Apple HomePod Mini Review: muziek, Siri en meer

Inhoudsopgave:

Apple HomePod Mini Review: muziek, Siri en meer
Apple HomePod Mini Review: muziek, Siri en meer
Anonim

Apple HomePod Mini

De HomePod Mini klinkt geweldig, maar je moet alle Apple-producten gebruiken om er het beste uit te halen - en hij heeft een premium prijs.

Apple HomePod Mini

Image
Image

We hebben de Apple Homepod Mini gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Apple loopt een beetje achter op Google Nest en Amazon wat betreft de releases van slimme luidsprekers. Het merk introduceerde begin 2018 de HomePod van normaal formaat als concurrent van Amazon's Echo, maar Apple had tot vorig jaar geen mini-luidspreker om te concurreren met de Echo Dot. Nu heeft de HomePod Mini van $ 99 zijn eerste update gekregen met een reeks nieuwe kleuren - maar rechtvaardigt dit dat dit het dubbele is van de prijs van andere slimme luidsprekers?

Image
Image

Ontwerp: Siri in bolvorm

Op het eerste gezicht lijkt de HomePod Mini op de nieuwste Echo Dot. Het heeft een bolvorm en een volledig roosterontwerp gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De HomePod Mini is echter iets kleiner dan de Dot, met een diameter van 3,9 inch en een hoogte van 3,3 inch (vergeleken met 3,94 x 3,53 inch voor de Dot). Het rooster van de HomePod Mini heeft ook grotere gaten, dus het lijkt meer op een echte luidspreker dan op sommige van zijn concurrenten.

Apple's Mini-luidspreker kwam oorspronkelijk in twee kleuren: wit of spacegrijs, maar de nieuwe versie voegt geel, oranje en blauw toe. Het bovenste gedeelte van de luidspreker heeft echter een plat oppervlak dat oplicht in regenboogkleuren wanneer je Siri aanspreekt, waardoor de luidspreker er interessanter uitziet. Aanraakbedieningen bevinden zich op het bovenste platte oppervlak en u kunt Siri afspelen, pauzeren, overslaan of aanspreken met een reeks tikken. Er zijn ook plus- en minknoppen om het volume aan te passen.

Image
Image

De HomePod Mini heeft helemaal geen poorten - geen 3,5 mm-aansluiting - en zelfs het netsnoer is permanent aangesloten. De voeding wordt echter via USB-C op de steen aangesloten, waardoor het gemakkelijker wordt om een vervangende stroombron te vinden. Dit in tegenstelling tot de Nest Mini, die een eigen voeding heeft. Ik hou ook van de rubberen basis op de HomePod Mini, die voorkomt dat het apparaat op de tafel gaat schuiven. Er zijn geen montagegaten, maar de vorm van de luidspreker ondersteunt de montage niet echt, dus ik was niet al te teleurgesteld over het ontbreken van een sleutelgatmontage.

Apple heeft zijn uitgebreide gebruikersbestand gekregen door gebruiksvriendelijkheid, schone en intuïtieve interfaces en een goede bouwkwaliteit te bieden. De HomePod Mini past er precies in.

Configuratieproces: eenvoudiger kan niet

De HomePod Mini heeft een van de gemakkelijkste installatieprocessen die ik ooit heb meegemaakt. Sluit gewoon de luidspreker aan, plaats uw iPhone dicht bij de HomePod Mini en uw mobiele apparaat zal de aanwezigheid van de luidspreker oppikken (op voorwaarde dat u wifi en Bluetooth hebt ingeschakeld). Daarna krijg je een fotovenster waarin je de bovenkant van de HomePod Mini scant.

Nadat ik het platte regenboogoppervlak in het fotovenster had geplaatst, begon mijn telefoon met het installatieproces. Ik volgde slechts een paar aanwijzingen en ik had de luidspreker in minder dan vijf minuten volledig aan de gang. Ik hoefde niet eens verbinding te maken met Apple Music, want het was al klaar voor gebruik.

De HomePod Mini werkt met de meeste moderne mobiele apparaten van Apple, waaronder de iPhone SE, de iPhone 6s (of nieuwer), de iPod touch (7e generatie met de nieuwste iOS), de iPad Pro, de gewone iPad (5e generatie of later), de iPad Air (2 of later) en de iPad mini (4 of later met de nieuwste iPadOS). Ik heb de HomePod Mini aangesloten op een iPhone XR.

Image
Image

Geluidskwaliteit: schoon, maar niet krachtig

Veel gebruikers luisteren naar muziek op hun slimme luidsprekers, dus geluidskwaliteit is essentieel voor deze apparaten. De HomePod Mini klinkt goed, ik zou zelfs zeggen dat hij geweldig klinkt, maar hij klinkt gewoon niet zo hard of zo krachtig als andere luidsprekers van $ 100, zoals de Echo (4e generatie) of de Nest Audio.

Onder de motorkap heeft de HomePod Mini een driver met volledig bereik, aangedreven door een neonadiummagneet en dubbele passieve radiatoren om de kracht en luchtstroom te helpen regelen. Hij heeft geen speciale woofer, maar audiohardware is niet het enige waar de Mini voor gaat als het gaat om geluidskwaliteit.

De Mini heeft de S5-chip van Apple, waarmee afstemmingssoftware in re altime harmonieus met de inhoud kan samenwerken om de best mogelijke resultaten te produceren. Het kan alles aanpassen, van driver en passieve radiatorbeweging tot volume, waardoor elk nummer op zijn best klinkt. En de HomePod Mini heeft een uitzonderlijk schoon geluid, met voldoende bas en gelijkmatige tonen.

Siri kan je stem vanaf een behoorlijk grote afstand opvangen, ongeveer 6 meter voordat je je stem moet verheffen.

Ik luisterde naar mijn favoriete testnummers op de HomePod Mini: "Chains" van Nick Jonas, "Titanium" van David Guetta met Sia en "Comedown" van Bush. Deze drie nummers uit verschillende tijdsperioden en genres hebben een goede combinatie van bas, middentonen en hoge tonen, dus ik luister ernaar op elke luidspreker die ik test. Ik speelde ook een nummer dat mijn tienerkinderen voorstelden (“Dynamite” van BTS), evenals een paar hiphopnummers van artiesten als Chance the Rapper en Eminem. Bij elk nummer dat ik speelde, waren de geluidskwaliteit en helderheid vergelijkbaar met wat ik zou verwachten van een high-end hoofdtelefoon.

Het probleem met de HomePod Mini is dat het geen koptelefoon is, maar eerder een luidspreker die is ontworpen voor meer dan één persoon om naar te luisteren. Natuurlijk, de kwaliteit is van topklasse, maar de kleine luidspreker heeft gewoon niet genoeg kracht om een kamer vol mensen te overweldigen. Het zal echter goed dienen als luidspreker om mee te jammen tijdens het schoonmaken of om naar deuntjes te luisteren als je een paar vrienden hebt.

Image
Image

Spraakherkenning: vier verre-veldmicrofoons

Siri kan je stem vanaf een behoorlijk grote afstand opvangen - ongeveer 6 meter voordat je je stem moet verheffen. Zelfs bij achtergrondgeluiden, zoals tv-geluiden, gesprekken of muziek, kan Siri het wake-word nog steeds horen. Als ik gewoon het wake-woord zeg en geen commando geef, zal ze reageren met zoiets als "uh-huh", om te proberen een interactie aan te gaan. De HomePod Mini heeft een array met vier microfoons en hij gebruikt drie van die microfoons om te luisteren naar zijn wake-word, en één microfoon voor ruisonderdrukking, waardoor hij het verschil kan zien tussen zijn eigen muziek en spraakopdrachten.

Toen ik de nieuwste Echo Dot naast de HomePod Mini plaatste, kon de Mini mijn commando's op veel grotere afstand horen dan de Echo Dot. Natuurlijk heeft Siri ook gevoel voor humor. In sommige gevallen, als ik te snel "Alexa" zei nadat ik "Hé Siri" had gezegd, antwoordde Siri met een geestige opmerking als "wauw, ongemakkelijk."

Dit is een luidspreker voor diegenen die een ultrahandige en gebruiksvriendelijke slimme luidspreker willen die fungeert als een verlengstuk van hun mobiele Apple-apparaat.

Kenmerken: een metgezel voor je iPhone

Je kunt veel doen met de HomePod Mini: sms'jes maken met je stem, bellen, je telefoon zoeken, op internet zoeken of meerdere HomePod Mini's gebruiken als intercoms in je hele huis. Je kunt twee HomePod Mini's koppelen voor stereogeluid. Maar een van de coolste functies is de mogelijkheid om naadloos audio van je telefoon naar de Mini te sturen. Als je naar je afspeellijst of een podcast op je telefoon luistert, kun je deze direct overzetten naar de HomePod Mini.

Apple legde ook veel nadruk op privacy. De vragen die je Siri stelt, zijn niet gekoppeld aan je Apple ID, ze proberen je geen dingen te verkopen via gepersonaliseerde advertenties, en berichten en notities worden niet gedeeld met Apple.

Apple heeft ook veel slimme technologie in de kleine versie van de HomePod geladen. Naast de S5-chip ondersteunt de Mini ook het Thread-protocol, zodat apparaten met elkaar kunnen communiceren (deze functie zal in de toekomst waarschijnlijk nuttiger zijn). Toch kun je met Siri compatibele smarthome-apparaten met je stem bedienen, hoewel HomeKit niet zoveel compatibele smarthome-partners heeft als Google Nest of Amazon.

De HomePod Mini klinkt goed, ik zou zelfs zeggen dat het geweldig klinkt, maar het klinkt gewoon niet zo hard of zo krachtig als andere luidsprekers van $ 100, zoals de Echo (4e generatie) of de Nest Audio.

Prijs: Een slimmere, duurdere mini-speaker

De prijs van $ 99 van de HomePod Mini klinkt als veel als je het vergelijkt met de Echo Dot of Nest Mini van $ 50, en het voelt te duur als je het vergelijkt met grotere luidsprekers zoals de Echo (4e generatie) of Nest Audio. Het speelt muziek niet zo hard af als andere slimme luidsprekers van $ 100, en bedient ook niet zoveel slimme apparaten voor thuisgebruik, maar het heeft zijn eigen niche in een ander gebied uitgehouwen. Dit is een luidspreker voor diegenen die een ultrahandige en gebruiksvriendelijke slimme luidspreker willen die fungeert als een verlengstuk van hun mobiele Apple-apparaat. Apple kreeg zijn enorme gebruikersbestand door gebruiksvriendelijkheid, schone en intuïtieve interfaces en een goede bouwkwaliteit te bieden. De HomePod Mini past er precies in.

Image
Image

HomePod Mini versus Amazon Echo Dot (4e generatie)

De Echo Dot is de betere luidspreker voor degenen die prioriteit geven aan slimme huisbediening. Alexa is compatibel met de meeste slimme apparaten voor thuisgebruik en de Alexa-app maakt het zo eenvoudig om routines te creëren die domotica een makkie maken. De nadelen van de Dot zijn dat hij niet zo slim is als de HomePod Mini, dat hij niet zo naadloos werkt met mobiele Apple-apparaten en dat hij niet het niveau van privacy biedt dat je krijgt met de HomePod Mini. Je kunt een Echo Dot persoonlijker en veiliger maken, maar het vereist actie van de gebruiker (het verwijderen van spraakopnamen en het wijzigen van instellingen), waar Apple privacy een beetje meer automatisch maakt.

Absoluut moeiteloze slimme luidspreker en muziekspeler

Een uitbreiding van uw Apple-apparaat, u beta alt meer voor het gebruiksgemak en de algehele kwaliteit die de HomePod Mini biedt, maar het zal u niet teleurstellen op het gebied van functies of audiokwaliteit. Dat gezegd hebbende, het kost meer dan andere compacte slimme luidsprekers op de markt en heeft niet zo'n uitgebreid smart home-ecosysteem.

Specs

  • Productnaam HomePod Mini
  • Product Merk Appel

Aanbevolen: