardig, maar de noodzaak om een extra app te installeren om je standaard berichten-app te vervangen, betekent dat veel gebruikers afzien van die methode, in plaats daarvan vertrouwend op andere gratis berichtenoplossingen zoals Signal en Telegram.

Deze systemen zijn veiliger dan traditionele sms-applicaties en kosten niets extra's voor functies zoals end-to-end encryptie.

Natuurlijk, Google test functies zoals end-to-end-codering, maar met providers die RCS niet als een prioriteit behandelen, is er geen echte reden om andere berichten-apps ervoor op te geven.

"Het probleem met RCS-berichten is dat, hoewel het zeker helpt om het verouderde sms-systeem te verbeteren en bij te werken, het nog steeds niet kan concurreren met gratis over-the-top messengers, waardoor het moeilijk is om consumenten enthousiast te maken over de standaard, " legde Walsh uit.

"Over-the-top messengers bieden veel meer functionaliteit en veiligheid dan RCS, en ze stellen mensen in staat om gratis te communiceren - iets wat RCS-berichten met telefoonmaatschappijen nooit zullen doen omdat ze willen profiteren van het verzenden van berichten."

Aanbevolen: