Lenovo Chromebook C330 Review: flexibele en betaalbare laptop

Inhoudsopgave:

Lenovo Chromebook C330 Review: flexibele en betaalbare laptop
Lenovo Chromebook C330 Review: flexibele en betaalbare laptop
Anonim

Bottom Line

De Lenovo Chromebook C330 biedt veel waar voor je geld, ondanks de vele gebreken en beperkingen. Het is een geweldige laptop voor studenten of iedereen die zijn laptop onderweg mee moet nemen.

Lenovo Chromebook C330

Image
Image

We hebben de Lenovo Chromebook C330 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Lenovo Chromebook C330 heeft ondanks zijn lage vraagprijs veel te bieden. Tussen zijn touchscreen, converteerbare ontwerp en pittige gebruikerservaring, is de C330 gepositioneerd om veel waar voor uw geld te bieden. Het kan echter zijn dat er te veel bochten zijn genomen om die koopjesprijs te halen.

Image
Image

Ontwerp: flexibel en een beetje dun

De Lenovo C330 is een lichtgewicht machine, met een gewicht van slechts een haar van meer dan twee en een half pond. Het is ook redelijk compact, hoewel groter dan het zou moeten zijn gezien het kleine 11,6-inch scherm. Enorme randen omringen het scherm, een goedkope uitstraling waardoor het scherm nog kleiner lijkt. Het is duidelijk dat dit is gedaan om een groot en comfortabel toetsenbord toe te voegen, maar al die verspilde schermruimte resulteert in een platte, budgetvriendelijke esthetiek.

Het toetsenbord profiteert inderdaad van de extra ruimte en biedt een adequate type-ervaring. Het trackpad is ook goed, al moesten we even wennen aan het ontbreken van een rechtermuisknop. Er is ook de mogelijkheid om via het touchscreen te navigeren, wat nodig is wanneer je het apparaat omdraait om het als tablet te gebruiken.

Een belangrijk kenmerk van de C330 is de mogelijkheid om te transformeren in een tablet, of een "tentmodus" waarbij het apparaat wordt omgekeerd en op de rand rust. Er is echter een belangrijk voorbehoud: het scharniermechanisme is veel te los, wat leidt tot ernstig wiebelen bij gebruik van de C330 in de normale laptopmodus. Gewoon erop typen stuurt het scherm heen en weer.

Dit leidt tot bezorgdheid over de duurzaamheid, omdat het wijst op een kwetsbaarheid die mogelijk niet bestand is tegen langdurige slijtage. Afgezien van dit zwakke punt lijkt de laptop echter geruststellend stevig met zijn stevige plastic ontwerp.

Enorme randen omringen het scherm, een goedkope uitstraling waardoor het scherm nog kleiner lijkt.

Een volumeknop bevindt zich aan de rechterkant van het toetsenbord, naast de aan/uit-knop en de audiocombo-aansluiting. De rocker is een beetje overbodig vanwege de aanwezigheid van volumetoetsen op het toetsenbord wanneer de C330 in laptopmodus wordt gebruikt, maar in tablet- of tentmodus is het noodzakelijk, omdat toetsenbordinvoer is uitgeschakeld.

Aan de andere kant van het toetsenbord bevinden zich USB-C-, HDMI- en USB 3.0-poorten, evenals een HDMI-poort van volledige grootte. De USB-C-poort wordt voornamelijk gebruikt om de C330 van stroom te voorzien, maar kan ook worden gebruikt als Displayport-aansluiting of voor HDMI-doorvoer.

Configuratieproces: de eenvoud van ChromeOS

ChromeOS is een van de gemakkelijkst in te stellen besturingssystemen. Zelfs inclusief de tijd die nodig was om het uit te pakken, duurde het minder dan tien minuten om de C330 volledig operationeel te krijgen. Uw ervaring hangt natuurlijk af van het feit of u ervoor kiest om optionele installatiestappen te doorlopen om privacy-opties en andere instellingen aan te passen.

Image
Image

Bottom Line

Het scherm op de C330 heeft een vrij lage resolutie van slechts 1366 x 768, maar omdat het slechts een 11,6-inch scherm is, is dit minder een probleem dan bij een groter scherm, en we hebben nooit het gebrek aan pixels. Tekst en andere details zijn erg scherp. Over het algemeen waren we onder de indruk van de kwaliteit van het scherm; de C330 geeft kleuren levendig en nauwkeurig weer, en zowel video als foto's zien er uitstekend uit. Kijkhoeken zijn ook goed, met slechts een lichte verduistering vanaf de zijkant. Het is ook vrij helder en redelijk bruikbaar buiten in het zonlicht.

Prestaties: low-tier smartphone

In PCMark behaalde de C330 een Work 2.0-prestatiescore van 5482, wat hem stevig in het low-end smartphonegebied plaatst in termen van verwerkingskracht. De kleine 1,70GHz MediaTek MTK8173C-processor is behoorlijk ondermaats, hoewel de opname van 4 GB RAM meer dan voldoende bleek voor een Chromebook.

Onze GFXBench-tests leverden ook lauwe resultaten op, met slechts 416 frames in de Aztec Ruins OpenGL (High Tier)-test en 255,2 frames in de mozaïektest.

Met deze resultaten in gedachten, zou het geen verrassing moeten zijn dat de C330 echt niet geschikt is om te gamen. DOTA Underlords was nauwelijks speelbaar op medium-lage instellingen, hoewel de ervaring schokkerig was en het gebruik van de muismat noodzakelijk was vanwege framerate-problemen die bediening via het aanraakscherm bijna onmogelijk maakten. Hoewel grafisch eenvoudige games prima werken, is het duidelijk dat deze laptop niet bedoeld is om te gamen.

Image
Image

Productiviteit: Chromebook-compromis

Chromebooks worden gedefinieerd door compromissen: het ChromeOS-besturingssysteem sluit van nature een aantal toepassingen uit die veel gebruikers van Apple- of Microsoft-besturingssystemen essentieel vinden. Er is ook geen garantie dat elke Android-app op een bepaalde Chromebook zal werken. Chromebooks zijn grotendeels ontworpen voor eenvoudige productiviteitstaken zoals tekstverwerking en browsen, en de C330 is daarop geen uitzondering. Hoewel grafisch intensieve Android-apps moeite hadden om soepel te werken, waren browsergebaseerde applicaties responsief en soepel.

Ondanks zijn lage prijs levert de C330 prestaties die beter zijn dan Windows-machines die meer dan het dubbele van de adviesprijs kosten.

Het hybride 2-in-1-aspect maakt het systeem veelzijdiger voor productiviteit - het is veel gemakkelijker om iemand een foto of presentatie te laten zien in tent- of tabletmodus, en het touchscreen zorgt voor meer organische interactie.

Of de C330 een traditionele laptop kan vervangen, is grotendeels een persoonlijke kwestie die zal variëren op basis van uw behoeften. Als je gewoon op internet wilt surfen, wat schrijven of ander kantoorwerk wilt doen, is deze Chromebook een betaalbare optie, maar fotografen, videomakers en gamers zullen het niet vinden.

Audio: niet zo geweldig

Helaas is de C330 niet uitgerust met geweldige ingebouwde luidsprekers. Ze zijn nogal blikkerig en het luisteren naar muziek of audio van video's is geen goede ervaring. Gelukkig bieden Bluetooth-ondersteuning en een koptelefoonaansluiting alternatieve luistermethoden.

Image
Image

Bottom Line

De C330 zorgde voor een solide en snelle verbinding op ons wifi-netwerk in onze Ookla-snelheidstest. Bluetooth-connectiviteit was ook solide.

Camera: niet de slechtste

De webcam op de C330 is niet geweldig, maar hij geeft wel meer details en minder ruis dan andere webcams die we hebben getest op duurdere laptops. Het kan echter niet zo goed omgaan met contrast: als onze gezichten in fel licht waren en de achtergrond zwak was, zou de camera de achtergrond belichten. Toch deed hij het prima in minder extreme lichtomstandigheden. Foto en video waren scherp, hoewel beperkt tot een resolutie van 720p.

Bottom Line

Een groot voordeel van Chromebooks is dat ze veel minder stroom nodig hebben dan een typische pc, en de C330 is daarop geen uitzondering. De geadverteerde batterijduur van tien uur is afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt, maar hij zou je door een werkdag heen moeten helpen zonder op te laden.

Software: ChromeOS-beperkingen

Zolang je de beperkingen ervan begrijpt, heeft ChromeOS veel grote voordelen ten opzichte van de besturingssystemen van Microsoft en Apple. Het draait eenvoudige software met enthousiasme en is zeer licht in termen van stroomverbruik, waardoor het goed kan werken op minder krachtige hardware en de levensduur van uw batterij verlengt. Als je zonder Windows- of Apple-software kunt leven, kunnen apparaten zoals de C330 een uitstekende ervaring bieden tegen aanzienlijk lagere kosten, maar je offert de breedte van die andere OS-softwarebibliotheek op.

Bottom Line

Voor zijn adviesprijs van $ 300 is de C330 een grote waarde. Het wordt nog aantrekkelijker als een budgetoptie, aangezien het doorgaans wordt verkocht voor een korting van minimaal $ 50. Ondanks zijn lage prijs levert de C330 prestaties die beter zijn dan Windows-machines die meer dan het dubbele van de adviesprijs kosten.

Lenovo Chromebook C330 versus HP Pavilion 14”

Een vergelijkbaar Windows 10- alternatief voor de C330 is de HP Pavilion 14”. Deze eenvoudige maar functionele laptop biedt meer verwerkings- en grafische kracht, evenals de veelzijdigheid van het Windows 10-besturingssysteem. Het beschikt ook over een betere algehele bouwkwaliteit, een grote harde schijf en een veel groter scherm. Met meer dan $ 600 is het echter meer dan het dubbele van de prijs van de C330 en heeft het standaard geen touchscreen. Het mist ook het 360-graden scharnier van de C330. Als u echter meer geavanceerde software moet kunnen gebruiken, kunnen die extra kosten de moeite waard zijn.

Een geweldige laptop voor basiscomputergebruik met een klein budget

Het is duidelijk dat Chromebooks niet voor iedereen zijn weggelegd. De compromissen van ChromeOS beperken ernstig waartoe deze machines in staat zijn, maar als je alleen een laptop nodig hebt om aantekeningen te maken in de klas of onderweg zaken te doen, dan is de Lenovo Chromebook C330 een aantrekkelijke optie.

Specs

  • Productnaam Chromebook C330
  • Product Merk Lenovo
  • UPC 81HY0000US
  • Prijs $300.00
  • Productafmetingen 11,4 x 8,48 x 0,77 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit Chrome, Android-apps
  • Platform ChromeOS
  • Processor 1,70GHz MediaTek MTK8173C-processor
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Batterijcapaciteit tot 10 uur
  • Poorten USB-C, USB 3.0, SD-kaartlezer, Audio combo-aansluiting.

Aanbevolen: